Keskustelu

eeromäkihyppy20.11.2021 18:41
Ennenvanhaanhyväänaikaan taunoluirojen ja vikikankkostenaikaan mäkihyppykin oli vielä oikeeta urheilua.

Mattinykästen ja janneahosten ajoista olemme tulleet aikaan, jossa kaikin kepulikonstein yritetään päästä nopeammin, voimakkaimmin, korkeammalle.

Hyppypukumanipulointi on jo aivan naurettavaa.
Sääntöjen mukaan ensin hypätään ja sitten mitataan, miten alhaalla kulkuset saap olla.

Minusta näin maalaisjärjellä ajateltuna vois olla, et mistäköhän se mitta otetaan, eikös vanhankansan vitjamunat omaava hyppääjä vois hyppypuvuksi virittää asun, jossa halkio päättyy polvien alapuolelle

alan kolmas miesRe: mäkihyppy22.11.2021 0:42
Minusta olisi syytä antaa Ahosen Jannelle potkut mäkihyppääjien pukujen ompelusta, kun tuntuu siltä, että Jannelta tulee liian tiukkoja haalareita, ettei yksikään suomalainen MÄKIKOTKA nykyään lennä lähellekään saksalaisten, puolalaisten tai norjalaistenkaan lukemia.

Minun tietääkseni Suomessa ei ole enää kuin yksi mäkihyppääjä: Antti Aalto. Ikuisesti lupaavia on tietysti sitten muutama vielä lisää.

Mäkihyppy saattaa kuitenkin olla sellainen laji, että siinä pitää olla jollain tavoin hieman holtiton kaveri, koska eihän Nyäsen Mattikaan ihan tavallinen taapertaja ollut.

Mika Nieminen on myös viime aikoina osoittanut varsin rivakoita otteita, mutta on nyt lukenut jo itsensä kiinteistövälittäjäksi.

Aikoinaan, kun tuli mäkihyppyä jonkin verran seurattua, niin kyllä silloin esim. Kärkisen veljekset ja Viki Kankkonen esiintyivät hyvin sovinnaisesti, mutta heidän jälkeensä alkoi sitten hyppääjien rillumarei meininki.

Toisaalta voi olla niinkin, että Ahosen Janne kyllä tietää, millainen hyppäjän puku pitää olla, mutta Jannen ompelimossa ei ole riittäviä resursseja, jotta saisi hankittua riittävästi kallista kangasta, joka pitää ihmisen ilmassa kuin laskuvarjo.

MInulla on kyllä tähänkin asiaan hyvä ehdotus, kun Marimekon KIrsti Paakkanen lähti äskettäin yläilmoihin seuraamaan suomalaisten vaattureidenkin räpellyksiä.

Nyt jos koskaan MARIMEKKO voisi Janne Ahosen ohjeiden mukaan suunnitella ja valmistaa lennokkaan MÄKIHYPPÄÄJÄN LIITOPUVUN.

Minäkin muistan vielä hyvin kultaisen 1970-luvun, kun kaikilla opiskelijoilla ja muillakin piti olla päällään aina MARIMEKON RAITAPAIDAT.

Minulle oli myös silloin onnea, kun minulla oli esimiehenä yksi Suomen kovimmista liikkeenjohdon konsulteista, joka minulle esimerkkitapauksena aina otti esille ARMI RATIAN MARIMEKON HERTTONIEMEN TEKSTIILIPAINON, joka oli aina rahavaikeuksissa ARMIN aikaan, kun ARMILLA OLI MIELESSÄ VAIN URKIN VIIHDYTTÄMINEN, ei niinkään liiketoiminnan kehittäminen.

Sen verran on tullut katsottua noita MÄKIKOTKIENKIN LIITOPUKUJA, että kyllä niistä jo meikäläinenkin näkee, ettei niissä kovin paljon luovuutta ole käytetty.

Sitä paitsi tyylikäs MARIMEKON LIITOASU esim. Suomen mäkimaajaoukkueelle ja yhdistettyyn olisi myös oiva SUOMALAINEN ISÄNMAALLINEN MARKKINOINTITEKO.

Samalla MARIMEKKO voisi myös suunnitella sellaiset pukusarjat, joita kaikki haluaisivat käyttää, mutta suomalaisille voisi myydä sellaista mallia, että liito-ominaisuudet on siinä esim. 10-15% suuremmat kuin muiden maiden malleissa.

Tällä tavalla Suomen MÄKIKOTKAT lentäisi esim. 100 metrin mäessä aina noin 100 m, kun taas kaverit putoaisi montun pohjalle suurin piirtein 85-90 m:n kohdalla.

Minua ihmetyttää, miksi meillä Suomessa ei koskaan käytetä luovaa ajattelua, kun esim. NORJASSA se HIRMUJUOKISIJA Karsten Warholmkin juoksi kuin hirvi TOKIOSSA, kun oli saanut jalkoihinsa ilmeisesti MERCEDES BENZIN suunnittelemat ja maksamat turbopiikkarit.

Jos meidänkin MÄKIKOTKILLA olisi kisoissa MARIMEKON LIITOHAALARIT, niin minusta olisi aivan varma, että hyppääjiltä ainakin rahapula loppusi siihen paikkaan, kun kaikilla maailman mäkihyppäjillä olisi MARIMEKON LIITOHAALARIT PÄÄLLÄÄN.

alan kolmas miesRe: mäkihyppy22.11.2021 0:44
Nieminenhän oli Toni!!!

Sorry virheestä!!!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: