Keskustelu

EläkeläinenTopi Laitinen14.11.2012 22.01
Luomu-Topi Muuruvedeltä sai vuoden luomuyrityspalkinnon. Paljon onnea!!!
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/vuoden-luomuyrityspalkinto-muuruvedelle/1270149

Eino K.Re: Topi Laitinen14.11.2012 22.02
Hienoa Topi. Topi on esimerkki ahkerasta yrittäjästä. Keskustapoliitikkona hän oli "helmiä sioille".
Nyt, kun tyttö ottaa ohjakset liikkeessä, voimme keskittyä Topin kanssa moukarinheittoon.

Heimo KonttinenRe: Topi Laitinen15.11.2012 8.56
Parhaimmat Onnittelut!

Sitkeä, peräänantamaton työ palkitaan.

Onnea yrityksesi jatkajille!

Pekka VRe: Topi Laitinen15.11.2012 14.59
Moro,
ja Topille ja perheelle onnea.
Sieltä saa parhaat luomu-cheddar juustot.

Martti PohjolainenRe: Topi Laitinen15.11.2012 16.36
Onnittelut Topille ja jatkajille. Tämän kaltaista yrittämistä tarvitaan. Topin ei ole tarvinnut olla kuntatauksia pyytämässä, vaan yrittäjänä on kantanut omat riskinsä edelläkävijänä omalla eteenpäin pyrkivällä asenteella. Onhan sitä Topillakin joskus tullut vastaan tahoja jotka ovat halunneet olleet pistämässä kapuloita rattaisiin esim. tienvarsimainosasiassa. Mutta nuo asiat eivät ole yrittämisen haluja murentaneet. Yrittäjä joka kantaa itse vastuun yrittämisestä venyy aivan toisiin mittoihin mitä nämä nykyiset yhteiskunnan tuilla yrittävät projektiyrittäjät.

onnea!Re: Topi Laitinen15.11.2012 19.51
topi näkee eteenpäin, toiset taaksepäin.

kehitysoptimistiRe: Topi Laitinen15.11.2012 22.38
Topille onnea ansaitusta palkinnosta. Topin tytär näyttää jatkavan toiminnan kehittämistä ja lähtee nettiin. Toivotaan sitkeyttä ja innovatiivisia ideaoita. Juankoskelta löytyy jatkuvasti esimerkillisiä yrittäjiä. Masan tapaan lunta on tullut Topillekin tupaan, mutta kunnon yrittäjä ei anna periksi.

Kohta nousee vielä Amiskallekin yrityshautomo ja tietysti Voice of Juankoski alueradio. Kaupunki herää taas eloon kuin Prinsessa Ruusunen, kun noitavainot on poissa.

Ossi P.Re: Topi Laitinen16.11.2012 14.15
Menestystä ja onnea jatkajille sekä virikkeellisiä eläkepäiviä Topille!

Toivottavasti ei paikallisten jätevesiongelmien lisäksi pohjoisesta lähestyvät saastevirrat kykene pilaamaan tai jopa tuhoamaan vuosikymmeniksi tämänkin alueen vesistöä ympäristöineen luomuviljelyyn ja -virkistyskäyttöön sopimattomaksi!

On syytä myös olla valppaana ja estää Talvivaarasta lähestyvien uhkien lisäksi Ely-keskuksen kaavailemat talviaikaiset motorisoidut hupitoiminnot riskeineen ja niiden masinoimispyrkimykset Juankoskella paikallisiin kotimetsiin, pihapiirein, pelloille ja karjatiloille.

Huom!
- Ely-keskuksen omaneduntavoittelu ja pakkorakentamispyrkimykset myös muualla Savossa on osoittautunut kotipuutarha-, luomuviljelys- ja maataloustoiminnan sekä pohjavesien ja ympärivuotisen monimuotoisen luonnon puhtaan hyödyntämisen vakavaksi uhkaksi.
- Ely-keskuksen myyntivaltteinaan käyttämästä tietämättömyydestä toimineen on jo Talvivaaran lisäksi todisteita ja näyttöä riittävästi.
- Nilsiä/Kuopio- liitoskuvioissa on ilmennyt määrätietoista Ely-keskuksen kaavailua muutakaan Savoa seutukuntineen unohtamatta.

Ihmetellä täytyy, että veronmaksajien rahoja pyritään edelleenkin röyhkeäsi käyttämään miljoonia moottorikelkkailun järjenvastaiseen edistämiseen ja valtaamaan sellaiseen toimintaan lisäksi yksityistä maaomaisuutta lupia kyselemättä ja kansalaisten oikeuksista piittaamatta!

Lisää valaistusta asiaan löytyy osoitteista:
http://www.maastoliikennevalvonta.fi >> Ajankohtaista >> Keskustelua
http://www.stoptalvivaara.org

IippoRe: Topi Laitinen6.5.2013 23.14
Ethän sinä Topi vaan aja järjenvastaista suurpetojen viljelyä siellä itäsuomessa?

Ossi P.Re: Topi Laitinen8.5.2013 22.48
Näköjään vaan pyrkii pukkaamaan moottorikelkkareittejä Tuusniemelle ja Kaaville varoituksista huolimatta!

Katso K-S 2.5.2013 KUULUTUKSIA http://www.maastoliikennevalvonta.fi/fi/maakunnat.html
Pohjois-Savon maanmittaustoimisto/KUTSU Reittitoimitukseen 27.5.2013 klo 9.00 Kaavin kunnantalon valtuustosalissa.

P.S. Kumma kun ei tässä tapauksessa ole helpotettu reittitoimitusta juhannusaaton edelliseksi päiväksi n. 45 kiinteistön mielenkiinnon ja osallistujamäärän varmistamiseksi, kuten Tuusniemellä viime kesänä!

polarisRe: Topi Laitinen11.5.2013 22.10
ei kai jokainen maanomistaja voi olla vastaankaan,ainakin jos katsoo miten hyvin ovat hoitaneet metsiään.taitaa kitisijät olla näitä lepikon omistajia

äiteeRe: Topi Laitinen12.5.2013 11.11
Yleensä kitisijät ovat velaksi moottorikelkan ostaneita maattomia nilkkejä, jotka ajelevat muiden omistamilla mailla kuvitellen jokamiehen oikeuden tarkoittavan muiden omistamilla mailla höyryäminen.
Ostakaa nilkit omaat maat ja perustakaa moottorikelkkarata sinne.

iskäRe: Topi Laitinen12.5.2013 15.03
Suurjännitelinjan ja moottoritien pohjan pakkolunastamisen yleishyödyllisiin tarkoituksiin voi käypää korvausta vastaan hyväksyä, vaikka ei sekään mikään itsestään selvä asia ole aina.

Moottorikelkkareitin poraaminen esim. 6 metrin levyisenä väylänä toisten ihmisten omistamille maille on jyrkässä ristiriidassa perustuslain 15 §:n kanssa, jonka mukaan jokaisen omaisuus on turvattu.

Omaisuutta voidaan pakkolunastaa yleiseen tarpeeseen laissa säädetyllä tavalla.

Harvojen moottorikelkkailijoiden harrastustoimintaa ei voida pitää yleisenä tarpeena. Metsissä samoilun ja marjastuksenkin voi sen sijaan katsoa kuuluvan jokamiehen oikeuden piiriin. Taannoin sakemannit olivat ymmärtäneet asian kuitenkin niin, että myös pienemmät "tukkisavotat" kuuluvat Suomessa jokamiehen oikeuden piiriin. Metsureille taidettiin kuitenkin rätkäistä melkoiset sakot vahingonteosta.

"äitee" on ihan oikeassa. Ajelkoot kelkkailijat omilla maillaan tai järvien jäillä. Eihän moottorikelkoilla voi edes kesällä ajella, miksi sitten muutamaa talvikuukautta varten mootttorikelkkoja varten pitäisi porata leveitä väyliä maa täyteen ja vielä toisten maille? Tällaista vandaalitouhua ei taatusti voi tapahtua missään muussä EU-maassa kuin Suomessa. Kelkkareittien suunnitelijoille opintomatkat muihin Euroopan maihin olisivat kovasti tarpeen.

Ajakoot kelkkailijat yleisillä teillä, niillähän leikkuupuimuritkin joutuu ajelemaan. Aikoinaan reellä ajettiin myös kirkkoon ja hupiajeluakin yleisiä teitä pitkin. Kyllä se moottorikelkka yhtä hyvin tiellä kulkee kun entisaikojen hevosen vetämä reki. Samalla saadaan kelkkailu normaalien liikennelakien piiriin ja kelkkailun turvallisuuskin nostettua myös tarvittavalle tasolle.

Kelkkailussahan mm. alkoholin käyttö on yleistä ainakin erämaa-alueilla ja varsinkin noissa Lapin turistirysissä. Näyttää ne kelkkailijat Lapissa ajavan toisiaan päin kuolettavalla tavalla muistaakseni ihan keskellä järven jäätäkin.

Sitä paitsi kaiken maailman pakokaasujen ja oljyjen kuskaaminen metsiin voi merkittävästi tuhota luontoa. Puhumattakaan siitä, että millaisia luontovaurioita ja meluhaittoja syntyy hupikelkkailuista harvinaislle pikkulinnuille, lepakoille ja liito-oraville sun muille luonnon eläjille, myös ihmisille.

Ossi P.Re: Topi Laitinen12.5.2013 20.27
Hiljaisuus extrime elämyksenä ja aika on ajanut ohi Kuopion isännöimästä ja kunnan virkamiesten itselleen haaveilemasta pärinä- ja öljynkatkusafareista luontomatkailuna moottorikelkoilla yksityisten mailla.

Katso: HS 6.5.2013/ Hiljaisuus himottaa turistia >>
http://files.maastoliikennevalvonta.fi/30/www.maastoliikennevalvonta.fi/edit/doc/HS_6_5_2013_A14.pdf

koirankouluttajaRe: Topi Laitinen26.5.2013 17.28
Tuskin Luomu-Topikaan tykkäisi moottorikelkkailun katkusta ja pärinästä kotinurkillaan ja pensasmustikkapelloillaan!

Lisävinkkinä ELY-keskus on tosin houkutellut muun muassa luomuviljelijöitä, karjatilallisia ja metsänomistajia tilaamaan moottorikelkkareittien toimittamista mailleen, että he voisivat samalla kehittää kyseiseen harrastukeen liittyvää yritystoimintaa. Tämäkään houkutus ei ole liiemmin saanut maanomistajia innostumaan ajatuksesta.

Juankosken kaupunki on myös jo viisastunut, että Juankosken alueelle yleisesti tarpeettomia/ hyödyttömiä moottorikelkkareittejä ei synny, eikä sellaisen liikennemuodon tarvetta alueelle myöskään pyritä väkisin synnyttämään edes lumiseksi ajaksi.
Samoin Kaavin kunta on järkiintynyt ja päättänyt, että moottorikelkkareiteille tarvitaan maanomistajien suostumus.

Näihin päätöksiin ei edes Maanmittauslaitoksen toimitusinsinöörillä ja/tai Kuopion projektiosaajilla liene nokan koputtamista, vaikka ELY-keskus tyrkyttääkin miljoonia euroja moisiin hankkeisiin yleisten maanteiden rapautuessa varojen puutteessa!

SeuraajaRe: Topi Laitinen31.5.2013 9.32
Myöskin paikallinen elinkeinoasianainen tehosti Juankosken kaupungintalolla 24.2.2010 pidetyssä kuulemistilaisuudessa Ely-keskuksen tyrkyttämää liike-ideaa moottorikelkkareiteistä yksityisten maille "raflaavasti":
"Moottorikelkkailijat on sanonu mulle, että moottorikelkkailija on siitä hyvä asiakas, että se kulkee pankkikortti taskussa."

Ps. Luomu-Topi oli mukana myös kyseisessä tilaisuudessa vaikuttajana.
Tämäkään lisätieto rappujen edestä vauhdilla ohiajavan moottorikelkkailijan avuista ei sanottavasti lämmittänyt viljelijöitä.

x-FactoryRe: Topi Laitinen1.6.2013 23.57
Vastaavasti kaupunginjohtaja pyydettynäkään ei ollut keskiviikkona 24.2.2010 kuntalaisia tupa täynnä olleessa tilaisuudessa paikalla vastaajana ja vaikuttajana.
Mutta ilman häntä kyseisessä tilaisuudessa paikalla olleiden päättäjien kanssa saavutetun hengen vastaisiin päätöksiin johtaja oli vaikuttajana jo seuraavana maanantaina 1.3. hallituksen kokouksessa.

rekikyyti on luomuaRe: Topi Laitinen2.6.2013 2.18
Elinkeinoasianaisen yksi tai kaksi yritysvierailua vuodessa hamppu-, lampaanviulu-ja pahvitehtaallle ei edellytä suurempaa palkkausta kuin kulukorvaus polkupyörällä kunnantalolta Keskustankeittiöön, Samovaaritehtaalle ja takaisin.

Vihaksi pistää tuo elinkeinoasianaisen mootorikelkkailijoiden peesaus ja paapominen. Ettei vaan olis niin, että on suhteita vielä noihin Helvetin Enkeleihinkin. Täytyypä kysyä vihreältä ministeri Hautalalta.

Elinkeinoasianaisen on syytä avata omilla maillaan kelkkarata ja ryhtyä myymään varikolla Tapolan mustaa makkaraa luottokortilla. Kutsuttaessa Nykäsen Masa saatta tulla elinkeinoasianaiselle tallipäälliköksi. Masahan etsii jo uutta tyttöystävääkin, kun Satu lähti.

Kähmintäkirjeen saanutRe: Topi Laitinen16.6.2013 20.29
Koillis-Savossa moottorikelkkailun edistämissuunnitelmat näyttäisi olevan aikalailla järkiintymään päin, nimittäin:

- Juankoski on jo 5.12.2011 päättänyt, että virallisia moottorikelkkareittejä ei Juankosken alueelle synny.
- Vastaavasti Kaavi on vahvistanut, että virallisia moottorikelkkareittejä rakennetaan vain maanomistajien suostumuksella.

Mikäli moottorikelkkoja halutaan käyttää muuhun kuin työ-, viranomais- ja/tai pelastustarkoitukseen lumisena aikana niin maanomistajasopimuksiin perustuvat kelkkaurat vaikuttaisivat olevan käyttökelpoisimpia Koillis-Savon alueella.

Vastoin maanomistajien suostumusta hupikäyttöön rakennettavilla moottorikelkkareiteillä on huonot menestymisen mahdollisuudet. Tätä ajatusta tukee myös Kaavin päätökset ja kokemukset reittitoimituksista.

analyytikkoRe: Topi Laitinen20.6.2013 10.50
Kaavilla vasta reittitoimitustilaisuudessa maanomistajien mielipidetiedustelun jälkeen luovuttiin 27.5.2013 Kotakylä-Heinäjoentie moottorikelkkareitin osan rakentamisesta.
Ely-keskus oli suunnitellut kyseisen reitin ilman maanomistajien lupaa.

Korvausvaatimusten tultua lisäksi esille maanomistajia edustava asiamies oli lopuksi kommentoinut:
"Reittitoimitustilaisuus on turhan järeä tapa tiedustella maanomistajien mielipidettä ja lupaa rakentaa moottorikelkkareittejä heidän mailleen."

Viranomaisten ja moottorikelkkareittejä suunnitelevien tahojen kannattaa heti alusta-alkaen ottaa vakavasti huomioon Maastoliikennelaki ohjeineen ja Perustuslaki sekä maanomistajien mielipiteet, jotta vältytään tarpeettomilta suunnittelu ja muilta ylimääräisiltä asian käsittelyn vaatimilta kustannuksilta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: