Keskustelu

alan kolmas miesMurheen laakso16.2.2020 3:43
Eskimon ei kannata huolehtia Kittilä palstalla, että Juankoskella "pahat pojat" pääsevät kuin koira veräjästä.

Hämäläisiä pidetään Suomessa hitaina, mutta tosi asia on, että savolaiset ne vasta hitaita on.

Erityisen hitaita savolaiset on noissa oikeudellisissa kysymyksissä.

Savolaisten järjessä ei kuitenkaan pitäisi olla mitään vikaa, kun toimeen tartutaan. Se toimeen tarttuminen on vain savolaisilla niin äärettömän vaikeaa.

Savolaiset eivät ryhdy toimeen, ellei kaikki faktat ole tiedossa.

Kittilässä kaikki faktat ovat olleet jo pitempään tiedossa, joten siellä on jo ryhdytty tosi toimiin.

Juankoskella kaikki tiedot on perinteisesti salattu, joten eihän tolkun savolainen silloin ryhdy millekään.

Hyvänä esimerkkinä tästä savolaisesta viisaudesta käy taannoinen Erikankin lausunto: "Juankoskella on kaikki ihan hyvin, mutta sitä ei vain kukaan huomaa!!!"

Sen on kyllä kaikki savolaiset Juankoskellakin huomanneet, että 4.3.2011 ja 15.4.2011 tuli tehtyä helevetin huonoja ja kylän asukkaille kalliiksi käyneitä päätöksiä.

Päätettiin yksimielisesti Römssyn kohtalosta ja annettin kansainvälisille rahanpesijöille 5 milj. EURon vastavakuudeton kaupungin takaus ja heti perään 8.8.2011 myytiin vielä lähes 10 milj. EUR:n melkein uusi biovoimala huijareille vain 13 200 EUR:lla.

Se on ainakin varmaa, ettei missään muussa Suomen kunnassa ole näin nopeassa tahdissa tehty näin hirveitä vahinkoja kuin Juankoskella tehtiin pikkukylän asukkaille.

Koska kysymyksessä on Suomen historian karmein kunnallinen katastrofi, niin NS on tietysti koko ajan pyrkinyt selvittämään aluksi tehtyjen vahinkojen suuruuden.

Muutamaan kertaan keskustan virallinen ääni on tosin jo vahvistanut VAPAAssa, että tehdyt kunnalliset päätökset ovat olleet erittäin onnistuneita, kun ennen niin ahkerat Römssyn työtekijät ovat siirtyneet tyhjilleen jäävien asuntojen purkujoukkoihin.

Asumisvarrallisuuden kohdallahan ne suurimmat menetykset ovatkin olleet Juankoskella.

Jotta tastäkin ikävästä ilmiöstä saataisiin kunnollinen ote, niin keräsinpä vähän asiaan tietoa, jotta voidaan puhua tästäkin ilmiöstä asiapohjalla.

Juankoskella myytyjen asuntojen keskihinta on kehittynyt seuraavasti:

 2010: 794 EUR/m2
 2011: 906 EUR/m2
 2012: 651 EUR/m2
 2012: 651 EUR/m2
 2013: 924 EUR/m2
 2014: 784 EUR/m2
 2015: 810 EUR/m2
 2016: 775 EUR/m2
 2017: 664 EUR/m2
 2018: 525 EUR/m2

 Muutus 2011-2018: -381 EUR/m2 (-42.1%)
 Muutus 2013-2018: -381 EUR/m2 (-43.2%)

 Asuntovarallisuuden muutos 2011-2018: -45.7 milj. EUR
 Asuntovarallisuuden muutos 2013-2018: -47.9 milj. EUR

Muista taloudellisista menetykistä voi todeta alustavasti mm. seuraavat:

 Juankosken kaupunki maksoi PBFOY:n puolesta HB:lle n. 4.1 milj. EUR:a,vaikka tälle maksulle ei ollut laillista perustetta

 JBOY meni konkurssiin 15.5.2017 ja myytiin kyproslaiselle Milini Holding Ltd.:lle 14.9.2017 vain 1.139 MEUR:lla. Juankosken kaupunki menetti varallisuuttaan n. 3 milj. EUR:a. JBOY:n yksityiset velkojat menettivät varallisuuttaan n. 3 milj. EUR:a

 Farocon Oy meni konkurssiin 2.3.2017. Juankosken kaupunki menetti varallisuuttaan n. 5.2 milj. EUR:a

 PBFOY on ollut yrityssaneerauksessa 13.1.2014 lähtien. PBFOY:n yksityiset velkojat ovat menettäneet varallisuuttaan n. 20 milj. EUR:a

Tämä murheellisen laakson lista on vasta alkusoittoa!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Murheen laakso16.2.2020 11:48
On asioita, jotka eivät murehtimalla parane. Huonon päätöksen tekijöitä ei enää kukaan ahdistele. Iso osa on jo kuollutkin.
Väki vähenee kaikkialta maaseudulla. Tiloja on enää 10 prosenttia jäljellä verrattuna aikaan 30 vuotta sitten. Tuotannon määrä ei silti ole laskenut.
Tehtaan hiljenemisen jälkeen yksikään puu ei ole jäänyt jalostamatta. Puun hintakin on parempi menestyvälle tehtaalle myytynä.
Kaupassa ei ole jonoja. Liikenneympyröitä tai -valoja ei ole tarvinnut rakentaa. Poliittisia intohimoja ja riitoja ei enää ole. Asunnot ovat halpoja eikä asunnottomuutta tunneta. Huumeita ei käytetä. Kaljaa ja tupakkia vielä käytetään.
Ison kaupungin tuntomerkkejäkin on. Torilla on yli 30 liikennemerkkitolppaa, joissa monessa on kaksikin merkkiä. Kuopion torilla on paljon vähemmän. S-kaupassa on pakettiautomaatti. Maantiet on aurattuja, mutta ei suolattuja.
Muuruveden ja Säyneisen asema on parantunut Juankosken verrattuna. Taajamissa ei ole kehityseroja. Bingoa tosin pelataan vain Muuruvedellä.
Hannakaisa puhuu Kivennavan matkailutilalla.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Murheen laakso17.2.2020 2:50
Pienen kunnan oikeus päättää omista asioistaan on aivan ylikorostunut demokratiassa. Useimmiten tämä itsehallinto on vahingollista asukkaille. Näin meille kävi. Onneksi Juankosken päättäjät olivat viisaita ja huomasivat ulkoistaa itsellemme vaikean asian.
Voi olla, että jossakin muualla hallinto osataan, mutta pienen kunnan historiassa kunnan nimestä huolimatta esiintyy suurta vaihtelua hallinnoinnin vaikealla alalla.
En usko, että tämän sukupolven aikana kukaan Juankoskella kaipaa paluuta omaan hallintoon. En ainakaan ole kuullut tällaisista pyrkimyksistä.
Aivan puhdasta keskustalaista kuntaa ei ole olemassa. Demokratiassa tällaista kuntaa ei tule. Ja vaikka tulisikin, en ole olenkaan vakuuttunut, että sekään olisi pitkän päälle hyvä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Murheen laakso19.2.2020 7:45
Helmikuun kannatusluvuissa keskusta näyttää jatkavan nousua. Yhä useampi suomalainen panee jälleen toivonsa keskustaan.
Paavo Väyrynen palasi harharetkiltään ja on oletettavaa, että Paavon tuoma kannatuksen kasvu näkyy lähikuukausina.
Paavo huomasi, että keskusta, vaikka ei olekaan täydellinen, on silti paras. Persuissa näitä paavoja on paljon, mutta uskon heidänkin palaavan ennen kunnallisvaaleja.

poliittinen tarkkailijaRe: Murheen laakso19.2.2020 13:53
Letkuissa roikkuvan kepun sydänkäyrä nytkähti HS:n gallupissa hiuksen hienosti.

Toimittaja Timo Haapalan mukaan mikrotason nytkähdys mahtuu virhemarginaalin sisään.

Kepuloisia kannatti Kantarin tutkimuksessa 12%, joten kepuloisten pelin politiikkaa siis vastusti 88% eli suuri ennemmistö tulevien kuntavaalien äänestäjistä.

Onhan se todella törkeätä, että Matti Vanhanenkin on päässyt lehteen ja kertoo, että ministereille on hankittu taas kunnon kärryt. Kysymyksessä on 688 000 EURn ökybemarit.

Voiko tämän törkeämpää toimintaa enää kepuloisilta odottaa?

Kyllä voi!!!

Kepu pettää aina.

Kannattaa vain katsoa, kuinka monta valtiosihteeriä Katri Kulmunillakin on.

Sama koskee myös tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen jättiläismäistä avustajajoukkoa.

Hannalla on kyllä kaunis keltainen mekko, mutta hän ei ole ymmärtänyt vanhaa kansanviisautta: "Ju fler kockar, desto sämre soppa"

Siis mitä useampi kokki, sitä huonompi keitos.

Ja jos olen oikein ymmärtänyt, niin Katri on ajamassa kansliapäällikkö Martti Hetemäen tilallekin peräti Päivi Nergiä.

Päivillä ei kuitenkaan ole vähäisintäkään kansantaloudellista tai mikrotalouden osaamista. Ainostaan kepuloisten jäsenkirja.

Jos Päivi nimitetään poliittisin perustein, niin asia on selvitettava oikeuskanslerin viraston ja perustuslakivalikunnan tutkinnan perusteella..

Kantarin tutkimuksessa virhemarginaali oli +-2.1% yksikköä suuntaansa.

Sehän merkitsee sitä, että kepuloisten kannatus puhkaisi nyt ensi kertaa niin sanotun "kuoleman rajan 10%".

Seuraavissa kuntavaaleissa nähdäänkin, että kepuloisten kannatus onkin haarukassa 5-8%.

Täytyy toivoa, että kepuloiset istuvat pitkään Sanna Marinin tulipunaisessa hallituksessa, niin voimme todistaa saman asian, joka kävi aikoinaan liberaaleille, kun eivät tajunneet puolustaa oikeustolaisia arvoja.

Kepuloisten rakentelema hallituspommi tulee räjähtämään kepuloisten omiin käsiin.

Kansan syvät rivit eivät hyväksy Pekka Haaviston eikä myöskään Marja Ohisalon yltiöliberaalia otetta koko maailman sorrettujen lasten ja muiden kiihkoilijoiden lipunkantajina.

Autoilijatkin ovat nousemassa takajaloilleen, koska polttoaineiden verotuksessa on tavallisten ihmisten mitta tullut täyteen.

Suomessa on kuitenkin autoilijoita miljoona kaupalla. Olisi outoa, jos heitä ei nuorten populistinaisten poliittinen klikki joutuisi kuuntelemaan.

Monilla kalanperkuu retkilläni olen pannut merkille, että kuolleella kalallakin sydän saattaa vielä vanhasta muistista muutaman kerran nytkähdellä ennen lopullista hiljenemistä.

Minä olen vakuuttunut siitä, että Kantarin uusi puolue gallup kuvaa juuri tätä ilmiötä, siis kepuloisten kuolinkamppailua.

Kun punamulta porukka on Suomen vuosikymmenien aikana tehnyt sellaiseksi kuin se nyt on, niin ainoa oikea johtopäätös on, että kepuloiset ovat vallanhimossaan ampuneet itseänsä molempiin jalkoihin.

Kepu on puolueena ns. rollaattorikunnossa!!!

Ainoa toivo on nyt viriilissä Antti Kaikkosessa, kun Antti nousikin kanveesista kuin Lasse Viren aikoinaan ja otti kerralla pesäeron demuista.

Nyt "Odottava" Antti onkin päässyt jo suureksi liikemieheksikin ja hänet kutsutaan kohta Valkoiseen taloon tekemään Donaldin kanssa kunnon hävittäjäkauppoja.

Minä luulen, että Kanki on noissa hävittäjäneuvotteluissa fiksumpi kuin Unilukkari.

Unilukkarin ensimmäinen hävittäjäneuvotteluhan meni täysin pieleen Donaldin kanssa, kun Unilukkari paljasti korttinsa Donaldille.

Rahaton onneton ostaja lähti neuvomaan Donaldia, joka on kiinteistökaupoissa tottunut pelaamaan sellaisten byrokraattien kanssa, jotka pettää aina.

Se on todettava, että juristi ei sovi kauppaneuvottelijaksi.

Romaanienkin hevos- ja autokauppiaiden keskuudessakin on hyvin harvoja juristeja.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Murheen laakso20.2.2020 14:35
Nurmeksessa romaaneilla oli juristi omasta takaa. Oikeudessa syntyi päätöksiä, jotka edelleen pysyvät lähtemättömänä muistissa.

"Valde vapaaksi, vainajalle sakkoja. Vainaja juoksi Valden puukkoon". Tällainen otsikko oli Nurmeksen lehdessä.

Toisen kerran Valdea syytettiin junan päälle ajamisesta, mutta Valde pystyi osoittamaan junan koukanneen Valden auton keulaan.

Me olemme odottaneet, että pääsisimme puolustautumaan syytteisiin kunnalle aiheutuneista tappioista takausasiassa, mutta näyttää siltä, etteivät syytökset riitä syytteen nostamiseen. Emme voi muuta kuin odottaa. Poliitikkojen ei pidä sotkeutua asioihin, jotka vallan kolmijaon mukaan eivät heille kuulu.

juristin alkuRe: Murheen laakso20.2.2020 19:09
Eiköhän ne syytteet aikanaan tule, kun kunnolla tutkitaan

Päivi Nergin johtamaan Migriinkin tuli vauhtia, kun Euroopan Ihmistuomioistuin antoi tuomionsa irakilaisen palauttamisesta suoraan murhamiesten käsiin.

Entinen Korkeimman oikeuden peridentti Pauliine Koskelokin lähti tuomariksi kyseiseen tuomioistuimeen ja totesi lähtiessään, että poliitikot vaikuttavat liikaa Suomen oikeuslaitoksen toimintaan.

Keskustan virallinen ääni on yo. lausunnossaan aivan oikeassa ja siksi minä arvostankin KVÄ:n mielipiteitä.

Toivoisi, että kaikilla muillakin olisi saman suuntaiset ajatukset.

Meillä pitäisi olla perustuslakituomioistuin, jolloin poliitikkojen rötöstely saadaan verekseltään kuriin.

Myös virkarikoksia koskevia sanktioita on syytä oleellisesti nostaa.

mualainenRe: Murheen laakso25.2.2020 17:45
Nyt kun virallinen ääni viittas Nurmeksen Valdeen, nii ootteekos kuullu tutkimuksen tuloksen siitä, kenetkä on todettu suomessa aikojen saatossa kaikkein nuorimmaksi kauppamiehen uransa aloittaneeksi ??

Sattumoisin hän on juuri tämä Nurmeksen Valde.

Todisteet viittasivat siihen, et Valden äiti Hulda oli synnytyslaitoksella, salissa pinnisteli ja ponnisteli ja viimein Valden pää putkahti sieltä reijästä esiin.

Hetken Valde siristeli silmiään ja huomas kätilön...
Valde heti lausumaan.

Hai.. sie kätilöö..
ostappa tästä hyvää karvakaulus !!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: