Keskustelu

HerppeKeskustan Keittiön epäonnistuminen4.10.2012 21:11
Tämän päivän Savon Sanomat kertoo Petri Kangasperkon tietona, että meillä on uudessa keittiössä 13 kokoaikaista ja 5 osa-aikaista työntekijää. Aika monta verrattuna konsulttien, Jari Korhosen ja Kaisu Matinniemen lupauksiin 7 työntekijästä. Keskimääräinen ateriamäärä koulupäivinä lienee 1000, kun ruokaa toimitetaan liikaa kouluille. Viikonloppuina ja loma-aikana tarve on n. 200 ateriaa. Keittiön kapasiteetti on 3-6.000 ateriaa joka päivälle.
On älytöntä, mutta tyypillistä kepu-demari-kokoomusajattelua yrittää väkisin jatkaa cook-and-chill -linjalla veronmaksajien kustannuksella. Eivät kuopiolaiset hölmöjä ole. He osaavat laskea, mutta ratkaisuja saadaan lykätyksi.
Ainoa viisas ratkaisu on sulkea Keskustan ikioma Keittiö ja siirtyä kotiruoan tekoon entiseen tapaan. Juankosken keittiö pitää laittaa amiskalle, koska sen vuokra kaikkineen on edullinen.
Jos kerrankin kysyttäisiin neuvoa Vapaan Juankosken tervejärkisiltä ihmisiltä. Säästyisi 500.000,- vuodessa.
Kai kaikki ymmärtävät, miksi Kaisu tai Jari ei koskaan toimittanut aitoa Keskustan Keittiön talous- ja toimintasuunnitelmaa useista tiedusteluista huolimatta? Ei etu- eikä jälkikäteen. Syynä oli juuri tämä 500.000,- vuodessa. Kirjanpidon luvuista on sitten saatu tietoja. Vapaan Juankosken ennustus ja laskelmat toteutuivat jälleen.
Kysykää Muuruvedellä, halutaanko Mairen ruoat takaisin? Kysykää Säyneisessä, halutaanko Leilan ruoat takaisin? Miten mahtaa olla?

hjeppeRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen4.10.2012 21:47
Pistäkää tuo lehti talteen.

Ei mene kauan, kun sitä tarvitaan!

Tämä on vaalivalttiRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen4.10.2012 22:22
Suurille valtiomiehille 4 milj. euroa on ehkä pikkuraha, mutta meille tavallisille veronmaksajille se on hel....in iso raha, suunnilleen 1.000,- euroa äänestysikäistä juankoskelaista kohti. Ja vuotuiset tappiot päälle.
Onko suuruudenhulluus turvottanut johtomme pään? Onko korruptio keittiöhankkeen takana?
Juankoskella ei ole yhtään valtiomiestä, mutta järki-ihmisiä olisi.

Hartikainen HRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen4.10.2012 22:29
Käy sääliksi keittiöhenkilökuntaa ja siivoushenkilökuntaa, kun yrityksen talousnero johtaja karkasi rotan lailla Kuopioon varmistamaan työpaikkaansa ja jätti henkilökunnan pelkkien kysymysmerkkien keskelle työpaikkansa suhteen. Tyypillinen keskustapoliitikko, sillä hänet valittiin viime vaaleissa varavaltuutetuksi ja lautakunnan jäseneksi ja sitten joutui eroamaan.
Hän yhdessä keskustaryhmän valtuutettujen äänillä pisti energiaahukkaavan suurheittiön pystyyn, miljoonainvestoinnit ja tietenkin ylisuuren kapasiteetin, joka tuotti persnettoa satoja tuhansa vuodessa. Todellakin valtuustolle kerrottiin henkilökunnan määrän laskevan 10:sta 7:ään ja nyt se sitten nähdään, että henkilökuntaa onkin ollut 18.
Kyllä se vain on niin yksinkertaisen selvää, että Kepu pettää aina ja onneksi nyt he jopa itse keksivät sloganinsa: on kottiinmenon aika, joka on käännettävissä enklanniksi: kepu go home and stay home. Ja kaikille parempi niin.

lyödään valttiaRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen4.10.2012 22:34
Vaalivalttipa hyvinkin. Mutta heitetäänpä kehiin kevennys:

Kuka on kylän kallein nainen?
- Erika Suominen tietysti, hänen kaudellaanhan meni miljoona toisensa perään
- Niin minäkin luulin, ensin...

Nillo JepenpoikaRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen4.10.2012 22:25
Ei kannata tuijottaa pelkästään Keskustankeittiön poskettomaan 4 MEUR:on investointimenoon, mikä tehtiin lainarahalla. Hankkeen kokonasihintaan on lisättävä vuotuiset tappiot n. 500-1000 000 jos mitään ei tehdä niin ainakin viiden vuoden ajalta.

Laskutaidoton enemmistövaltuusto hyväksyi kaikista vastaväitteistä huolimatta kaupunkilaisille siis ainakin 10 MEUR:on lisälaskun lähivuosille. Tämä hukkainvestointi ja tappiorahat pitäisi kylällä periä päättäjiltä takaisin ja laskea veroäyri normaalille 18.5%:n tasollle.

kenttäpakkiRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen4.10.2012 22:37
"on kottiinmenon aika, joka on käännettävissä enklanniksi: kepu go home and stay home. Ja kaikille parempi niin."

tai

"Taakse poistu ja pysykkin siellä"

vääpeli körmyRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 0:49
Kenttäpakille toteaisin Vääpeli Körmyn sanoja käyttääkseni, että "täällä tehdään vaalien jälkeen kepulaisistakin miehiä: maahan. Taaks tu"

OhoiRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 6:59
Ehken olisi tulevaisuuden kannalta kehittävämpää lopettaa tuo "lahtari"-mentaliteetti. Joka tapauksessa Keskusta tulee saamaan valtuustoedustajia ja teidän on pystyttävä yhteistyöhön heidän kanssaan.

Ei ole oikein tulevaisuudelle valoisasti ajateltua tuo katsantokanta,jotta vaalien jälkeen "keput" suurinpiirtein teurastetaan. Aika lyhytnäköistä. Kysymys on edelleen ihmisistä.

Yhteistyö ei tule onnistumaan tuon kaiken loskanheiton jälkeen jouhevasti,koska se jättää hampaankoloon aika paljon mutusteltavaa puolin ja toisin ja toivottavasti ei jää kostomieliala sinne kaihertamaan kenellekkään.

Keskuskeittiö on ollut kardinaalimoka todentotta ja kyllä koulujen omat keittolat olisivat ja saisivat edelleenkin jatkaa toimintaansa. Tuo työntekijämäärä on aika huima, kun oikeasti muka ilmoitettiin,että miten kallista on pitää keittäjää esim. Säyneisessä.
Sitä paitsi Säyneisessäkin kärsii nyt siivouksen taso, kun siivoojan on touhuttava noiden keitettyjen ja jäähdytettyjen pöperöiden kanssa. Eihän siinä ole mitään järkeä oikeasti.
Ja ei se ruoka kuulema ole mitään maittavaa, perunat ovat edelleen kovia jä kylmiä, laatikkoruoat muistuttavat enemmän velliä jne.

Koulujen keittolat takaisin, ainakin me täällä Säyneisessä emme ole koskaan nähneet mitään järkeä toimivan keittolan sulkemisessa. Siihen olisi ollut vaihtoehtoja kehittää lisätoimintoja, jos olisi haluttu.

Nyt pitäisi kuitenkin ottaa se yhteistyö ja sen mukana tämän poloisen kuntamme (en suostu puhumaan kaupungista edelleenkään,koska se on naurettava ilmaisu maaseutukunnalle) kehittäminen parempaan suuntaan sydämenasiaksi. Unohtaa tuo lannalla roiskiminen puolin ja toisin. Virheet on tehty eikä ne huutamalla korjaannu,ne korjaantuvat vain tekemällä asiat tästä eteenpäin paremmin ja yhdessä miettien. Ja järjellä.

Kuka tietääRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 7:08
Muuten voisiko sen cook and chill-laitteistoketjun myydä sille Cervicalle ,jos veisivät sen sinne Kuopioon,jos haluavat sellasella leikkiä? Paljonko laitteistokompleksista voisi saada? Palattaisiin vaan kiltisti entisiin systeemeihin.Normaaliin keittiötoimintaan?

Yksi neljästä paikalla olleista.Re: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 7:05
Juankoskella vaalipaneelissa vain Martti Pohjolainen esitti, että pitää muuttaa systeemi juuri sellaiseksi, että ruuan valmistus tapahtuu kouluilla olevilla keittiöillä tällöin säästy todella paljon rahaa ja energiaa. Ja mikä parasta työpaikat säilyvät. Masa taisi tietä jo silloin tuosta keittiötoiminnan yhdistämisestä Kuopion kanssa ja työpaikkojen siirrosta Kuopion yksikköön sekä tulevista keittiöhenkilökunnan irtisanomisista .

häirikköRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 7:35
toeset kahtoo eteen ja toeset taakse päin miettikäämme sitä.

Oppia ikä kaikkiRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 7:42
Eteenpäin on katsottava ja mielellään kauaskantoisesti. Taaksepäin on hyvä vilkaista ja ottaa virheistä opikseen.
Tekemänsä virheet voi myöntää,mutta se on vaikeaa monelle,kun siitä toisilla sitten riemu repeää,vaikka pitäisi siinä vaiheessa olla ilkkumatta,koska kukaan koskaan ei uskalla siinä pelossa virheitään tunnustaa.
Kukapa meistä ei virheitä olisi tehnyt, ei sellaista ihmistä löydykään. Toisten virheet ovat kalliimpia ja isompia, toisten pienempiä. Mutta virheitä pitää oppia myöntämään ja korjaamaan eikä tuplaamaan tai triplaamaan niitä,tyyliin suttua sutun päälle.

Vapaa ja luotettavaRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 8:19
Pena T. esitti ensimmäisenä laskelmat ja varoitukset ennen keittiöhankkeeseen ryhtymistä. Hyvä vaihtoehto oli mukana. Nytkin on paras vaihtoehto sulkea Keskustan Keittiö.
Yhteistyötä on tavoiteltu koko ajan. Kepu ja demarit kyllä toivottivat meidät hornan kuuseen, kun kuvittelimme yhteistyötä syntyvän.
Toivottavasti ajat ovat muuttuneet. Siperia kouluttaa Raneakin.

ei ole muuttunut miksikäänRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 8:59
Ei kouluta Siperiakaan jos nuppi on umpiluuta. Ainoastaan luuvalo...

Eino K.Re: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 9:25
Oliko tämä uusi kuvio sellainen, että ravintopäällikkö Jari Korhonen on siirtynyt Servicalle ja yrittää siirtää Juankosken kaupungin ateriatuotannon tälle kaupalliselle yhtiölle.

Kuvio on vanhanaikainen. Kun poliitikot ryhtyivät arvostelemaan virkamiehen toimia, virkamies siirtää toiminnon arvostelun ulottumattomiin. Jos ateriapalveluja ei tuoteta itse, ne tulisi kilpailuttaa eri tuottajien kanssa määräajoin.

Tässä touhussa valvontaa ei tule vähentää, vaan pikemminkin lisätä. Kunnalliset liikelaitokset ovat aika epädemokraattisia. Juankoskea Servicassa tulee jatkossa edustamaan yksi keskustalainen henkilö.

EminenssiRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 11:18
Ja tietenkin kaupunginjohtajalle yksi hallitustehtävä lisää.
Mutta nyt pitää valtuustoryhmien lopettaa kaupunginjohtajan sivutoimet, sillä lain mukaan, kun kaupunginhallitus myöntää sivutoimen, tarkoittaa se sitä, että sitä tehdään kaupunginjohtajan virkaaikana ja palkka luetaan kaupunginjohtajapalkkaan. Nyt Juankosken kaupunginjohtajan palkka on Suomen ylivoimaisesti kovin Juankosken asukaslukumittarin mukaan ja Kangasperko saa lähes saman palkan, kuin Kuopion kaupunginjohtaja Paronen, viime vuonna jo 127 000 euroa. Kuopio on 20 kertaa suurempi kunta, kuin Juankoski.
Ja sitten voidaan katsoa Kangasperkon ja kaupungin ostamat konsulttipalvelut, ja lisäksi Kangasperkon esteellisyydestä johtuvat asianajokulutt, niin silloin saamme kaupunginjohtajan takia menettämät rahat, jotlka jo lähenevät miljoonan rajaa viime vuonna.
Tämäkin olisi aika mehevä vaalikeskustelun paikka. Mutta Keskustapuolue ja Demarit ja Kokoomus väuistelevät asiaa.

juristin alkuRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 14:13
Helsingin Sanomien 4.10.2012 uutisen mukaan entisen kaupunginjohtajan toimet ovat johtaneet KRP:n tutkintaan mahdollisen virka-aseman väärinkäytöstä, kun kaupunginjohtaja asui markkinahintaa alhaisemmalla hinnalla vantaalaisen arkkitehtitoimiston omistajan asunnossa. Toimisto oli saanut Vantaalta useita urakoita. Poliittisen luottamuksen menettänyt kaupunginjohtaja joutui eroamaan, vaikka oli omasta mielestään hoitanut virkansa hyvin ja siten palkkansa ansainnut.

Nyt tutkinta on laajentunut ja koskee mm. jo 1980-luvulta saakka olleita hankkeita, joita kaupunginjohtaja on ollut ajamassa eteenpäin. Kaupunginjohtajan toimia on nyt alettu selvittämään kaupunginjohtajan koko virkakauden ajalta.

Mikäli Keskustankeittiön puuhamiehillä on sormensa pelissä mahdollisessa Servica hankkeessa (taas salainen hanke), asiassa on edetty vähintään samalla tavalla kuin Vantaalla. Keskustankeittiö ei ole ainoa kunnan taloutta rasittava ja koskeva asia, joka on asiantuntematttomasti ajettu kiville poliittisten tai muiden intohimojen vuoksi. Onko kysymyksessä myös henkilökohtaiset motiivit. Ainakin Keksutankeittiön projektipäälliikkö oli jo tiettävästi uhkaillut, että poistuu paikkakunnalta, jos hanketta ei toteuteta esitetyllä tavalla. Voiko kunnallinen virkamies toimia näin?

koirankouluttajaRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen5.10.2012 14:59
Eikös se Jari Korhonen uhannut keskustankeittiön skeptikoille, että hän lähtee mikäli "cook & chill" ei Juankoskelle hankita? Uhkaus edellisen hallituksen ehdoista huolimatta "hanke edellyttää Kaavin mukana oloa"!
Jari Korhonen on toteuttanut uhkauksensa, vaikka saikin keittiönsä.
P.S. Tosin jos uhkauksen toteutuminen olisi tapahtunut Korhosen ehdon mukaisesti, niin olisi se ollut Juankoskelle n. viiden miljoonan euron avoinen välitön lottovoitto!

Ulkopuolinen tarkkailijaRe: Keskustan Keittiön epäonnistuminen6.1.2022 18:25
Milläs eväillä ja miten se Keskustan Keittiö Juankoskella nykyään toimii?
Ainakin samanniminen restonomi näyttää komeilevan 6.1.2022 Koillis- Правда etusivulla Aluevaaliehdokkaana, kuin aikoinaan kyseisen Keskustan Keittiön puuhamies.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: