Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniKestävyysongelmia14.6.2017 10.37
Smp, Skyp, persut, uusi vaihtoehto, mikäpä tuo milloinkin, ovat kuin Trabantit, Mosset ja Varret. Eivät kestä, vaan ovat levällään tuon tuosta.
En käsitä, mikä tuohon Soiniin tuli kesken vaalikauden. Olisi pysynyt puikoissa, niin mitään hajoamista ei olisi tullut eikä hänen asemaansa kukaan olisi uhannut. Olisi astunut sivuun sitten, kun vaalikausi loppuu.
Nyt lankeaa varjo myös ulkoministerin ylle. Herää kysymys, että onko hänestä enää näin vastuulliseen tehtävään. Kysymys herää, vaikka hän lienee tämän miinisterin tehtävät on hoitanutkin.
Pahoin pelkään, että persujen sisäiset kampittelut vaikuttavat puolueen jatkoon koko eduskuntakauden.
Siitä kuitenkin olen kiitollinen, että keskusta on vahva. Miten meidän kävisikään, jos näin ei olisi. Jos maamies kestää, Suomi kestää. Jos maamies kaatuu, Suomi kaatuu.

PVRe: Kestävyysongelmia14.6.2017 12.25
Moro,
PS:n ohjelma perustui ja perustuu EU-kriittisyyteen, Kreikan velkojen ja muiden velkaantuneiden maiden kriittiseen tutkimiseen, maahanmuuttokriittisyyteen ja kansalaisten kuulemiseen.

Näillä perusteilla katson, että uuden eliittiliberaalieduskuntaryhmän jäsenet Perussuomalaisissa ovat pettäneet sekä puolueen ja varsinkin äänestäjät. Vallanhimo ja halua pysyä lihavien pöytien ääressä on juovuttavaa ja hajoitti puolueen.
Soini on osoittanut, että hänen takkinsa on vaihtunut täuysin uuteen takkiin ja takki on täysin tyhjä. Hän on varmasti ollut pääjehu uuden eduskuntaryhmän rakentamisessa.
Jo aikoinaan Veikko Vennamo sanoi Soinista, että olen tainnut ottaa syliini kyykäärmeen-. Taitaa Veikko-vainaan sanat olla täyttä totta.

alan kolmas miesRe: Kestävyysongelmia15.6.2017 2.28
Kuningas Saulin Kultarannassa järjestettyjen keskustelujen viimeisenä sessiona oli keskustelu, jossa Kuningas Sauli oli tehnyt sinunkaupat Suomen talousnobelisti Bengt Holmströmin kanssa ja kyseli Holmströmin mielipiteitä maailman menosta ja myös Suomen haasteista.

Bengt Holmström huomautti Kuningas Saulille, että Amerikassa on tapahtunut merkittävä poliittinen muutos Trumpin noustua valtaan. Ja tämän muutoksen seurauksena myös Eurooppa muuttuu, josta yhtenä esimerkkinä on Euroopan herääminen siihen, että Amerikka ei ehkä enää olekaan lähes yksin halukas vastaamaan Euroopan turvallisuudesta. Eurooppalaisten tulee kantaa vastuuta myös omasta puolustuksestaan ja myös taloudestaan.

Holmström totesi myös, että Trumpin Amerikassa ajatellaan laajasti siten, että globalisaatio, vaikka siihen liittyy positiivisiakin piirteitä, on aiheuttanut myös merkittäviä ongelmia Amerikassa ja myös laajasti Euroopassa.

En mene nyt enempää yksityiskohtiin, mutta keskustelun kuluessa Kuningas Sauli totesi, että Suomea pidetään yleisesti maailman vakaimpana maana, jolla on ollut loistava historia.

Pohdittiin myös demokraattista päätöksentekoa. Tässä yhteydessä Holmström piti hyvänä sitä, että demokratia toteutuu parhaiten, jos se tapahtuu ns. valittujen edusmiesten eli luottohenkilöiden kautta. Koska tällaiset luottohenkilöt voivat tietää enemmän päätöksiin liittyviä asioista kuin tavalliset kansalaiset.

Kuningas Sauli ymmärsi asian niin, että ns. lehmänkaupat (varsinkin jos ovat rehellisiä) ovat ihan hyväksyttäviä.

On totta, että ns. rehelliset lehmänkaupat voivat olla hyviä ja voivat myös johtaa tehokkaaseen päätöksentekoon.

Toisaalta menestyksellinen päätöksenteko edellyttää sitä, että päätöksentekoon liittyvät tosiasiat ja päätöksenteon seuraukset ovat kattavasti ja läpinäkyvästi selvitetty.
Näinhän ei Suomessa valitettavasti ole tapahtunut ja

Holmström huomauttikin, että Suomella on vielä huomattava määrä uudistettavaa ja keskeinen uudistuksen kohde hänen mielestään on Suomen työmarkkinoiden reformi.

Ei ole salaisuus, että Suomen kansantuote on nykyään samalla tasolla, jossa se oli jo vuonna 2007 eli 10 vuotta sitten. Kuitenkin suomalaisten palkat ovat nousseet 10 vuoden aikana useita kymmeniä prosentteja puhumattakaan yritysten palkkakustannusten ja verojen korotuksista.

Siinä täytyy yhtyä Kuningas Sauliin, että Suomi on jo pitempää ollut vakaa maa. Holmströmkin totesi, että vakaus näkyy mm. siinä, että bruttokansantuotetta kuvaava viiva on (valitettavasti) vaakasuora, kun muissa kilpailijamaissa kuten Ruotsissa ja Saksassa vastaava viiva sojottaa koilliseen.

Ironista oli, että Kuningas Sauli ja Holmströms keskustelivat Suomen vakaudesta, kun 100 vuotias Suomi oli keskellä historiansa ehkä suurinta epävakautta ja ilman jopa toimivaa hallitusta!!!

Keskustan virallinen ääni ihmettelee yllä Maisterisjätkän jättäytymistä Perusuomalaisten johdosta kesken SOS hallituksessa yhdessä sovittua vaalikauden kestävää yhteistyötä.

Minä en ihmettele Soinin päätöstä lainkaan, koska hänhän on ollut tyypillinen populisti, jolla varsinaisesti ei ole ollut sen suurempaa missiota kuin vain vastustaa kulloisiakin vallanpitäjiä.

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa kepulle tuli 16 paikan rökäletappio, kun kansalaisille oli selvinnyt kepuloisten vaalirahasotkut ja Mari Kiviniemi kuvattiin takaapäin kotelomekossaan.

Valokuvan perusteella Mari alkoikin kuvittelemaan, että hän on Margaret Thatcherin kaltainen valtionainen, jolla on jokaisen amerikkalaisen miehen unelman eli kansainvälisen supermallin Rachel Welchin ulkomuoto.

Timo Soinin oli vuoden 2011 vaaleihin helppo työ kertoa, kuinka lahjomattomat persut laittavat Suomen talousasiat järjestykseen. Näin Timo sai Jytky I:ssä 19.0% äänistä ja 39 paikkaa. Kokoomus oli suurin puolue: paikkoja 44 ja ääniä 20.38%. Kepun äänisaalis oli vain 15.76% ja paikkoja 35.

Varsinainen juurisyy SMP:n ja myös perusluomalaisten osalta oli Veikko Vennamon ja Kekkosen sekä maalaisliiton välille syntynyt poliittinen ja muu riita.

SMP:n retoriikka alkoi kehittyä vuonna 1958, kun puoluesihteeri Eino Poutiainen kiersi Veikko Vennamon lähettämänä pitkin Pohjois-Karjalaa tunnustelemassa, olisivatko mielialat siellä otollisia uuden puolueen perustamiseen.

Maalaisliittoon (keskustapuolueen edeltäjään) ja muihin vanhoihin puolueisiin oli petytty: "Porvaristo on syönyt meidän lihamme, vasemmisto kaluaa jo luita ja Maalaisliitto katkoo jänteitä", purnasivat kannattajat.

Timo Soinin Jytky II:n taustalla on tietysti ollut Timon Europarlamentin jäsenyyden aikana tapahtunut perehtyminen EU:n finanssikriisin käsittämättömän heikkoon hoitamiseen talouskomissaari Olli Rehnin johdolla ja tietenkin Suomen epäonnistuneeseen euro-kytkentään, jonka arkkitehteina olivat edesmennyt presidentti Koivisto, demujen pääministeri Paavo Lipponen ja silloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistö sekä tietysti tiukassa poliittisessa kytkennässä ollut Suomen Pankki, jonka johtajana oli demujen Erkki Liikanen.

Aikavälillä 1994-2015 onnettoman euro-kytkennän seurauksena Suomi on menettänyt bruttokansantuotetta kumulatiivisesti ainakin 474.6-674.6 miljardia euroa riippuen kelluvan oman valuutan myötä saavutetusta 1.0-1.5%:n vuotuisesta bruttokansantuotteen lisäkasvusta.

Olemme siis menettäneet suunnilleen kolmen kokonaisen vuoden kaikki työt onnettoman kytkennän johdosta. Aikamoisen orjatyöhön kaikki suomalaiset siis onnettomassa eurokytkennässä joutuivat.

Jytky II:ssä SOS hallituksen tulokset olivat seuraavat:

- kepu 21.1% äänistä 49 paikkaa
- kok 18.2% äänistä 37 paikkaa
- persut 17.7% äänistä 39 paikkaa

Jyky II:ssa persujen ääniosuus eduskuntavaaleissa oli jo selvässä laskussa, mutta paikoissa persut onnistuivat kuitenkin nousemaan eduskunnassa toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

Kokoomus taas oli menettänyt johtavan puolueen asemansa, koska puolue oli six-pack hallituksessa joutunut tekemään lukemattoman määrän kompromisseja ja media aloitti systemaattisen Alex Stubbin valtakunnalliseen morkkaamisen, milloin mistäkin asiasta. Tämä sitten johti kokoomuksessa mm. Stubbin nöyryyttämiseen ja vaihtamiseen puolueen puheenjohtajan paikalta.

Timo Soinin osalta voidaan siis todeta, että kyllä hän on osannut haistaa hyvin, mistä narusta milloinkin on vedettävä ja kun TV-esiintymisissäkin hän on vielä ollut muita poliitikkoja valmiimpi sanakäyttäjä, niin siinä on ne perussyyt, miksi Soini pääsi nousemaan persuissa lähes jumalolennon asemaan.

Nähtävästi tämä "korvaamattomuus" oli myös se syy, miksi Timo Soinin hienolla elämäntyöllä pyyhittiin Jyväskylän puoluekokouksessa todella törkeästi ja kiittämättömästi persettä.

Tosiasia kuitenkin on, että Juha Sipilän I hallitus kaatui maanantaina iltapäivällä, kun oli selväksi, että Perussuomalaisten arvot eivät ole sovitettavissa kepun ja kokoomuksen arvojen kanssa.

Se, että Juha Sipilä teki Turun lentokonematkallaan Kultarantaan U-käännöksen ja ilmoitti Kuningas Saulille, että "minä perunkin aikaisemmin tilaamani audienssin", ei muuta sitä tosiasiaa, että Juha Sipilän I hallitus jatkaakin ikään kuin Kekkosen aikaisena virkamieshallituksena, jossa ministerin tehtäviä hoiti joku sopiva virkamies. Nyt tällaisia sopivia virkamiehiä tuli Juha Sipilän I hallitukseen peräti 5 kappaletta Uuden vaihtoehdon riveistä.

Keskustan virallinen ääni toteaa yllä seuraavasti:

"Pahoin pelkään, että persujen sisäiset kampittelut vaikuttavat puolueen jatkoon koko eduskuntakauden.
Siitä kuitenkin olen kiitollinen, että keskusta on vahva. Miten meidän kävisikään, jos näin ei olisi. Jos maamies kestää, Suomi kestää. Jos maamies kaatuu, Suomi kaatuu."

Virallinen ääni on sikäli oikeassa, että persujen sisäiset kampittelut vaikuttavat puolueen jatkoon koko eduskuntakauden, mutta varmaa on myös se, että persujen hajoamainen vaikuttaa myös koko eduskunnan työskentelyyn koko jäljellä olevan vaalikauden.

Se, miksi Juha Sipilä nyt päätyi parlamentaarisesti arveluttavaan ratkaisuun, ei mielestäni kuitenkaan selity keskustan vahvuudella vaan itse asiassa keskustan heikkoudella.

Olenkin jo alustavasti ennustelliut, että tulevissa eduskuntavaaleissa keskustaa odottaa rökäletappio, jonka suuruus on 9 Ricterin asteikolla mitattaessa. Kun tämänkin ennustukseni olen tehnyt, niin olenpa siinä sivussa silmäillyt esim. 8.6.2017 Seura-lehdessä julkaistua "Tukimiljonääri" artikkelia.

Tällainen rökäletappio tarkoittaa mannerlaattojen suuruista liikkumista. Tämä on nyt jo nähtävissä mm. tulevien presidentinvaalien gallupeista, joissa kepuloiset ehdokkaat ovat saamassa korkeintaan 1%:n suuruisen kannatuksen.

Luulisin, että nyt olisi ollut viisasta, jos Terra Sipilä olisi ottanut RKP ja kristilliset hallitukseen ja korvanneet pari kappaletta Uuden vaihtoehdon virkamieministreita esim. Anna-Maja Henrikssonilla ja Sari Essayahilla, jotka molemmat tunnetaan ryvettymättömina ja ammattitaitoisina poliitikkoina ja heidän taustallaan on jo vakiintuneet puoluekoneistotkin.

Viimeksi Ranskassa on nähty, että aivan tyhjästä lähtenyt eliitistä riippumaton ryvettymätön henkilö voi nousta jopa presidentiksi ja saada vielä murskaavan enemmistön parlamenttiin vain noin puolen vuoden työn tuloksena. Amerikassa Trump teki myös saman, vaikka ns. poliittinen establisment (poliittinen valtakoneisto) on tehnyt kaikkensa, jotta valta ei vaihtuisi.

Suomessa on myös syytä päästä eroon maan tavasta, eli siitä, että jokaisessa päätöksessä ensin kysytään, mitä mieltä kepuloiset tai maailman parhaat kätilöt ovat esim. EU:n pankkiunionista tai Donald Trumpin nuoren Barron pojan siirtymisestä koulun loputtua New Yorkin Trump Towerista Isänsä ja Äitinsä Melanian kanssa asumaan Washingtoniin ja Marylandissa olevaan yksityiseen kouluun, jonne koulumatka kestää noin 30 minuuttia.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: