Keskustelu

PTablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille6.9.2014 11.29
Moro,
ja tässä hieno uutinen: "
Yrittäjien lahjoitus: Kädenojennus Säyneisen lakkautusuhan alla olevalle koululle.

Juankoski

Aulikki Elo

Tabletista voi katsoa, mikä sieni on myrkyllinen tai opiskella kieliä. Ja tietysti pelata.

Siinä Säyneisen koulun oppilaiden ideoita tietotekniikan käyttöön, kun paikalliset yrittäjät lahjoittivat lakkautusuhan alla olevan koulun jokaiselle lapselle tabletin.

Kaikki 16 oppilasta saivat laitteen omakseen ja myös kotiin vietäväksi. Jos koulu säästyy, tabletit jäävät aikanaan kiertoon tuleville oppilaille.

- Mutta muille kouluille niitä ei luovuteta, jos päättäjät todella lopettavat hyväkuntoisen ja pidetyn lähikoulun, linjasi lahjoitustempauksen puuhamies, maatalousyrittäjä Esa Kettunen.

Reilun 200 euron hintaisia laitteita oli lahjoittamassa myös 15 muuta paikallista yrittäjää.

Rehtori Antti Mönki selvitti oppilaille, että tabletti on tavallaan tietokoneen ja kännykän välimuoto.

Oppilasmäärä putosi nyt rajusti, koska lakkautusuhka ja erityisopetuksen lopettaminen saivat monet vanhemmat kuljetuttamaan lapsensa kauemmas.

Antti Mönki sanoo, että koulunkäynti jatkuu tänä lukuvuonna jatkuu normaalisti ja tulevaisuudesta murehtimatta, nyt vielä uusia tabletteja ja niiden sovellutuksia hyödyntäen.

--Koulun tietokoneet ovatkin vanhentuneita ja usein rikki. Läppäreitä meillä on vain muutamia. Teknologiaoppimisen olisi kuitenkin hyvä alkaa heti pienestä, joten lahjoituksella on iso merkitys.

Tunnelma perjantaiaamuna yrittäjien saapuessa oli hilpeä ja kiitollinen.

--Hienoja ja kilttejä ihmisiä nuo lahjoittajat, arvioivat esikoululaiset Riku Parviainen ja Risto Toivanen.

Neljäsluokkalainen Eveliina Niskanen arveli lataavansa hevoselokuvia heti viikonloppuna ja ottavansa runsaasti valokuvia.

--Osaan kyllä käyttää tablettia, kun olen lainannut sellaista serkultani.

Sivistystoimen ylitarkastaja Kari Lehtola Itä-Suomen aluehallintoviranomaista arvostaa yrittäjien lahjoitusta.

--Yleisradiossa juuri selvitettiin lukioiden tietoteknistä tilannetta nimenomaan oppilaiden omassa käytössä olevien tietokoneiden näkökulmasta. Yhdenvertaisuus ei toteudu.

--Valitettavasti sama tilanne on peruskouluissa. Riippuu kunnasta, koulusta ja opettajasta, mitä tieto- ja viestintäteknologinen opetus ylipäätään on.

--Tietokoneiden, tablettien, mobiililaitteiden, älytaulujen ja dataprojektoreiden käyttö vaihtelee aivan liikaa.

Kansainvälisesti tarkasteltaessa suomalaiset koulut kuuluvat tietotekniseltä varustelultaan parhaimpien joukkoon. Tietokoneita, datatykkejä, kosketustauluja ja oppimisalustoja on suhteellisen hyvin, mutta Euroopan maita vertailtaessa Suomessa käytetään vähiten tietokoneita opetuksessa.

Suomessa opettajat ovat opiskelleet Euroopan vähiten omalla ajallaan tietotekniikkaa viimeisen kahden vuoden aikana.

--Tietokoneiden määrässä suhteessa oppilasmäärään olemme keskitason yläpuolella: esimerkiksi nelosluokalla on tavallisesti seitsemän oppilasta per tietokone, Lehtola sanoo.

Kuntaliiton selvitys

Sähköisyys arkea vasta osalle

Myös Kuntaliitto selvitti keväällä, minkä verran kouluilla on käytössä sähköisiä välineitä.

Sähköisellä oppimisympäristöllä tarkoitetaan opiskelussa ja opetuksessa hyödynnettävää tieto- ja viestintätekniikkaa, jonka avulla voidaan päästä käsiksi tietoon ja tallentaa, järjestellä, muuntaa sekä esittää sitä sähköisessä muodossa.

Peruskouluissa sähköiset oppimisympäristöt olivat käytössä noin 60 prosentilla vastanneista.

Kyselyyn osallistuneissa kunnissa melkein kaikilla lukioilla on jonkunlainen sähköinen oppimisalusta käytössään."

Tervetuloa ensi vuodeksi Säyneisen koulun oppilaaksi.

hieno eleRe: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille6.9.2014 12.20
Tabletit otetaan pois, jos koulu lakkautetaan tulevaisuudessa. Kannattaakin jo alkaa miettimään, mitä niillä tehdään jatkossa. Ehkä kannattaa antaa noiden lapsukaisten pitää nuo tabletit, sillä ei niillä mitään rahallista arvoa ole enää lähivuosina.

UllaRe: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille6.9.2014 12.56
Tabletit jäävät koululaisille jos koulu jostain syystä ja tulevaisuuden ymmärtämättömyyden vuoksi lakkaisi, mitä kukaan asioita oikein ajatteleva ei toivo. Pohjoispää tarvitsee oman koulunsa ja kiitos Kuopioon avaa kuntarajat. Ja tälläkin hetkellä kuntarajojen yli ovat kaikki lapset tervetulleita myös Säyneisen kouluun. Tämä on virallinen kanta myös Juankosken kaupungissa. Lyhytnäköistä edes ajatella ajaa hyväkuntoista toimivaa koulu rakennusta alas,kun samaan aikaan painitaan kosteusvaurioisten ja tiloiltaan toimimattomien koulu rakennusten kanssa.

UllaRe: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille6.9.2014 12.58
Siis liittyminen Kuopioon avaa rajat. Korjaus kirjoitusvirheeseen.

PRe: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille6.9.2014 14.59
Moro,
Ulla on viisas ihminen. Näin tulee tehdä ja muistuttaa Kuopiota siitä, että Säyneisen koulu olisi paras vaihtoehto koillisen Kuopion lapsille. Tästä asiasta tullaan keskustelemaan yhteisessä liittohallituksessa.

päättelijäRe: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille6.9.2014 15.17
Lukiolaispoika Juho Räty sai kiitokset itseltään presidentti Sauli Niinistöltä, kun puuttui kiusaamiseen. Uskon, että Juho tulee piakkoin saamaan kutsun Linnan juhliin 6.12.

Säyneisten maatalousyrittäjä Esa Kettunen ja muut laptoppien lajoittajat Säyneissä ovat ansainneet vastaavan, kun ovat esimerkillisesti lähteneet omaehtoisesti toimimaan kotikylän lasten ja koko Suomen hyväksi.

Kettusen vetämä hanke on esimerkillisyydessään sitä luokkaa, että hän ansaitsee kuntaneuvoksen tai kouluneuvoksen arvonimen.

Esa Kettusen ja muiden Säyneisten kyläkoulun pelastamisen puuhamiehet voivat nyt olla tekemässä sitä ihmettä, josta olen jaksanut puhua eli Mallikyläkoulua. Maatalousyrittäjä Esa Kettunen on nyt pannut siemenen itämään ja Esa varmasti tietää, miten siemen istutetaan, jotta se itää ja lähtee kasvuun.

Rehtori Antti Mönkillä on nyt elämänsä tilaisuus tehdä ihmeitä. Esikolululaisten Riku Parviaisen ja Risto Toivasen sekä neljäsluokkalainen Eveliina Niskasen tuoreista reaktioista voi päätellä, että Pandoran lipas on tullut avatuksi.

Rehtori Antti Mönkkiä kehottaisi heti käynnistämään hankkeen, jossa Säyneisten modernin kyläkoulun "liitukaudelta" peräisin olevat kotisivut uudistetaan nykyaikaan. Kotisivun perustaminen ei montaa sataa maksa.

Nyt kun oppilaat jo ovat nykyajassa, niin heidänkin on syytä osallistua oman koulunsa kotisivun kehittelyyn. Kotisivunkin on syytä elää ja kehittyä ajassa.

Veikkaukseni on, että Säyneisten Mallikyläkouluun on jo vuonna 2015 alkavalla lukukaudella tungosta. Kuka tietää, vaikka tuleva Kuopio-liitoskin vielä sataisi säyneisläistenkin laariin, kuten Ulla Niskanen ennakoi Pohjoispään koulusta.

Sydäntäni lämmittää suuresti, että Esa Kettunen ja puuhamiehet eivät näytä korostavan tehdyn hankeen kohdalla luokkakokoa, PISA-tutkimuksia tai koulukiusaamista.

On vain syntynyt tarve kehittyä ja siksi kylän ja lasten vastuulliset vanhemmat ovat päättäneet lähteä toimimaan, kun virkamiehet eivät ole siihen pystyneet kymmenien vuosien aikana.

PRe: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille14.9.2014 16.33
Moro,
SS artikkeli miellytti. Ja kun halutaa saada opiskelijoita lakkautettaviin kouluihin, niin silloin toimitaan positiivisella tavalla-- ei lakkauteta kouluja ja kerrota lasten vanhemmille, että ei kannata tulla kouluun. Juankoskella on vaan ollut erittäin heikko sivisivistystoimen johto.
SS tänään:"
Koulukyydit: Vesannon yhtenäiskoulun lukion käytäntö on valtakunnallisesti harvinainen.

Vesanto

Hanna Gråsten

Vesannon yhtenäiskoulun lukio kuuluu Suomen mittakaavassa poikkeuksien joukkoon: se maksaa kaikille opiskelijoilleen koulukyydin, joko taksilla tai minibussilla. Kaikki yli viiden kilometrin ja alle sadan kilometrin säteellä asuvat opiskelijat haetaan kouluun tarvittaessa jopa kotiovelta.

Vain muutamassa kymmenessä kunnassa järjestetään koulukuljetusta lukiolaisille. Suomessa on 320 kuntaa.

--Toisen asteen opiskelijoiden kyydittäminen ole kovin yleistä, sillä laki velvoittaa järjestämään koulukuljetuksen vain peruskoululaisille. Toisen asteen opiskelijoiden kuljetus on kunnan omassa harkinnassa, kertoo kehittämispäällikkö Piia Kuusisto Kelan opintotukiyksiköstä.

Juuri lukion aloittaneet karttulalaiset Rasmus Pulkkinen, Jesse Karvali, Veikka Takkinen ja Lauri Kajan valitsivat Vesannon lukion ilmaisten koulukyytien takia.

--Kuopioon ei olisi saanut ilmaista kuljetusta kotiovelta, Pulkkinen huomauttaa.

--Ja saimme myös ilmaiset läppärit, Takkinen lisää.

Pulkkisen ja Karvalin koulumatka on 60 kilometriä. Aamulla heidät haetaan kotoa taksilla, minkä jälkeen he hyppäävät Tervossa linja-autoon loppumatkaksi.

--Yhteensä kolme tuntia päivässä koulumatkoihin tuntuu tietysti välillä raskaalle, Pulkkinen toteaa.

--Matkaan tottuu. Järjestelyt pelaavat kuitenkin hyvin, Karvali arvioi.

Vesannon lukion hallinnollisen rehtori-sivistystoimenjohtajan Jaana Ruuskasen mukaan koulukuljetuksista aiheutuvat kustannukset nousevat tänä vuonna merkittävästi kasvaneen opiskelijamäärän myötä.

Viime vuonna koulukyytien järjestämisestä aiheutui lähes 54 000 euron kulut. Kelan tuki kuittaa summasta 26-000, loppu jää koululle maksettavaksi. Arvio vuoden 2014 tukikertymäksi on yli 35-000 euroa, mikä tarkoittaa myös koululle koituvien kustannusten kasvua.

Lukion kokonaismenoista koulukuljetukset ovat lähes kymmenen prosenttia.

--Julkista liikennettä ei juuri ole, joten joudumme käyttämään itse tilaamiamme takseja ja minibusseja. Kyytien tarjoaminen on kuitenkin kannattavaa, sillä se tuo meille opiskelijoita kauempaakin, Ruuskanen huomauttaa.

Lukion opiskelijamäärä onkin kasvanut vuodessa huomattavasti: syksyllä 2013 Vesannon lukiossa oli yhteensä 34 opiskelijaa, tänä syksynä 48. Opiskelijoista 33 saa Kelalta koulumatkatukea.

Eniten uusia opiskelijoita tuli Karttulasta. Karttulan lukio lakkautetaan ensi vuonna, joten sinne ei oteta enää uusia opiskelijoita. Ensisijaisesti opiskelijat ohjataan Kuopion lukioihin, mutta Vesannon lukio tekee kovasti töitä karttulalaisten houkuttelemiseksi Vesannolle. Koulukyytien lisäksi lukio tarjoaa jokaiselle opiskelijalle oman tietokoneen.

--Karttulalaiset ovat hyvin tervetullut lisä lukioomme, Ruuskanen toteaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö suunnittelee, että lukio-opetuksen järjestämisluvat tulisivat valtakunnallisesti uudelleen haettaviksi. Ruuskasen mukaan Vesannon yhtenäiskoulun lukion kohtalo on vielä hämärän peitossa.

--Toivomme, että karttulalaiset voisivat vahvistaa asemaamme. Tahto lukio-opetuksen järjestämiseen on Vesannolla kova.

Koulumatkatuki

Korvausta yli 10 kilometrin matkasta

Kela maksaa koulumatkatukea lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleville.

Opiskelija voi saada koulumatkatukea, kun koulumatkan pituus on vähintään 10 kilometriä ja kustannukset ylittävät 54 euroa kuukaudessa.

Kunnan omavastuu opiskelijaa ja kuukautta kohden on 43 euroa.

Kunnan kokonaan kustannettavaksi jää niiden opiskelijoiden matkat, joilla koulumatka 5-10 kilometriä.

Vesannon kunta on tarjonnut ilmaista koulukuljetusta jo usean vuoden ajan.

Koulukuljetusten lisäksi Vesannon lukiolle omien tietokoneiden hankinnasta tulevat kulut ovat nousseet. Viime syksynä koneiden hankinta maksoi reilut 7-000 euroa, tänä syksynä lähes 20-000 euroa.Lähde: Kela, Vesannon lukion "

käsittämätöntä?Re: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille15.9.2014 7.27
Jos kunta, joka on täysin riippuvainen valtionavusta kykenee kustantamaan lukiolaisille ilmaisia koulukirjoja, kannettavia, tabletteja jne. täytyy valtionosuusjärjestelmässä todellakin olla paljon korjattavaa.

Pena T.Re: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille15.9.2014 8.12
Juankoskella on priorisoitu ulkomaisten huijareiden ja heidän avustajiensa tukeminen miljoonilla tärkeämmäksi kuin omien koululaisten pienikin tukeminen.
Keskustan Keittiö maksaa 4-500.000,- enemmän vuosittain kuin paremman ruoan tekeminen pienemmissä yksiköissä kuten ennenkin. Sillä rahalla hoidettaisiin vanhusten ja lapsiperheiden kotihoito kuntoon, samoin omaishoidon riittävä tukeminen.
Kyse on priorisoinnista ja kuntalaisten palvelemisesta.
Monilta keskustelijoilta on tälläkin palstalla kadonnut fokus: mikä on sitä tärkeää ja mikä ei? Saako päätöksentekoa ohjata johtokoplan henkilökohtaiset intressit vai veronmaksajien rahojen rehellinen käyttäminen? Ovatko kaikki mukana osaamisellaan?
Säyneisen ihmisten valtaenemmistö ja erityisesti Esa Kettunen on ymmärtänyt oikein kuntalaisena olemisen ja vastuun kantamisen, kun kepumafia ei sitä osaa. Panevat lapsetkin maksamaan siitä, etteivät koulun tappajat muka menettäisi kasvojaan, mutta nyt on jo myöhäistä.
Kuntalaiset ovat nähneet ja ymmärtäneet.

päättelijäRe: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille16.9.2014 0.50
käsittämätöntä ei taida tuntea valtionapujärjestelmää, jota ollaan uudistamssa.

Kun katsoo Valtioneuvoston asettaman selvitysmies Arno Miettisen 12.2.2103 kertomia valtionapujärjestelmän uudistuksen alustavia linjauksia, niin mitään selvyyttähän siitä ei tietenkään voi saada. Järjestelmä on todella monimutkainen, mutta ainakin pyrkii hyvään ja korostaa alueiden tasa-arvoa.

Sen verran minulle valkeni, että tässäkin mennään yhden luukun taktiikkaan, koska 2. asteen koulutuksen rahoitus siirretään ns. yhden putken valtionosuuksiin.

Valtionosuuksissa taas korostetaan mm. kannustavuutta.

Järjestelmän laskentatekijöiden osalta taas pidetään olennaisena sitä, että kunnat eivät voi itse vaikuttaa valtionosuuden määrään. Tämäkin on hyvä linjaus, koska kunnissa on ollut tapana tahallisesti lisätä kustannuksia ja sitten lähteä kerjuulle, kun veroeurot ei muka riitäkään.

Oleellista lienee kuitenkin, että jatkossakin valtionosuuksia jaetaan ja niiden avulla pyritään tasaamaan alueiden välisisä eroja mm. verokohtaannon osalta.

Valtionosuuksia tullaan edelleenkin suuntaamaan sosiaalihuoltoon, terveydenhuoltoon ja opetukseen. Opetuksen osalta on tiedossa tuo 2. asteen koulutuksen rahoutusvastuun siirto.

Ihmettelen sitä, jos käsittämätöntä kummastelee lukiolaisten koulukirjoja ja tabletteja. Pitäisikö lukiolaisten käyttää sitten vielä helmi- ja rihvelitauluja opiskellessaan?

Ruandassakin lapset käyttää nykyään jo tabletteja. Siellä on hypätty kehityksessä muutama helmitauluporras yli ja siirrytty nettiaikaan.

Ei kai kukaan enää sitä kuvittele, että Afrikassa ruvetaan rakentamaan nykyaikana enää kuparikaapeleihin perustuvia puhelinlinjojakaan? Miksi sitten Suomessa ei otettaisi lukiossa käyttöön tabletteja?

Sitä paitsi tablettikirjatkin tulee paljon halvemmaksi kuin painetut ja yhden vuoden jälkeen jo nuhrautuneet oppikirjatkin.

Vesanto ja Säyneisissä Esa Kettunen näyttävät tehneen viisaita arvovalintoja. Koulutuksen järjestäminen on kunnan yksi keskeisiä perustehtäviä. Moni lukiolainen suuntaa varmaan mielellään Vesannon lukioon.

Sitä paitsi minä en lainkaan ymmärrä sitä, miksi peruskoululaisen ja lukiolaisen koulutuksen järjestäminen on saatu meillä eriytettyä jopa lainsäädännöllisesti.

Minusta on aivan sama opetetaanko 10 vuotista lasta tai 15-16 vuotista nuorta. TIetysti oppiaineet ovat erilaisia, mutta oppilaita molemmissa tapauksissa opetetaan ja tietysti kuhunkin ikäluokkaan toivottavasti parhaiten sopivalla tavalla.

Juankosken koulutoimessa ja kaupungin johdossa arvovalinnat ovat vain valitettavasti olleet toiset kuin esim. Vesannolla ja monessa muussa kunnassa.

Juankoskella sivistyksellä ei ole ollut merkitystä. Pääasia on ollut, että ulkomaisille huijariliikemiehille on kunnassa riittänyt rahaa ja ymmärtämystä.

karttaharjoittelijaRe: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille20.9.2014 16.58
Vuoden 2017 alusta lähtien nilsiäläiset suuntaavat Säyneiseen Lastulahden itäpuolelta. Hyvämaineinen koulu voi toimia houkuttimena.

Samalla tavalla Västinniemen oppilaat saattavat suunnata Riistavedelle. On muistettava, että Juankoski loppuu ja huonojen yhteyksien päässä oleva kyläkeskus menettää oppilaita myös Nilsiään Pelonniemestä ja Vuotjärven suunnasta.

päättelijäRe: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille9.10.2014 13.12
Säyneisten Esa Kettusen läppäriajatus leviää kuin pullataikina.

Ei ole ihme, koska Esa Kettunen ja muut Säyneisten yrittäjät ovat tajunneet, että liitukaudelle jämähtänyttä koululaitostakin täytyy uudistaa.

Nyt Vantaa on laittanut ison remmin päälle. Hesarin eilisen uutisen mukaan Vantaa on ensimmäisenä Suomen suurista kaupungeista astunut uuteen kouluaikaan. Kaupunki ostaa kaikille koulujen oppilaille eli 27 000 oppilaan käyttöön taulutietokoneet eli tabletit.

Laitteet tulevat esikoululaisten, peruskoululaisten, lukiolaisten, sekä ammattioppilaitos Varian opiskelijoiden käyttöön. Vantaa sijoittaa laitehankintoihin 3.7 milj. euroa eli 137 euroa per tabletti. Vain muutaman "mäyräkoiran" hinta.

Apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth toteaa, että sivistystoimi olisi pystynyt hoitamaan asian ilman tietohallintoyksikön tukea. Tietohallintojohtaja Antti Ylä-Jarkon mukaan Vantaa on säästänyt yhteishankinnnassa kilpailuttamalla miljoonia euroja. Näin sitä pitää.

Lehto-Häggroth toteaa, että tablettien hankinnalla "tavoitteena on lisätä lasten kansalaistaitoja ja tasa-arvoista koulutusta". Nämä periaatteet on meillä peruskoululaissakin, mutta koululaitos on meillä jämähtänyt lähtötelineisiin eli 1960-luvulle, jolloin kukaan ei tiennyt tietokoneista ja niiden suomista mahdollisuuksista vielä yhtään mitään.

Niissä opetusryhmissä, joissa taulutietokoneita on jo käytössä, opetus muuttuu vauhdilla. Oppilasmateriaali syntyy opettajien ja oppilaiden yhteistuotantona.

Esimerkiksi 6A luokan oppilaat suunnittelivat ja toteuttivat esittelyvidoen ihmisruumiista. Oppilaat olivat valmiita tekemään lisää videoita, koska oppiminen oli muuttunut hauskaksi. Oppimisen pitääkin olla hauskaa, ei pakkopullaa.

Kyllä se asia niin on, että kehitykselle ei kukaan mahda mitään. Säyneisten koulusta pitää kehittää Mallikyläkoulu.

Mitä Ullalle ja Salmelle kuuluu??

Rautavaaran Unto Murto on kertonut, että Rautavaaralla lähes kaikki eläkeläiset käyttää jo läppäreitä ja viettää aikaansa netissä. Eläkeläisissä on meillä valtava potentiaali, kun heille vaan annetaan mahdollisuus toteuttaa itseään modernissa maailmassa. Sängyn ja kiikkutuolin sijasta läppärit aktiiviseen käyttöön vaan.

Koulujen ja teveydenhuollon tietotekniikassa ollaan valitettavasti jääty Viroon verrattuna jälkijunaan, mutta kyllä Suomikin perässä tulee, kun tässä vauhtiin päästään.

NorssiRe: Tablettitietokoneet lahjoitettiin Säyneisen koulun lapsille9.10.2014 17.31
Lukiolaispoika Juho Räty sai kiitokset itseltään presidentti Sauli Niinistöltä, kun puuttui kiusaamiseen. Uskon, että Juho tulee piakkoin saamaan kutsun Linnan juhliin 6.12.

Moni muukin on puuttunut kiusaamiseen, mutta ei ole tuonut Facebookissa sitä julki, näyttää siltä että Räty tähtää politiikkaan mukaan, kokoomuksen riviin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: