Keskustelu

juristin alkuJuankosken tie houkutti Ähtäriä20.7.2017 2:36
Ähtärin pieni 5 983 (2016) asukkaan kaupunki pani keplottelussa vielä Juankosken jo kuopattua kaupunkia paremmaksi.

Ähtärihän on kuitenkin monella tapaa samanlainen pikku kaupunki kuin Juankoskikin. Ähtärissäkin on ollut aikoinaan pahvin valmistusta (Vääräkoski Pahvi Oy), mutta lopulta perinteinen olutpahvin valmistaja ajautui konkurssiin vuonna 1998.

Viimeisen niitin Vääräkosken omistajalle Raimo Lamminaholle antoi Metsä Group, kun Finnboard siirtyi Metsä Groupin omistukseen eikä Metsä Groupia kiinnostanut vaatimattoman vain noin 4 000 vuositonnin olutkartonkituotannon myynti.

Ähtärin kaupunki on aina ollut vahvasti mukana myös Vääräkosken toiminnassa, mutta yhtä vahvaa osallistumista kuin Juankoskella ei kuitenkaan ole ollut.

Vääräkosken pääluottamusmies, kunnallisneuvos Veikko Sipilä (demut) oli kuitenkin normaalin työnsä ohella aktiivinen kuntapoliitikko, joka toimi sekä Ähtärin kaupunginhallituksen että myös valtuuston varapuheenjohtajana.

Eläinpuisto syntyi Ähtärin kunnanjohtaja Väinö Jaakolan aloitteesta elävöittämään pienen syrjäisen kunnan taloutta.

Ähtärin eläinpuisto avattiin 17. kesäkuuta 1973 ja eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto.

Maastoltaan ja kasvistoltaan vaihteleva 60 hehtaarin alue on antanut erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa Euroopan eläintarhojen yhdistyksen EAZA:n perusajatuksia siitä, kuinka eläimiä on tarhattuina hoidettava.

Eläinpuistossa käy vuosittain noin 150 000 vierailijaa.

Ähtärin kaupungin poliittinen tilanne muistuttaa myös suuresti Juankosken entistä poliittista tilannetta. Perinteitä mukaillen Ähtärissä punamulta-akseli on aina ollut vahva aivan samoin kuin Juankoskellakin.

Molemmissa pikkukaupungeissa on ollut 27 valtuutettua ja valtasuhteet ovat olleet seuraavat:

Ähtäri kuntavaalit v. 2017
 kepuloiset 41.8% 12 paikkaa
 demut 24.1% 7 paikkaa
 kokoomus 18.0% 5 paikkaa
 KD 8.6% 2 paikkaa
 persut 0% 0 paikkaa
 yhteensä 27 paikkaa
 punamulta-akseli 65.9 % 19 paikkaa

Juankoski kuntavaalit v. 2012
 kepuloiset 42.9% 12 paikkaa
 demut 17.5% 5 paikkaa
 persut 17.8% 5 paikkaa
 kokoomus 6.5% 1 paikka
 KD 4.9% 2 paikkaa
 yhteensä 27 paikkaa
 punamulta-akseli 59.7% ( vuonna 2008 65.2%

Ähtärin Eläinpuistossa oli ihastuttu kiinalaisiin pandoihin ja tammikuussa 2017 Ähtäri myönsi Ähtärin kaupungin 99%:sti omistamalle konserniyhtiö Ähtärin Eläinpuisto Oy:lle 8.2 milj. euron omavelkaisen takauksen.

Kuitenkin paikallinen eläkeläinen Olli Sahimäki teki takauspäätöksestä kunnallisvalituksen Vaasan hallinto-oikeuteen, joka totesi kesäkuussa 2017, että takauspäätös vaarantaa pienen Ähtärin kaupungin kantokyvyn, eikä takauksella ollut vastavakuuksia, jolloin tällaista takausta kaupunki ei voi antaa.

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi ei kuitenkaan ole ollut moksiskaan Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä, vaan eläinpuiston rakennustöitä on vain jatkettu entistä tiiviimmällä tahdilla ja erilaiset lähetystöt ovat jo olleet vierailemassa Kiinassa.

Suomessa jopa Kuningas Sauli ja Kiinan Presidentti Xi Jinping ovat jo sopineet, että ainakin yksi pandapariskunta tulee Suomeen ja sijoitetaan Ähtärin Eläinpuistoon.

Sinänsä pandojen tulo Suomeen on positiivinen asia, mutta juridisesti asia ei ole valitettavasti Suomen päässä laillisella tolalla.

Vaikuttaakin oudolta, että Kuningas Sauli ei ole ottanut tästäkään juridisesta epäkohdasta selvää, ennen kuin Suomi on lähtenyt pandoja Suomeen vuokraamaan.

Hesari on selvittänyt, että pandojen 15 vuoden vuokrasopimus maksaa 14 milj. euroa ja pelkästään pandojen ruokintaan tarvittavan bambun ostaminen maksaa noin 100 000 euroa vuodessa.

Vaasan hallinto-oikeuden kiellettyä vastavakuudettoman Ähtärin kaupungin takauksen Eläinpuiston toimitusjohtaja Haapaniemi ei ole jäänyt neuvottomaksi, vaan on todennut, että takausasia hoidetaan jollain Eläinpuisto Oy:n omaisuuteen liittyvällä leasing-järjestelyllä.

Haapaniemi näyttää kokonaan unohtaneen sen asian, että Ähtärin Eläinpuisto Oy on 99%:sti Ähtärin kaupungin omistama konserniyhtiö.

Ähtärin kaupungin ja Eläinpuiston puuhamiesten tulisi kuitenkin ottaa huomioon myös EU:n SEUT sopimuksen artiklat 107 ja 108. Näiden artiklojen tarkoituksena on estää kielletyn valtiontuen käyttö kaikessa yritystoiminnassa.

Ähtärin Eläinpuiston liikevaihto ja liiketulos on viime vuosina kehittynyt seuraavasti (liikevaihto vasemmalla ja liikevoitto oikealla, 1000 euroa):

 2013: 1 884 16
 2014: 1 839 -167
 2015: 2 198 258
 2016: 2 093 50

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n liiketoiminta ei siis näytä yo. lukujen perusteella kovinkaan lukratiiviselta. Itse asiassa kumulatiivinen tulos lienee rahoituskulujen jälkeen pyöreä nolla.

Ähtärin kaupungin päätöspapereista näkyy, että Snowpanda Resort Ähtäri Zoo Oy/Ltd toimii pandapuiston rakennuttajana.

Snowpanda Resort on aloitteleva yhtiö, jolla ei ole ennestään merkittävää liiketoimintaa, joten voisi kuvitella, että pandapuistoakaan ei voida rakentaa pelkän 8.2 milj. euron lainan turvin.

Jos kysymyksessä on normaali liiketoiminta, niin saattaa olla, että hankkeen koko investointibudjetti onkin ehkä ainakin 20-25 milj. euroa.

Ähtärin hankkeen juridista kyseenalaisuutta lisää vielä se, että näköjään myös Ähtärin kaupungin toinen konserniyhtiö eli 99%:sti omistettu Hotelli Mesikämmen Oy on myös kytketty noihin pandapuistohankkeisiin.

Viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan myös Hotelli Mesikämmen Oy:n toiminta oli tappiollista vuonna 2016.

Asiaa tarkemmin tuntematonta kuitenkin ihmetyttää, kuinka on mahdollista, että Ähtärin kaupunki harjoittaa myös hotellitoimintaa.

Jotenkin tuntuu siltä, että hotellien pyörittämistä ei voi millään poikkeusluvallakaan saada mahtumaan Ähtärin kaupungin yleiseen tai erityiseen toimialaan.

Joka tapauksessa Ähtärin kaupunki näyttää valittaneen Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä KHO:een. Tästäkin Ähtärin kaupungin päätöksestä näkee, että punamulta kunnissa viis veisataan EU:n SEUT sopimusten säännöksistä.

Tämähän ei tietenkään ole mikään ihme, koska uudeksi oikeuskansleriksi on valittu äskettäin Terra Sipilän ehdotuksesta sote-mittelöissä professori Olli Mäenpäänkin mielestä esteellinen ja oikeuskansleriksi sopimaton Tuomas Pöysti.

Pandapuiston johtaja on hankettaan puolustellut sillä, että pandojen avulla saadaan alueelle lisää 100 000 uutta matkailijaa, jonka perusteella hanke on hänen mielestään hyvin perusteltu.

Satunnaista matkailijaa kuitenkin arveluttaa Haapaniemen laskelmat. Nykyään Ähtärin Eläinpuistossa käy vuosittain enintään noin 150 000 matkailijaa, mutta kuitenkin Ähtärin Eläinpuisto Oy on pystynyt vuosina 2013-2016 tuottamaan kumulatiivisesti liikevoittoa vain 157 000 euroa.

Jos panda-hankkeeseen investoidaan lisää vaikka 20 milj. euroa ja lainarahan korko on esim. 4% vuodessa, niin 15 vuoden laina-ajalla, joka tuntuu myös olevan pandojen sovittu vuokrausaika, 20 milj. euron takaisinmaksuun on varattava vuosittain 1.798 milj. euron suuruinen summa rahaa.

Vaikuttaa siltä, että Haapaniemen esittämien lisämatkailijoiden avulla ei tähän mitenkään pystytä.

Tässä voi hyvin käydä vielä niin, että pandaprojektin avulla pilataan Suomen maine kansainvälisesti ja myös kiinalaistenkin silmissä.

On vähintään noloa, jos joudutaan Presidentti Xi Jinpingille raportoimaan, että meillä on nyt Ähtärissä käynyt pandoille vähän samalla tavalla kuin Särkänniemen delfiinipuistossa.

Minusta olisi parempi, että kepuloiset eivät sotkeutuisi näihin ulkomaisiin harvinaisiin ja arvokkaisiin eläimiin, kun Ruokolahdellakaan ei ole vielä löytynyt sitä karannutta leijonaakaan.

Ruokolahden luomuisäntä Kimmo "Luomu" Tiilikainen ole vielä pystynyt esittämään edes luotettavaa Saimaan norppien suojeluohjelmaakaan, kun on urbanisoiduttuaan lähtenyt Pisararadan rakennushankkeita edistämään ja Tangomarkkinoilla puheita pitämään tuleville tangokuninkaallisille.

Tuntuu siltä, että kepuloisille on kaikki kepulikonstit sallittuja.

juristin alkuRe: Juankosken tie houkutti Ähtäriä20.8.2018 20:07
Juristin alku paljasti jo yli vuosi sitten totuuden Ähtärin Panda puiston laittomasta takaustoiminnasta, joka nyt näyttää upottavan koko Ähtärin kaupungin hotelleineen päivineen.

KHO:han on jo kauan sitten todennut, että Ähtärin kaupunki myönsi laittoman takauksen eläinpuiston jättiläislainolle, joten eiköhän tässäkin ala kohta käräjäistunnot.

Ähtärissä lähdettiin siis Juankosken laittomille teille.

Asia tuntuu käsittämättömältä, koska tapaus Juankoski on ollut myös kaikkien johtavien kuntaliiton lakimiestenkin tiedossa silloin, kun Ähtärissäkin puuhasteletiin laittoman kaupungin takauksen kimpussa.

Ähtärin tapauksessa Ähtärin kaupunki ei ole kuitenkaan myöntänyt takauksia ilmeisille rahanpesijöille.

Kuitenkin Ähärissäkin maan johtavat poliitikot ovat olleet ahkerasti laitonta takausta puoltamassa.

Presidentti Saulia myöten on hehkutettu johtavien poliitikkojen toimesta, miten hieno asia kiinalaisten vuokrapandojen luovutus Suomeen Kiinan presidentti Xi Jinpingin hyvän tahdon eleenä oli vain vajaa vuosi sitten.

Meidän presidentti Saulihan tarjosi silloin jo Kiinan Presidentti Xi:lle jopa juridisia palveluja, koska Saulin mielestä Suomen oikeuslaitos edustaa maailman parasta ja riippumatonta oikeusjärjestelmää.

Suomessa on oikeuslaitoksessa vain pieni hiushalkeaman kokoinen valuvika.

Meillä ei ole esim. perustuslakituomioistuinta, jossa voitaisiin alkaa mäiskiä tuomioita virkamiesten perustuslain vastaisista päätöksistä.

Tässäkin yhteydessä äskettäin eduskunnan oikeusasiamies Maija Sakslin joutui nostamaan kätensä pystyyn Vantaalla, kun parkkipirkko oli käynyt mäjäyttämässä sakkolapun sairaalassa sydäntukimukseen hetkeksi jääneen miehen auton ikkunaan, kun parkkiläpykkään merkitty aika oli muutamalla minuutilla ylittynyt.

Sakslin kyllä moitti ankarasti parkkipirkon päätöstä, mutta ei voinut kumota parkkipirkon selvästi perustuslain ja yleisen oikeustajun vastaista toimintaa.

Nyt Iltalehden tietojen mukaan Panda-puistossa on alkanut rahan puutteessa YT-neuvottelut ja neljä eläinpuiston työntekijää näyttäisi tässä vaiheessa saavan hatkat (kts. Iltalehden uutinen alla):

"Ähtärin eläinpuisto kertoo asiasta tiedotteessa.

Yt-neuvottelut koskevat kaupungin ja sen tytäryhtiöiden huollon järkevöittämistä.

Ähtärin eläinpuisto kertoo, että neuvottelut jatkuvat edelleen, mutta ne saadaan todennäköisesti päätökseen tämän viikon aikana.

Iltalehti uutisoi toukokuussa, että Ähtärin eläinpuisto ja sen tytäryhtiöt Snowpanda Resort Ähtäri Zoo Oy ja Hotelli Mesikämmen tekivät viime vuonna yhteensä noin miljoonan euron tappion.

- Tappiosta noin 800 000 euroa on pandahankkeeseen liittyviä kuluja, jotka on jouduttu rahoittamaan yhtiön kassasta sekä lyhytaikaisilla rahoitusjärjestelyillä, Ähtäri Zoo kertoi tiedotteessaan."

Käynnissä olevat YT-neuvotteluthan ovat tietysti vain alkusoittoa.

Koska Panda-puistossa ei ole ollut riittävästi maksavia asiakkaita - siis kassavirtaa, niin tietystihän nämä nykyiset neuvottelut tulevat jatkumaan siten, että jonkun ajan päästä alkaa myös Lumin ja Pyryn hoitajien YT-neuvottelut, kun Suomessa lomasesonki on ohi ja koululaiset ovat aloittaneet arkisen aherruksensa.

Arvelen, että arvokkaita Lumi ja Pyry pandoja ei voida jättää oman onnensa nojaan bambuja narskuttelemaan.

Saattaa olla niin, että jopa Kiinan presidentti Xin kanslipäällikkö lähettää pika puoliin faxin presidentti Saulin kansliaan ja faxissa kehottaa Saulia käynnistämään pandojen palutusoperaation Kiinaan.

Epäilen sitä, että Xi ilmoittaa faxissaan myös Saulille, että Lumi ja Pyry pandoja ei sovi palauttaa Kiinaan nippusiteissä, vaikka muutoin palautuksessa saadaan kyllä käyttää poliisivoimiakin tarvittaessa hyväksi.

Melko varmasti presidentti Xi kuitenkin on ohjeistanut, että pandoja ei pidä myöskään palauttaa ainakaan normaalilla Finnairin vuorokoneella.

Presidentti Xi lienee ilmoittanut faxissaan myös, että pandoja palautettaessa ei ole soveliasta maalata palautuskoneisiin pandojen kuvia, vaikka innokkaimmat pandoja ihailevat suomalaiset poliitikot ovat jo ehtineet sellaistakin vaatimaan.

Onneksi tällaiseen häpeälliseen pr- toimintaan Finnair ei kuitenkaan tiettävästi ole ainakaan vielä ollut innostunut.

alan kolmas miesRe: Juankosken tie houkutti Ähtäriä7.11.2021 1:31
JURISTIN ALKU VAROITTI KOMMUNISTISEN KIINAN PANDOISTA ÄHTÄRIN PÄÄTTÄJIÄ JO 20.7. 2017.

NYT NÄYTTÄÄ SILTA, ETTÄ ÄHTÄRIN KAUPUNGIN PANDA SEIKKAILULLE NÄYTTÄÄ TULEVAN PÄÄTEPISTE!!!

Samalla taitaa tulla päätepiste myös itsenäiselle ÄHTÄRIN KAUPUNGILLE.

JURISTIN ALKU OLI VAROITUKSESSAAN KERTONUT PANDA PUISTON HEIKOSTA KEHITYKSESTÄ SEURAAVASTI:

Ähtärin Eläinpuiston liikevaihto ja liiketulos on viime vuosina kehittynyt seuraavasti (liikevaihto vasemmalla ja liikevoitto oikealla, 1000 euroa):

 2013: 1 884, 16
 2014: 1 839, -167
 2015: 2 198, 258
 2016: 2 093, 50

Ei ole tilanne parantunut vuoden 2016 jälkeenkään (liikevaihto vasemmalla ja liiketulos oikealla, 1000 euroa), kuten alta selviää:

 2017: 1 775, -424
 2018: 5 353, 1 058
 2019: 2 718, -642
 2020: 3 692, -639

KHO:n päätöksessä 721/2018 kuvataan Panda Puiston laitonta päätöksentekoa seuraavasti:

"Ähtärin kaupunginvaltuusto on 16.1.2017 (§ 3) päättänyt, että Ähtärin Eläinpuisto Oy:n/perustettavan tytäryhtiö Snowpanda Resort Ähtäri Zoo Oy/LTD:n kokonaiskustannuksiltaan 8 200 000 euron kiinteistöleasing- ja muulle rahoitukselle Panda-talon rakentamiseksi myönnetään kaupungin omavelkainen takaus. Takaus myönnetään rahoitukselle/lainapääomalle, koroille ja viivästyskoroille. Takauksesta peritään 0,95 prosentin suuruinen takausprovisio."

"Vaasan hallinto-oikeus on 31.3.2017 antamallaan välipäätöksellä numero 17/0133/1 kieltänyt kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöönpanon siihen saakka, kunnes valtuuston päätöksestä tehty valitus on lainvoimaisesti ratkaistu tai kunnes asiasta toisin määrätään.

Hallinto-oikeus on perustellut ratkaisuaan seuraavasti:
Kuntalain (410/2015) 7 §:n 1 momentin mukaan kunta hoitaa itsehallinnon nojalla itselleen ottamansa tehtävät ja järjestää sille laissa erikseen säädetyt tehtävät. Pykälän 2 momentin mukaan kunta voi sopimuksen nojalla ottaa hoitaakseen muitakin kuin itsehallintoonsa kuuluvia julkisia tehtäviä.

Kuntalain (410/2015) 129 §:n 1 momentin mukaan kunnan myöntämä laina, takaus tai muu vakuus ei saa vaarantaa kunnan kykyä vastata sille laissa säädetyistä tehtävistä. Kunta ei saa myöntää lainaa, takausta tai muuta vakuutta, jos siihen sisältyy merkittävä taloudellinen riski. Kunnan edut tulee turvata riittävän kattavilla vastavakuuksilla."

Käsittely korkeimmassa hallinto-oikeudessa

Ähtärin kaupunginhallitus on vaatinut, että Vaasan hallinto-oikeuden päätös kumotaan.

Kaupunginhallitus on esittänyt vaatimuksensa tueksi muun ohella seuraavaa:

"Ähtärin kunta on perustanut Ähtärin Eläinpuisto Oy:n 17.6.1973. Kyseessä on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto, joka ei toimi kilpailutilanteessa eikä vääristä kilpailua markkinoilla. Ranuan Eläinpuiston ja Korkeasaaren kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä eläinsuojelutyössä.

Ähtärin Eläinpuisto Oy toteuttaa Euroopan eläintarhojen yhdistyksen (European Association of Zoos and Aquaria) EAZA:n perusajatuksia siitä, kuinka eläimiä on tarhattuina hoidettava. Eläinpuistojen ja -tarhojen tärkeimpiä tehtäviä on lisätä eläinlajien ja luonnon tuntemusta sekä jakaa kasvatuksellista tietoa.

Kansainvälinen uhanalaisten lajien suojelutyö on tärkeä osa eläintarhojen toimintaa. Merkittävä osa lajiensuojelutyötä ja Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimintaa on lisäksi opastus- ja opetustyö. Opetuksen tavoitteena on ennen kaikkea saada ihmiset arvostamaan lajeja, joilla on yli tuhatvuotinen perimä.
Panda-talon rakentaminen mahdollistaa pandojen sijoittamisen Suomeen.

Panda on Kiinan kansantasavallan symboli, jota Kiina käyttää välineenä ulkopolitiikassaan ja diplomatiassaan. Sopimus pandojen suojelutyöstä Kiinan kansantasavallan ja Suomen tasavallan välillä allekirjoitettiin Kiinan presidentti Xin 5.4.2017 toteutuneen vierailun yhteydessä. Ministeritasolla tapahtunutta sopimuksen allekirjoittamista todistivat kummankin maan presidentit.

Ähtärin Eläinpuiston oli pandojen sijoituspaikaksi aiemmin valinnut maa- ja metsätalousministeriö. Suomen pandahankkeessa uhanalaisten lajien suojelu on tärkeässä roolissa, mutta pandojen tulo ei olisi mahdollista ilman Suomen ja Kiinan valtioiden välisiä hyviä suhteita. Tämä yhteistyö myös edistää muuta kauppaa ja teknologiayhteistyötä."

A on antanut selityksen ja vaatinut, että Ähtärin kaupunginhallituksen valitus kuntalain 7 ja 129 §:n perusteella hylätään.

"Ähtärin Eläinpuisto Oy ei pysty antamaan uskottavia takauksia. Yhtiöllä on vanhoja velkoja ja niiden maksamisessa on ollut jatkuvasti vaikeuksia. Ilman kaupungin veronmaksajien rahoja yhtiö olisi jo mennyt konkurssiin, ja veronmaksajien rahoja käytetään eläinpuiston toimintaan kiihtyvästi.

Panda-talon rakentamisen riskit ovat hyvin suuret ja hanke voi kaatua Ähtärin kaupungin veronmaksajien maksettavaksi.

Ähtärin kaupunki on julkisuuteen kesällä 2017 tulleen tiedon mukaan kriisikunta. Ähtärin kaupunki on joutunut tekemään selvityksen valtiovarainministeriölle koskien kaupungin taloudenhoitoa.

Kaupunki joutuu hyvin todennäköisesti valtion ohjaukseen. Ähtärin kaupungilla oli kesä-heinäkuussa 2017 alijäämää yli 8,4 miljoonaa euroa."

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu

Korkein hallinto-oikeus on tutkinut asian. Valitus hylätään. Hallinto-oikeuden päätöstä ei muuteta.

Perustelut

Kun otetaan huomioon edellä ilmenevät hallinto-oikeuden päätöksen perustelut ja siinä mainitut oikeusohjeet sekä korkeimmassa hallinto-oikeudessa esitetyt vaatimukset ja asiassa saatu selvitys, hallinto-oikeuden päätöksen muuttamiseen ei ole perusteita."

Ketkä ovat olleet päättämässä Panda Puiston laittoman takauksen myöntämisestä?

Ähtärin hallituksen kokoonpano 28.1.2013-4.6.2017

□ Suomen Keskusta r.p., päättäjiä 4 kpl
□ Suomen sosiaalidemokraattinen Puolue r.p., päättäjiä 2 kpl
□ Kansallinen kokoomus r.p., päättäjiä 1 kpl
□ Suomen Kristillisdemokraatit r.p., päättäjiä 1 kpl
□ Perussuomalaiset r.p., päättäjiä 1 kpl
□ Hallitus päättäjiä yhteensä 9 kpl

Ähtärin valtuuston kokoonpano 28.1.2013-31.5.2017
□ Suomen Keskusta r.p., päättäjiä 12 kpl
□ Suomen sosiaalidemokraattinen Puolue r.p., päättäjiä 6 kpl
□ Kansallinen kokoomus r.p., päättäjiä 4 kpl
□ Suomen Kristillisdemokraatit r.p., päättäjiä 2 kpl
□ Perussuomalaiset r.p., päättäjiä 2 kpl
□ Vasemmistoliitto r.p., päättäjiä 1 kpl
□ Valtuusto päättäjiä yhteensä 27 kpl

Esittelijänä on toiminut kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki.

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n tilintarkastuksesta vastannut KPMG Oy Ab antoi vuoden 2020 tilinpidosta seuraavan huomautuksen 18.8.2021:

"Huomautuksena esitämme, että tilinpäätös on laadittu ja allekirjoitettu 18.8.2021 eli KIRJANPITOLAIN 3 LUVUN 6§:n mukaista tilinpäätöksen laatimisaikaa koskevaa säännöstä noudattamatta."

KUITENKAAN KPMG ei ole ottanut tilintarkastuskertomuksessaan KANTAA SIIHEN TAI HUOMAUTTANUT SIITÄ, ETTÄ ÄHTÄRIN KAUPUNKI ON MYÖNTÄNYT LAITTOMAN 8.2 MILJ. EURON TAKAUKSEN, JOSSA ÄHTÄRI ON SELVÄSTI RIKKONUT EU:N SEUT SOPIMUKSEN KIELLETTYÄ VALTIONTUKEA KOSKEVAA SOPIMUSTAKIN.

SIITÄ KPMG OLI KYLLÄ HUOMAUTTANUT, ETTÄ VUODEN 2021 AIKANA ELÄINPUISTOLLE ERÄÄNTYY MAKSETTAVAKSI 5.107 MILJ: EUR:N EDESTÄ LAITTOMASTI TAATTUA VIERASTA PÄÄOMAA.

HÄMMÄSTYSTÄ HERÄTTÄÄ, ETTÄ UNILUKKARIKIN ON OLLUT VIELÄ TODISTAMASSA YHDESSÄ KIINAN PRESIDENTTI XI:N KANSSA, KUINKA TÄLLAINEN LAITON PANDAPUISTO JA SIIHEN LIITTYVÄ LEASING SOPIMUS TEHTIIN VUONNA 2017!!!!

Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan PANDOJEN RUOKAILUMENOT OVAT TULLEET KALLIIKSI ÄHTÄRISSÄ.

PANDATHAN NÄYTTÄVÄN SYÖVÄN KOKO ÄHTÄRIN KAUPUNGIN KONKURSSIIN. ULKOMAILTA TUODUN BAMBUN NARSKUTTELU MAKSAA ÄHTÄRILLE LÄHES MILJ. EUROA VUODESSA.

PANDA PUISTON INVESTOINTIA JA LAITONTA TAKAUSTA ÄHTÄRIN KAUPUNKI ON MYÖS PUOLUSTELLUT UHANALAISEN LAJIN SUOJELULLA, MUTTA ÄHTÄRIN PÄÄTTÄJÄT JA PANDOJEN VUOKRAAJAT EIVÄT OLE OTTANEET HUOMIOON SITÄKÄÄN, ETTÄ PANDAT KUULUU SELVÄSTI SUOMESSA NS. VIERASLAJEIHIN, EIKÄ BAMBUKAAN OLI KOTIMAINEN RAVINNE!!!

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n vuoden 2020 tilinpäätös on surullista luettavaa (x 1000 EUR):

□ Liikevaihto: 3 692
□ Liikevoitto/tappio: -639
□ Tulos: -735
□ Oma pääoma: -1 457
□ Taseen loppusumma: 4 824

Vuoden 2020 tilinpäätöslukujen perusteella Ähtärin Eläinpuisto Oy on siis käytännössä konkurssitilassa!!!

KUINKA ON MAHDOLLISTA, ETTÄ KEPULOISET OVAT AINA MUKANA NÄISSÄ LAITTOMISSA KUNTIEN KEHITTÄMISHANKKEISSA JA POLIITIKOT MEILLÄ VIELÄ JATKUVASTI TODISTAVAT EDUSKUNTAA MYÖTEN, ETTÄ SUOMESSA OIKEUSVALTIOPERIAATETTAKIN NOUDATETAAN JOKA KÄÄNTEESSÄ PILKUNTARKASTI???Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: