Keskustelu

ekvaalit tulossa25.3.2015 7.30
lukiessa näitä hyvijä sivuja huomasin joissain kirjoituksissa että paikalliset pitävät erästä porvaripuoluetta hyvänä,onhan se eteläsuomessa huippu mutta ei täällä itäsuomessa,koska se romuttaisi alueen ja ajaisi maaseudun tyhjäksi.
pitäisi muistaa mitkä puolueet ovat aidosti oman kunnan ja alueen puolustajia.
onhan tullut meneenä aikana puolueen edustajilta huonoja päätöksiä kuntatasolla mutta asiat pitäis yrittää korjata jos mitä voi

PVRe: vaalit tulossa25.3.2015 11.14
Moro,
Juankoski on jo SuurKuopion provinssina ja esikaupunkina. Kuopiossa on jo nyt reippaasti toistasataatuhatta asukasta. Kyse on isosta keskittymästä.
Kun kyse on valtakunnan asioista, on kyse myös maan puolustamisesta mahdollista vaaraa vastaan. Kyse on mielestäni siksi kyse lähinnä siitä, mitkä puolueet kannattavat NATO:a, joka on mielestäni aivan selkeä ykkösasia koko vaaleissa. Kannatan vain puolueita, jotka haluavat taata suomalaisten turvallisen tulevaisuuden. Näitä puolueita on vain 3, Kokoomus, RKP ja KD. Ja eilen katsottuani taas vaalipaneelia, en voi muuta kuin ihailla KD:n Sari Essayahia.

alan miesRe: vaalit tulossa27.3.2015 10.57
Sari on kieltämättä ihan hyvä, mutta puolue on väärä. Kannattaa keskittyä siihen, mitä on tapahtumassa.

Kaikki poliitikot ovat yhtä mieltä siitä, että seuraavien kymmenen vuoden aikana palkankorotusten pitää olla maltillisia, niin kilpailukyky palautuu. Tämä on roskapuhetta, koska niin ne ovat Saksassa ja Ruotsissakin maltillisia.

Kun kerran olemme jääneet kilpailukyvyssä 15-20% jälkeen, niin ainoa todellinen korjaus olisi kaikkien palkkojen alentaminen 15-20%. Kaikki muu on näpertelyä, mutta silti tarpeellista.

Kukaan ei vain uskalla puhua palkkojen alentamisesta ja siksi eriarvoisuus lisääntyy ja entistä pienemmällä porukalla on entistä enemmän töitä. Tämän politiikan veturi on Antti Rinne ja ammattiyhdistysliike.

Koska seuraava pääministeri on Sipilä, kannattaa lukea hänen kannanottonsa esimerkiksi alla olevasta linkistä:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/sipil%C3%A4-haluaa-yhteiskuntasopimuksen-jo-ennen-uutta-hallitusta-1.101574

alan kolmas miesRe: vaalit tulossa27.3.2015 15.13
Suomen tähtitieteelliset julkiset kustannukset ovat syy siihen, miksi Suomen kilpailukyky on mennyt.

Politiikot ja ammattiyhdistysliike ovat olleet täysin laskutaidottomia ja jääneet prosenttilaskun turmiolliseen ansaan.

Meillähän on tututtu palkkoja ja kaikkia muitakin kustannuksia aina nostamaan prosentuaalisesti ja jopa ammattiyhdistysjohtaja Antti "Kirstu" Rinnekin on todennut, että mm. edellisessä lamassa palkkakustannukset nousivat kohtuuttomasti.

Julkisella puolella keskiansioiden nousu vuosina 2000-2014 oli esim. miehillä seuraava:
 valtio 3.6% vuodessa, kokonaisnousu siis 64.0%
 kunnat 3.3% vuodessa, kokonaisnousu siis 58.6%

Aiheellisesti voidaankin kysyä, miksi julkisella puolella palkkoja on nostettu 14 vuoden aikana jopa 58.6-64.0%:a, vaikka työn tuottavuus ei ole sillä sektorilla noussut mihinkään.

Sairaaloissa ja virastoissa on yhä edelleen pitkät jonot, kaikkien lupien käsittely kestää jopa 6 vuotta ja hallinto-oikeuksissakin mm. New Stromsinkin kunnallisvalituksen käsittely on KHO:ssa kestänyt jo peräti neljä vuotta.

Kun puhutaan suomalaisten tuotteiden kilpailukyvystä ja vientituloista, joita esim. demujan Antti "Kirstu" Rinne niin suureen ääneen on mennyt haikailemaan ja taas toisaalta niistä uudesta 200 000 työpaikasta, joita kepun Juha "Bio Bitti" Sipilä on meille holtittomuuttaan luvannut, niin on hyvä joskus avata nämä Suomen palkkakustannukset ihan selkokielisesti numeroina.

Alle olenkin koonnut nyt keskusteluun suomalaisen työn kustannukset sekä palkkaan liittyvät kaikki lakisääteiset minimikustannukset, jos yrittäjä jostain syystä sattuu palkkamaan yhden työtekijän alla olevissa kolmessa palkkaluokissa:

Palkka (brutto) 2 000 euroa/kk
 Työnantajan sosiaalimaksut 437.60 (21.88%)
 Työtekijän maksut: yhteensä 477.00 (23.45%), sosiaalimaksut, ennakkovero (17.5%)
 Työnanatajan palkkauskustannus 2 437.60
 Työnantajan kuukausikustannus (loma-ajat huomioiden) 2 746.03
 Työtekijän nettopalkka 1 523.00

Palkka (brutto) 4 000 euroa/kk
 Työnantajan sosiaalimaksut 875.20 (21.88%)
 Työtekijän maksut: yhtensä 1 114.00 (27.85%), sosiaalimaksut, ennakkovero (21.5%)
 Työnanatajan palkkauskustannus 4 875.20
 Työnantajan kuukausikustannus (loma-ajat huomioiden) 5 492.06
 Työntekijän nettopalkka 2 886.00

Palkka (brutto) 6 000 euroa/kk
 Työnantajan sosiaalimaksut 1 312.80 (21.88%)
 Työtekijän maksut: yhteensä 2 166 (36.10%), sosiaalimaksut, ennakkovero (29.5%)
 Työnanatajan palkkauskustannus 7 312.80
 Työnantajan kuukausikustannus (loma-ajat huomioiden) 8 238.09
 Työntekijän nettopalkka 3 834.00

Suomen progressiivisen verotuksen karmeus näkyy selvästi jo 4 000-6 000 euron tuloluokissa, joissa netoksi jää valitettavasti jo selvästi alle puolet siitä palkkakustannuksesta, jonka työn teettäjä joutuu maksamaan.

Julkisellakin puolella aika moni on jo saavuttanut 4 000 euron kuukausipalkan, kun esim. valtiolla miesten keskiansio oli jo vuonna 2014 peräti 3 920 euroa/kk.

Irvokasta on, että mm. eilisessä Hesarissa taas uutisoitiin, kun kaksi ammattiliittoa uhkaa pysäyttää koko Suomen vientitoiminnan tukilakoillaan.

Noissa tukilakoissa on nyt kysymys alle parin sadan työntekijän sopimuksista. Siis selvästä terrorismistä.

Eiköhän tällakin kertaa kysymyksessä olekin vain valtion Arctia Shipping-jäänmurtoyhtiöstä.

Arctian työntekijät haluavat itselleen yleissitovan työsopimuksen, koska he haluavat, että suomalaiset yrittäjät eivät kilpaile työehdoilla. Työntekijät pelkäävät, että valtio siirtää osan murtajista muun kuin Arctian hoitoon.

Eiköhän työehdoilla kilpailu tarkoita myös sitä, että palkoistakin voidaan sopia joustavasti. Ymmärtääkseni jopa Paperiliitossa alkaa pikku hiljaa asenteet muuttua, kun työpaikkoja kaatuu alta kuin heinää rankkasateessa.

Käsittääkseni ainakin Premium Boardin tapauksessa Paperiliitto on ollut jostain syystä poikkeuksellisenkin joustava. Lieneekö kyseisen yhtiön maksamat palkat ja työehdot olleet markkinaehtoisia vai yleissitovia?

Hesarin artikkelissa todetaan vielä, että yleisopimus koskee myös samalla allalla toimivia, jotka eivät ole olleet sopimassa sopimusta. Esim. Ruotsissa ja Tanskassa ei ole yleisitovuutta. Suomessa suurin osa sopimuksista on yleissitovia.

Olen alan miehen kanssa täysin samaa mieltä siitä, että Juha "Bio Bitti" Sipilän ja Antti "Kirstu" Rinteen höpinät maltillisista palkkanousuista 10 tulevan vuoden aikana ovat näpertelyä ja itse asiassa täyttä huuhaata.

Mikäli ammattiyhdistysliikkeen miehiä saadaan "Bio Bitti" Sipilän hallituksen enemmänkin, niin Suomessa voidaan unohtaa kaikki vientitoiminta ja keskittyä vain vanhenevan väestön keskinäiseen huolenpitoon.

Silloin ainakaan "Bio Bitti" Sipilän esittämä noin 2% jatkuva BKT:n kasvu ei voi toteutua. Tällaisesta kasvustahan haaveili aikoinaan myös Jutta "Unelmahöttö" Urpilainen, joka sitten yht?äkkiä havaitsikin, että kuuteen vuoteen kasvua ei ole ollut lainkaan.

Meillä on selvästi edessä iso veroremontti, johon ainoana merkittävistä puoluejohtajista kokoomuksen Stupukka on maltillisesti viitannut.

Loppupeleissä tarvitaankin nähtävästi tasavero tai välittömästi ainakin erittäin radikaali veroprogression purku. Työn teettämisen täytyy yksinkertaisesti olla Suomessa kannattavaa kaikille tuloluokasta riippumatta.

Keskeinen kysymys näissä Suomen kustannuskeskusteluissa on, että prosenttilaskulla ei enää saa poropeukalot suomalaisia kyykyttää lisää.

Kaikkien kustannusten ja verojen määrääminen prosenttilaskupohjalta on syytä julistaa kansallisesti rikolliseksi teoksi.

Prosenttikorotus tai prosentuaalinen kustannusosuushan (kaupoissa esim. kate-%) tarkoittaa aivan samaa kuin jo vuosikymmeniä sitten hylätty ja kansantalouden kannalta erittäin turmiolliseksi todettu mm. lainojen indeksisidonnaisuuskin oli.

Kaikkien kustannusten täytyy kehittyä terveessä yhteiskunnassa markkinaehtoisesti ? ei prosentuaalisesti.

Markkinaehtoisuus tulee hyvin esille esim. öljyn maailman markkinahinnan viimeaikaisessa kehityksessä, joka on nyt aiheuttanut mm. Venäjälle ison talousongelman.

Öljyn hinta onkin päässyt romahtamaan puolessa vuodessa tasolta 110 taalaa per barreli jo tasolle noin 50 taalaa per barreli. Tällaisessakin tilanteessa olisi tietysti täysin päätöntä, jos esim. Suomessa energiakustannuksiakin (sanotaan vaikka kuntien lämmityskustannuksia) nosteltaisiin vuodesta toiseen jollakin prosenttiluvulla.

Tähänkin meillä on syyllistytty mm. energiaverotuksen korotusten myötä.

Tämänkin mielettömyyden politiikot mielellään pukevat meillä kuitenkin hienosti ja kansaan menevästi "haittaveron" nostoksi. Mitään todellista haittaahan siitä ei tietenkään voi olla kenellekään, jos esim. lämmittäminen tai autolla ajelu tulee kuluttajalle halvemmaksi.

Pena T.Re: vaalit tulossa27.3.2015 15.20
Asiallista puhetta alan mieheltä.
Vuosina 1990-1991 toteutetut älyttömät palkankorotukset ja 6 viikon pankkilakko konkurssiaaltoineen syöksivät Suomen talouden vieläkin vaikuttavaan romahdukseen. Neuvostoliiton romahdus oli vain lisämauste siihen soppaan.
Voi olla, että 5 %:n palkanalennukset pelastaisivat nyt useimmat kunnat, mutta sellaista solidaarisuutta on turha toivoa kepulaisten ja demarien miehittämiltä henkilöstöryhmiltä. Irtisanomisia on tiedossa heti, kun suoja-aikasopimus saadaan puretuksi. Vai pitääkö vaalien alla taas kertoa mustan olevankin valkoista?

alan miesRe: vaalit tulossa28.3.2015 11.42
Sipilä on ollut mukana monessa autuaan vihreässä bisneksessä, joissa on firmojensa kautta hyötynyt.

Olisi tosiaan hyvä, että ns. paskalain lisäksi avattaisiin hiukan muitakin kummallisuuksia kuten Chempoliksen älytön tuki. Saattaisi vaikuttaa viime tipassa jotain kepu-vihreään vaalimenestykseen.

YkäRe: vaalit tulossa28.3.2015 12.15
Minua ihmetyttää varsinkin Vasemmistoliiton ja demareiden kova vaaliprobaganda veroparatiisipankeista.
Juankoskella samat puolueet hyväksyivät veroparatiisi-yrityksen kiinnityksen-- Farocon Oy, jonka päämaja on Maltalla, ennen Neitsytsaarilla. Omistajan toiminta ja asuinpaikka Maltalla ja suurin rahoittaja Maltalla ja Kyproksella. Ja nyt kaikki tuet ja valtionavut menivät Maltalle ja ties minne Kyprokselle (Alfabank).

alan kolmas miesRe: vaalit tulossa28.3.2015 22.44
Kaikkihan Suomessa tietävät sen, että kepu pettää aina ja jokainen maatilakin on ollut aina ruhtinaallisista maattaloustuista huolimatta katastrofaalisessa taloudellisessa tilassa.

Eilenkin kepun keskioluen vihaaja Annika Saarikko väläytti taas TV-keskustelussa tämän normaalin kepun "Suomi kuntoon"- laulun ja vaikerruksen.

Yhtään ainutta taloudellista faktaa Saarikko ei tietenkään esittänyt palopuheidensa tueksi.

Suomessahan on maatalousyrityksiä nykyään Tilastokeskuksen mukaan 52 775 kpl.

Maa- ja Elintarvitalouden Tutkimuskeskuksen (MTT) mukaan vuonna 2013 keskivertotilan liikevaihto oli 133 000 euroa ja keskivertotila tuotti tappiota 20 200 euroa.

Keskimäärin maataloudessa on siis kysymys pienyrityksestä. Maanviljelijöitä meillä on suunnilleen 150 000 kappaletta, siis vain alle 3%:a koko Suomen väestöstä.

Tästä seuraa mm. se, että Suomea ei voida kehittää pelkästään näin vaatimattoman väestöosuuden tarpeiden pohjalta, vaikka kepulaiset ovat tottuneet näin vuosikymmeniä ajattelemaan ja tuntuvat tänä päivänäkin uskovan tähän kovassa gallup-hurmoksessaan.

Saarikonkin olisi viisasta kaataa ensin karhu ja vasta sen jälkeen ruveta saalista jakamaan.

Vaalien jälkeenhän sitten alkaa se varsinainen karhun kaato. Miten Suomi saadaan nousuun?

SAK:n pääekonomisti selvitti jo vuonna 2011, että työttömyys korvauksiin Suomessa menee veronmaksajien rahoja 2.6 miljardia euroa.

Tänä päivänä taitaa näihin työttömyystalkoisiin mennä jo 3 miljardia euroa, koska työttömiäkin on jo ilmeisesti lähes 500 000 kaikkinensa. Työttömiähän oli 2011 vain noin 300 000.

Keskimäärin yhdelle työttömälle maksettiin siis jo vuonna 2011 noin 10 000 euroa vuodessa.

Sehän on jo lähellä Osmo Soininvaaran aikoinaan ehdottamaa kansalaispalkkaa. Jokaiselle palkka, vaikka ei tee mitään.

Maataloustuista tuntuu Suomessa jostain syystä olevan hyvin hankala saada tietoja. Esim. teräväkynäiselle toimittaja Olli Ainolalle ei tällaisia tietoja ole toimitettu äskettäin.

Kuitenkin nykyään on jo selvitetty, että maataloustukien määrä on jo ylittänyt työttömyyskorvaustenkin määrän.

Aalto Yliopiston professori Esko Niemi on selvittänyt, että maataloustukien kokonaismäärä on meillä ainakin 3-3.5 miljardia euroa vuosittain, jossa on ns. piilotukea jo yli 1.0 miljardi euroa.

Niemi on ihmetellyt kovasti tukien määrää ja selvittänyt sellaisenkin pienen yksityiskohdan, että maanviljelijöiden lomakorvauksiinkin menee rahaa 200 milj. euroa ja kaikeksi huipuksi niiden käsittelykustannus on peräti 16 milj. euroa.

Tässäkin olisi nyt Sipilällä selvä digitalisoinnin paikka.

On outoa, että tuollainen valtava summa tarvitaan tukilomakkeiden käsittelyyn. Jos tukikäsittelijän vuosikustannus on vaikka 60 000 euroa, niin tällekin työmaalle tarvitaan siis lähes 300 käsittelijän armeija.

Niemen mukaan on käsittämätöntä, että maatalousyrittäjän eläkekustannuskin on vain 50% siitä, jonka muut yrittäjät joutuvat maksamaan.

Niemi on selvittänyt, että veronmaksajat maksavatkin 77%:a maatalousyrittäjien eläkkeistä. Aika erikoinen tilanne.

Suomessahan maataloustuki on EU:ssa hoidettu kaikista muista EU-maista poikkeavasti.

Meillä maataloustuesta noin 60% on kansallista tukea.

Tällaista kansallista tukea ei EU:n muissa maissa ole ja sitä ei katsota hyvällä silmällä muissa maissa kuten esim. Ruotsissa.

Kun tarkastellaan keskiverto maatalousyrittäjää niin havaitaan, että n. 3.5 miljardin euron kokonais maataloustuella keskivertoyrityksen tuloista peräti 66 320 euroa eli pyöresti 50% on peräisin maataloutuesta, josta kotimaisen tuen osuus on siis noin 60%:a.

Missään muussa yritystoiminnassa kuin maataloudessa ei pk-yritysten myyntituloista 50% tule tukien muodossa.

Tosin kepun ahkera Mauri Pekkarinen on kyllä huolehtinut siitäkin, että ainakin tuulimyllyjen syöttötariffit ovat kohdallaan, kun tytär ja vävy tuntuvat niin suuresti ihastuneen luontoystävälliseen ilman tukia täysin kannattamattomaan ekosähköön.

Kyllä varmaan joku pieni puusepänverstaskin, joka työllistää ehkä isän ja pojan, olisi tosi tyytyväinen, jos hänenkin verstaaltaan voisi vuosittain lähettää valtiolle tai kunnan elinkeinoasiamiehelle kaavakkeen, johon olisi kirjattuna 50%:n avustus myyntitulojen päälle ja pankkitilin numero maksatusta varten.

Jos sitten vahingossa tuli paljon tehtyä puusepän verstaalla ns. sutta, niin siitäkin voisi sitten lähettää valtiolle ?satokorvausvaatimuksen?.

Prof. Niemi onkin sitä mieltä, että täysin kohtuuton maataloustukijärjestelmä on laitettava uusiksi ja ryhdyttävä radikaaleihin leikkaustoimiin.

Jopa rikas Nalle Wahlrooskin on ollut samoilla linjoilla ja todennut, että isot tilat eivät tarvitse sellaisia tukia, joita nyt on tarjolla.

Kun nyt kaikki puolueet ovat ahkeroineet erilaisten leikkauslistojen kimpussa, niin kyllä silloin myös kepuleiden ja demujen pohjattomalle rahankäytölle on syytä laittaa päätepiste.

Tarkastelemalla vain erilaisia demujen työttömyysavustuksia ja kepun lempilasta eli mahdottomiin mittoihin kasvatettua maataloustukea nähdään, että näiden kanavien kautta valuu Moolokin kitaan ilmeisesti suuruusluokkaa 6.5-7.0 miljardia euroa veronmaksajien rahoja.

Juuri tästä syystä Suomen henkilökohtainen verotus on mennyt täysin mahdottomuuksiin ja se on havaittavissa erityisen isona ongelmana tuloluokissa, joissa progressio on korkein.

On täysin mieletöntä, että korkealla verotuksella ja tasapalkkapyrkimyksillä estetään se, että varakkaammat ja kyvykkäämmät ihmiset voisivat käyttää omilla ansioillaan saavutettua varallisuutta ja tuloja esim. kiihdyttämäälä kulutustaan ja myös investointejaan kotimaassaan.

Koska tämä vastikkeeton verorahojen jako on ollut meillä jatkuva olotila jo 1990-luvun lamasta lähtien, niin nykyisellä vauhdilla näihin subventioihin menee tulevan 15 vuoden aikana veronmaksajien rahoja jo 105 miljardia euroa.

Tämä verorahojen vastuuton kuppaus on enemmän kuin puolet Suomen nykyisestä bruttokansantuotteesta.

Tällainen hölmöläisten homma ei Sipilän digitalisoinnilla oikene millään aikajänteellä.

En lainkaan ihmettele sitä, että Juhana Vartiainen hyppäsi kokoomukseen demujen leiristä ja jo ensimmäisenä kiinnitti huomiota korkeisiin työttömyyskustannuksiin.

Nyt toivon hartaasti, että terävä Vartiainen tarttuu sarvista kiinni myös kepun pyhään lehmään eli kohtuuttomaan maataloustukeen.

Demokraattisessa yhteiskunnassa ei voi olla vapaamatkustajia, mutta tietenkään oikeasti vähävaraisia ei myöskään voida jättää heitteille.

Leikkaukset on tehtävä siellä, jossa selvää leikkausvaraa on.

Iiro Viinasen listassa maataloustuista on jo alkuvaiheessa nipistettävä heti 400 milj. euroa.

Iirohan on entinen yrittäjä ja puun mekaanisen linjan insinööri Otanimestä. Luotettava kurssikaverini muuten.

Tunnetusti sahamiehet ovat aina osanneet pölkyn halkaista optimaalisella sahausasetteella.

Noilla Sipilän kaltaisilla digi-insinööreillä taas kaikki digi-hankkeet mm. julkisella sektorilla ovat aina meillä menneet pitkäksi ja tulleet maksamaan veronmaksajille miljardeja euroja.

Valtiovarainministeriksi ei missään tapauksessa tulevaan hallituksen voida valita työtöntä peruskouluopettajaa eikä ammatiyhdistysliikkeen miestä tai naista.

Myöskään kepulainen ei sovi valtiovarainministeriksi, koska valtiovarainministerin tehtävänä ei ole rahan vastikkeeton jakaminen vaan julkisten kustannusten pitäminen kansakunnan kantokyvyn edellyttämällä tasolla.

alan miesRe: vaalit tulossa29.3.2015 13.28
Turhia toiveita valtiovarainministeristä. Sehän on sitten Pekkarinen, joka on viime vuosikymmenten vahvin ministeri:

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/mauri-pekkarinen-on-lahihistorian-vahvin-ministeri/1966838

alan kolmas miesRe: vaalit tulossa29.3.2015 15.27
alan mies on siinä suhteessa oikeassa, että ahkera ja sanavalmis Mauri Pekkarinen on epäilemättä historian vahvin ministeri ja siitä syystä Maurille on myös annettu osuva lisänimi ? Siltarumpu Pekkarinen.

Nimi on kuvaava. Kun Mauri saa jotain päähänsä, niin siitä hän ei luovu. Maurilla on sama ominaisuus kuin terrierillä.

Itse asiassa, kun kepuun valittiin puheenjohtajaa, niin olin itse vahvasti Maurin kannalla juuri hänen asiantuntemuksensa ja sitkeytensä vuoksi.

Eihän Mauria voi verrata esim. demujen Jutta "Unelmahöttö" Urpilaiseen tai ammattiyhdistysliikkeen kaikkien aikojen heikoimpaan valtiovarainministeriin eli Antti "Kirstu" Rinteeseen.

Mauri on esitellyt itseään mm. seuraavasti:

"Menin ensin opiskelijapolitiikkaan ja sitten naimisiin. Opiskelin nopeasti ja olin samalla töissä tiedejärjestössä, Jyväskylän kaupungilla ja yliopistolla, alle vuoden kussakin.

Sitten politiikasta tuli työ. Sitä työtä olen tehnyt kaikella sillä tarmolla mitä minulla on, opiskellut maan ja välillä maailmankin parhaiden asiantuntijoiden kanssa asioita.

Olen toiminut 1980- luvulla Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana, sittemmin 1999 - 2003 ryhmän puheenjohtajana,

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajana 1995- 1999 ja nyt, kesästä 2012 lähtien Talousvaliokunnan puheenjohtajana.

Olen toiminut ministerinä viidessä hallituksessa. Sisäministerinä 1991 - 1995, kauppa- ja teollisuusministerinä 2003 - 2008 ja elinkeinoministerinä 2008 - 2011.

Yhteensä lähes 4400 vuorokautta, reippaasti yli 12 vuotta. Olen Suomen historian viidenneksi pitkäaikaisin ministeri."

Pitkästä urastaan huolimatta Maurilla on kuitenkin yksi vika. Hän voi erehtyä kuuntelemaan vääriä asiantuntijoita ja tehdä siitä syystä virheellisiä johtopäätöksiä.

Aiheelliseksi kysynkin nyt, miksi Pekkarinen liittoutui esim. Vision Huntersin huippukonsultti Häggblomin kanssa, kun Suomen metsäteollisuus ajautui kannattavuusongelmiin syksyllä 2008?

Miksi sahojen syöttötariffi on jäänyt Maurilta hoitamatta, mutta tuulivoimalle syöttötariffi tuli?

Miksi Mauri ei kunnellut sahamiehiä riittävästi, kun syöttötariffeja tuulivoimallekin laitettiin?

Yllä olevassa Maurin ansiolistassa korostuu selvästi talousvaikuttaminen.

Maurin roolia Suomen elinkeinoelämän massiivisessa rakennemuutoksessa vuosina 2003-2011 ei voi kukaan kiistää.

Tälle aikajaksolle ajoittuu mm. Suomen paperiteollisuuden täydellinen alasajo, Nokian romahdus, Talvivaaran bioluotuskasa, mummojen huussiasetus (yhdessä Suomi kuntoon karaoketähti Paula Lehtomän kanssa) ja pisteenä iin päällä tietysti katastrofaaliset tapaukset Avilon ja Premium Board Finland Oy.

Ansiolista on loputon, mutta en nyt lähde sitä enää jatkamaan.

Tunnetustihan Jorma Ollilakin on myös noita kepun "suuria miehiä ja jokapaikan talousasiantuntijoita", josta jossain vaiheessa on haviteltu jopa Suomeen presidenttiä.

Alla pieni muistutus Wikipediasta Nokian alasajosta:

"Jorma Ollilan vahvimpana seuraajaehdokkaana yleisesti pidetty Pekka Ala-Pietilä ilmoitti 2005 eroavansa Nokian palveluksesta.

Ala-Pietilän erosta ja Olli-Pekka Kallasvuon nimityksestä Ollilan seuraajaksi uutisoitiin samana päivänä.

19. kesäkuuta 2006 Nokia ja Siemens ilmoittivat verkkoliiketoimintojen yhdistämisestä. Yhteisyrityksen nimeksi tuli Nokia Siemens Networks, ja se aloitti toimintansa 1. huhtikuuta 2007.

Alun perin yhteisyrityksen oli tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2007 alussa, mutta Siemensin lahjussyytteiden takia aloitusta lykättiin.

Saksan Bochumin tehdas suljettiin kesäkuussa 2008 ja yhtiö ilmoitti marraskuussa 2008 aloittavansa neuvottelut Turun toimipisteen lopettamisesta tammikuussa 2009.

Helmikuussa 2009 Nokia ilmoitti sulkevansa Jyväskylän toimipisteensä (320 työntekijää), joka siirrettiin Jyväskylään 90-luvun lopulla Äänekoskelta.

Kallasvuo työskenteli yhtiössä vuodesta 1980 yhteensä lähes kolme vuosikymmentä.

Kolmessa vuodessa 2007-2010 Nokian osakkeen hinta romahti yli 70 prosenttia.

Hänen paikkansa toimitusjohtajana otti 21. syyskuuta 2010 öljynporaukseenkin perehtynyt kanadalainen Stephen Elop.?

Suomen elinkeino- tai valtiovarainministerin tehtäviä ei pidä antaa kepulaisten käsiin, vaikka olisi kysymys kuinka ahkerasta ministeristä tahansa, koska kepu on tunnetusti rahanjakopuolue.

Nyt Suomessa rahan jakamisen sijasta pitäisi jollain keinolla ryhtyä nopeasti luomaan uuttaa rahaa ja työtä. Siis kansa tarvitsee nyt ensi sijassa leipää, ei politikointia.

Juha Sipilän puheet 200 000 uudesta työpaikasta ovat selvästi huuhaa puhetta.

Historia osoittaa kiistatta, että kepu ei ole koskaan pystynyt luomaan uusia pysyviä työpaikkoja.

alan kolmas miesRe: vaalit tulossa29.3.2015 15.27
alan mies on siinä suhteessa oikeassa, että ahkera ja sanavalmis Mauri Pekkarinen on epäilemättä historian vahvin ministeri ja siitä syystä Maurille on myös annettu osuva lisänimi ? Siltarumpu Pekkarinen.

Nimi on kuvaava. Kun Mauri saa jotain päähänsä, niin siitä hän ei luovu. Maurilla on sama ominaisuus kuin terrierillä.

Itse asiassa, kun kepuun valittiin puheenjohtajaa, niin olin itse vahvasti Maurin kannalla juuri hänen asiantuntemuksensa ja sitkeytensä vuoksi.

Eihän Mauria voi verrata esim. demujen Jutta "Unelmahöttö" Urpilaiseen tai ammattiyhdistysliikkeen kaikkien aikojen heikoimpaan valtiovarainministeriin eli Antti "Kirstu" Rinteeseen.

Mauri on esitellyt itseään mm. seuraavasti:

"Menin ensin opiskelijapolitiikkaan ja sitten naimisiin. Opiskelin nopeasti ja olin samalla töissä tiedejärjestössä, Jyväskylän kaupungilla ja yliopistolla, alle vuoden kussakin.

Sitten politiikasta tuli työ. Sitä työtä olen tehnyt kaikella sillä tarmolla mitä minulla on, opiskellut maan ja välillä maailmankin parhaiden asiantuntijoiden kanssa asioita.

Olen toiminut 1980- luvulla Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana, sittemmin 1999 - 2003 ryhmän puheenjohtajana,

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajana 1995- 1999 ja nyt, kesästä 2012 lähtien Talousvaliokunnan puheenjohtajana.

Olen toiminut ministerinä viidessä hallituksessa. Sisäministerinä 1991 - 1995, kauppa- ja teollisuusministerinä 2003 - 2008 ja elinkeinoministerinä 2008 - 2011.

Yhteensä lähes 4400 vuorokautta, reippaasti yli 12 vuotta. Olen Suomen historian viidenneksi pitkäaikaisin ministeri."

Pitkästä urastaan huolimatta Maurilla on kuitenkin yksi vika. Hän voi erehtyä kuuntelemaan vääriä asiantuntijoita ja tehdä siitä syystä virheellisiä johtopäätöksiä.

Aiheelliseksi kysynkin nyt, miksi Pekkarinen liittoutui esim. Vision Huntersin huippukonsultti Häggblomin kanssa, kun Suomen metsäteollisuus ajautui kannattavuusongelmiin syksyllä 2008?

Miksi sahojen syöttötariffi on jäänyt Maurilta hoitamatta, mutta tuulivoimalle syöttötariffi tuli?

Miksi Mauri ei kunnellut sahamiehiä riittävästi, kun syöttötariffeja tuulivoimallekin laitettiin?

Yllä olevassa Maurin ansiolistassa korostuu selvästi talousvaikuttaminen.

Maurin roolia Suomen elinkeinoelämän massiivisessa rakennemuutoksessa vuosina 2003-2011 ei voi kukaan kiistää.

Tälle aikajaksolle ajoittuu mm. Suomen paperiteollisuuden täydellinen alasajo, Nokian romahdus, Talvivaaran bioluotuskasa, mummojen huussiasetus (yhdessä Suomi kuntoon karaoketähti Paula Lehtomän kanssa) ja pisteenä iin päällä tietysti katastrofaaliset tapaukset Avilon ja Premium Board Finland Oy.

Ansiolista on loputon, mutta en nyt lähde sitä enää jatkamaan.

Tunnetustihan Jorma Ollilakin on myös noita kepun "suuria miehiä ja jokapaikan talousasiantuntijoita", josta jossain vaiheessa on haviteltu jopa Suomeen presidenttiä.

Alla pieni muistutus Wikipediasta Nokian alasajosta:

"Jorma Ollilan vahvimpana seuraajaehdokkaana yleisesti pidetty Pekka Ala-Pietilä ilmoitti 2005 eroavansa Nokian palveluksesta.

Ala-Pietilän erosta ja Olli-Pekka Kallasvuon nimityksestä Ollilan seuraajaksi uutisoitiin samana päivänä.

19. kesäkuuta 2006 Nokia ja Siemens ilmoittivat verkkoliiketoimintojen yhdistämisestä. Yhteisyrityksen nimeksi tuli Nokia Siemens Networks, ja se aloitti toimintansa 1. huhtikuuta 2007.

Alun perin yhteisyrityksen oli tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2007 alussa, mutta Siemensin lahjussyytteiden takia aloitusta lykättiin.

Saksan Bochumin tehdas suljettiin kesäkuussa 2008 ja yhtiö ilmoitti marraskuussa 2008 aloittavansa neuvottelut Turun toimipisteen lopettamisesta tammikuussa 2009.

Helmikuussa 2009 Nokia ilmoitti sulkevansa Jyväskylän toimipisteensä (320 työntekijää), joka siirrettiin Jyväskylään 90-luvun lopulla Äänekoskelta.

Kallasvuo työskenteli yhtiössä vuodesta 1980 yhteensä lähes kolme vuosikymmentä.

Kolmessa vuodessa 2007-2010 Nokian osakkeen hinta romahti yli 70 prosenttia.

Hänen paikkansa toimitusjohtajana otti 21. syyskuuta 2010 öljynporaukseenkin perehtynyt kanadalainen Stephen Elop.?

Suomen elinkeino- tai valtiovarainministerin tehtäviä ei pidä antaa kepulaisten käsiin, vaikka olisi kysymys kuinka ahkerasta ministeristä tahansa, koska kepu on tunnetusti rahanjakopuolue.

Nyt Suomessa rahan jakamisen sijasta pitäisi jollain keinolla ryhtyä nopeasti luomaan uuttaa rahaa ja työtä. Siis kansa tarvitsee nyt ensi sijassa leipää, ei politikointia.

Juha Sipilän puheet 200 000 uudesta työpaikasta ovat selvästi huuhaa puhetta.

Historia osoittaa kiistatta, että kepu ei ole koskaan pystynyt luomaan uusia pysyviä työpaikkoja.

alan miesRe: vaalit tulossa1.4.2015 14.36
Minä en ymmärrä näitä lupauksia uusista työpaikoista. Nehän on helppo täyttää, jos oletetaan, että vanhoja työpaikkoja ei katoa lainkaan. Jos taas 200 000 uutta työpaikkaa tarkoittaa työpaikkojen nettolisäystä, niin se tuntuu kyllä utopialta.

Miksi eivät poliitikot uskalla puhua selviä numeroita ja määritellä, mitä puheillaan tarkoittavat? Toista oli Leppäsen Urpon aikaan, kun hän selvästi lupasi poistaa työttömyyden. Sen ymmärsivät kaikki, tosin myös ymmärsivät, ettei se ole mahdollista.

alan kolmas miesRe: vaalit tulossa1.4.2015 18.09
Telkkarissa juuri kerrottiin, että kuudessa vuodessa Suomen vientituloista on hävinnyt muistaakseni 30 miljardia euroa vuotuista puhdasta tuloa, kun politiikot ovat antaneet Suomen kilpailukyvyn rapautua kansainvälisillä markkinoilla.

Tyhmemmänkin pitäisi tajuta, että jos Euro useiksi vuosiksi kallistuu taalaan verrattuna noin 60%:lla, niin silloin on kyllä paskat meillä selvästi housuissa joka pojalla ja tytöllä Suomessa.

Tuollaisesta kilpailukyvyn menetyksestä ei toivuta edes 10-20 vuodessa, koska kilpailukyvytöntä teollisuutta Suomesta on jopa hitsipillien avulla laitettu käsittämätön määrä romuksi tai myyty ulkomaille vain entisestään lisäämään kilpailukykyistä kapasiteettia Suomen perinteisillä vientialoilla.

Romukasat ja ulkomaille myydyt vanhat tehtaat eivät enää millään ilveellä muutu Suomessa tuottaviksi tehtaiksi, vaikka nyt Euro onkin halventunut mahdolisesti tilapapäisesti ehkä noin 15-20%:lla taalaan verrattuna.

Järjettömät poliitikot ovat siis päätöksillään tuhonneet käsittämättömän määrän Suomen kansallisomaisuutta, joka esim. metsäteollisuudessa korkean kotimaisuusasteen vuoksi on ollut vuosikymmeniä Suomen kansantaloudellisesti ylivoimaisesti kannattavinta liiketoimintaa.

Yksityistaloudellisestihan metsäteollisuus ei meillä kuitenkaan ole heikon kilpailukyvyn johdosta enää vuosiin kannattanut.

Siksi kansainväiset pääomamarkkinat ovat käynnistäneet Suomen talouselämän selkarangan katkaisuoperaation sillä, että kilpailukyvytöntä teollisuutta on Suomessa jouduttu karsimaan raskaalla kädellä.

Telkkarissa todettiin myös juuri, että viimeisen 6 vuoden aikana Suomen teollisuudesta on hävinnyt pysyvästi 100 000 työpaikka, joten Juha Sipilä ei näitä huuhaa puheillaan enää pysty takaisin koskaan saamaan.

Suomessa poliittinen päätöksenteko on täysin vailla mieltä - hölmöläisten hommaa.

Ensin tuhotaan olemassa olevaa teollisuutta kymmenien miljardien eurojen edestä ja nyt meidän pitäisi lähteä rakentamaan uutta ja muka kilpailukykyistä kapasitteettia taas miljardeilla euroilla. Tästä selvästi hölmöläisten hommastahan meillä kansan pelastajaksi jo nimetty Juha Sipiläkin on koko ajan vaalipuheissaan vain jauhanut.

Juha ja kepu on luvannut luoda Suomeen 200 000 uutta työpaikkaa, koska Suomi laitetaan nyt kuntoon. Kepun rääväsuinen karaoketähti Paula Lehtomäkikin on tämän mantran meille vahvistanut kovaäänisesti karaokelavalla jo mm. Tallinnan risteilyllä.

Nyt Tallinnan risteilytkin taitaa mennä jäihin taas pääsiäiseksi, koska harmaan talouden tappaja ja neuvokas valtiovarainministerimme Antti Rinne on agitoinut kaikki logistiikka-alan työntekijät jäänmurtajien laittomaan tukilakkon. Tietenkin työriidan ytimessä on taas kaikkien suomalaisten rakastama ja pieteetillä vaalima työsopimusten yleissitovuus.

Tietysti Suomessa kaikilla pitää olla samat työehdot ja tasapalkka.

Miksi Juha muuten puhuu noin pienestä luvusta? Olisi puhut samalla 500 000 uudesta työpaikaista. Tuollainen lupaushan näyttäisi kansainvälisten luottoluokittajienkin silmissä huomattavasti paremmalta. Kohtahan Suomessa työpaikkojen määrässä Juha näyttäisi silloin ajavan jo ohi Ruotsistakin.

Ruotsisista puheen ollen muuten tiedotusvälineissä taas kerrottiin, että sikäläiset poliitiikot ja talousasiantuntijat ovat jo ryhtyneet heikentämään Ruotsin kruununkin arvoa.

Ruotsissa kyllä pidetään huolta siitä, että maan kilpailukyky säilyy, mutta me suomalaiset olemme sen verran fiksumpaa ja reippaampaa sakkia, että meillä on kyllä vara hävittää jopa kansakunnan keskinen vientisektori.

Olihan meillä kerran yksi NOKIA ja nyt yksi SUPER CELL. Meillä täytyy Suomessa mennä hyvin, kun me olemme teknologisesti maailman innovatiivisin kansa ja näytöt suomalaisten tuotteiden menestyksestä kansainvälisillä markkinoilla ovat täysin kiistattomat, kuten nähdään Marikosta ja Vaisalasta.

Suomen keskeinen ongelma on ollut kilpailukyvyn puute ja se taas johtuu pääasiassa liian nopeasti kasvaneista palkkakustannuksista ja Suomen korkeasta verotusasteesta, johon on jouduttu, kun julkista sektoria ei ole saatu koskaan vastaamaan kansakunnan kantokykyä.

Kansakunnan kantokyky voi taas lisääntyä vain siten, että Suomen korkeata työn verottamista lasketaan radikaalisti. Ihmisille pitää saada töitä. Siitä tässä on kysymys.

Tämä verotuksen laskemistarve koskee sekä korkeata ja progressiivista tuloverotusta että myös työtuloihin liittyvää erittäin korkeiden sosiaalisten sivukustannusten määrää, jotka vielä tyhmästi ja täysin vastuutomasti lasketaan prosenttilaskulla bruttopalkoista.

Herätkää politiikot!!!

Antti Rinnekin näyttää täysin seonneen vaalikiertueellaan, kun vielä jaksaa jauhaa "harmaan talouden" jahdista.

Kyllä Suomen verottaja on pitänyt huolen siitä, että meillä ei ole enää ollut vuosikausiin harmaata eikä mustaakaan taloutta. Jopa rehellinen talkootyökin on himoverottajien toimesta laitettu meillä jo verolle ja sairaiden mummojen auttaminen todettu pahimman laatuiseksi harmaaksi taloudeksi.

Suomen alueella olevan ilman hengittämisestä ei vielä meitä ole suoraan lähdetty verottamaan, mutta tälläkin alueella verotus on jo viety taivaisiin, kun politiikot ovat keksineet erilaiset haittaverot, risupaketit, tuulienergian ruhtinaalliset syöttötariffit, muut energiaverot ja tietysti rikkidirektiivit.

Kepullahan on ollut näissäkin piiloveroissa aivan erikoisrooli.

Entistä liikenneministeri Anu Vehviläistähän Suomen teollisuus varmasti erityisesti kiittää satojen miljoonien eurojen lisälaskusta, jonka rikkidirektiivi meidän teollisuudelle toi. Silti Anukin on höpissyt julkisuuteen, että "teki kaikkensa", jotta tuotakaan lisälaskua ei olisi tullut.

Heppoiset ovat olleet kepun Anunkin kaikki lihakset, koska vertailun vuoksi voidaan mainita, että Jutta Urpilainenkin teki kaikkensa, jotta Kreikan lainoillekin saatiin vakuus. Ja saatiinhan me kattavat vakuuudet, kun demujen tiukkatäti juoksutti EU:n herroja mennen tullen verokkosukat jalassaan.

Kepun ja demujen korruptiota ei kuitenkaan ole vielä haluttu laittaa kuriin.

Hyvänä esimerkkinä tästä on vaikka Iskelmä-radiossa parhaillaan pyörivä "Liiton mainos", jossa luvataan jopa 19% alennukset joistakin tuotteista. Tuotteita en tosin nyt muista, mutta jokainen sen kyllä eetteristä kuulee jatkuvasti.

Kysymys näyttääkin olevankin selvästi demujen vaaliaikaisesta piilomainoskampanjasta!!!

Demuthan ovat aivan järkevästi varmistaneet aina senkin, että "Liiton jäsenmaksut" voidaan suoraan esittää vähennyksinä verotukseenkin.

Tietääkö joku muu vielä lisää esimerkkejä demujen vihaamasta "harmaasta taloudesta"?

alan miesRe: vaalit tulossa1.4.2015 21.00
Demujen junailemia pahimpia vääryyksiä on ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha.

Ansiosidonnaista saavat vain ja ainoastaan työttömyyskassojen jäsenet, vaikka kaikki 17-64-vuotiaat työssäkäyvät maksavat työttömyysvakuutusmaksua, joka kattaa 55-58% kuluista, ja valtio 37-39%; kassojen jäsenmaksut vain 5,5%.

alan kolmas miesRe: vaalit tulossa2.4.2015 1.20
Alexilla on kaikista puoluejohtajista ehdottomasti kovin kunto ja hän on ainoa puoluejohtaja, joka pystyy suoriutumaan maaliin jopa triathlon-kisasta. Ja hengästymättä Alexi vielä pystyy lähettämään kisan päätteeksi lyhyen tweetin kansan ratoksi.

Alexilla kunto on siis aivan toista luokkaa kuin esimerkiksi hiihtäjä Matti Heikkisellä oli Falunissa, kun sammui maaliviivalle ja jouduttiin taluttamaan haastatteluun. Juha Sipilän kunnossakin on ollut selvää heikkoitta, vaikka onkin yrittänyt hissukseen pyöräillä keuhkotulppien jälkeen kuntonsa nostamiseksi.

Mitenhän sen Juhankaan kunto kestää, jos joutuu Putinin kanssa vaikeaan rajaneuvotteluun?

Minskissä Putin näytti väsyttäneen läpi öiden käytyjen neuvottelujen aikana jopa Angela Merkelin, puhumattaan vetämättömäst Ranskan Hollandesta.

Neuvotteluiden videokuvista voitiin päätellä, että enemmistö alempiarvoisia neuvotteluviskaaleita oli jo tuupertunut yön pimennossa sohviin nukkumaan, kun Putin vai jauhoi tunnista toiseen Angelalle ja Hollandelle, että länsimailla ei ole mitään näyttöä siitä, että venäläiset jotenkin olisivat osallisia Ukrainan kriisissä

Kyllä tästäkin voidaan vetää se johtopäätös, että politiikolla pitää olla kova kunto, jos meinaa pärjätä nykypäivän epävarmassa maailmassa.

Kovasti olen ihmetellyt USA:n ulkoministeri John Kerrynkin kovaa kuntoa, kun on joutunut ympäri maailmaa käymään neuvotteluja milloin Iranin, Irakin, Syyrian ja tietenkin Ukrainan tilanteesta. Aina näyttää mies kuitenkin astelevan reippain askelin alas lentokoneesta. Ajatus ei katkeile, eikä kieli tunnu sammaltavan.

Paavo Arhinmäen kunnonhan me kaikki tiedämme ainakin Suomen jääkiekko-otteluiden jälkeen olevan samaa luokkaa, kun Suomen koko jääkiekkojoukkueella oli ensimmäisen MM-kullan jälkeen muistaakseni 1995. Ettei se vaan ollut Nupa vai oliko se peräti joukkueejohtaja Juti, joka jo lentokoneen portaiden jälkeen näytti suutelevan jopa punaista mattoa kuin uskonnollisissa menoissa konsanaan.

Alexilla on myös tohtorin paperit ja Alexi näkyy puhuvan kotikielenään selvää suomea, englantia, pakkoruotsia ja kävi harjoitteluaikoinaan opiskelemassa myös sujuvan saksan kielen Myllykoskenkin aikoinaan omistamassa Gebruder Langin paperitehtaassa.

Näistä referessestä voidaan päätellä, että Alexi taitaa sittenkin olla ns. alan miehiä, vaikka minäkin välillä jo menin sitä hätäpäissäni epäilemään.

Nyt näyttääkin siltä, että Alexi on tainnut jo panna ison vaihteen silmään, kun Triathlon-kisan loppu vaalikampanjassa lähestyy. Markkinoilla on yllättävän paljon liikkuvia äänestäjiä. Ikosen kalakalenterin mukaankin kala ottaakin nyt hyvin onkeen, kun on oikea syötti ja hyvä kalamies.

Alkuviikosta meillä kävi vierailulla Alexin luona peräti maailman mahtavin nainen eli kukapas muu kuin Saksan Angela Merkel, joka tuntui tulevan erinomaisen hyvin juttuun Alexin kanssa.

Vierailun aikaan Angelan ja Alexin kehon kielistä saattoi lukea, että vastaavaan hyvään yhteistyöhön ei Angela olisi taipunut jäykän Antti Rinteen tai Juha Sipilän kanssa.

Vaikka kepun Juhalla on ihan hyviä arvosanoja matemaattisissa aineissa, niin Juhalla on tuo tärkeä saksan kielen taito papereissa arvosteltu vain numerolla 7. Juha on joutunut jo julkisuuteenkin puolustelemaan, että ei hän kielitaidon vuoksi jäänyt pois tenttitilaisuudesta, jossa Juhan korvaajaksi kepu valitsi koppavan Austerity-Olllin.

Austerity-Ollihan on jo valjastanut jopa koko perheessä kepun asialle ja yrittää jo vaimonsakin kanssa päästä eduskuntaan. Tällainen pyrkyryys taitaa olla jo melkein ainutlaatuista Suomessa. Veikko ja Pekka Vennamo kyllä tulevat tässä kohtaa mieleen.

Kun tarkemmin ajattelee, niin onhan meillä ollut muutamia perheitä, joissa eduskuntapaikkakin on tullut vähän niin kuin perintönä. Tuohon ei ole vielä taidettu kuitenkaan keksiä perintöveroa.

Juha Sipilän epäilyksiä aiheuttavasta kielitaidosta voidaan päätellä, että kyllä silloin smool tookki saattaa jäädä Juhalla tankeroasteelle, jolla aikoinaan kepulaiset pitivät kyllä hyvin yllä noita ns. idänsuhteita.

Kepun karaoketähti Paula Lehtomäkikin tuntuu olevan kova peto venäjän kielessä, mutta Putinhan on lopettanut jo lähes kaiken kaupankäynnin suomalaisten kanssa. Enää Valion juustokaan ei Putinille tunnu maistuvan, joten se joudutaan pilkkahintaan myymään kotimaahan ja kiinalaiset eivät tunnu Valion juustoista vielä välittävän mitään.

Tänään Alexi näytti vetäiseen hihastaan jo täydellisen jokerikortin. Venäjän entinen rikkain oligarkki Mihail Hodorkovski pyörähtikin omasta aloitteestaan Alexin vieraaksi Kesärantaan.

Täytyypä sanoa, että mainio juttu, koska nyt saatiin vihdoin todellista tietoa Venäjän asioista suoraan hevosen suusta.

Mihailhan on joutunut istumaan Putinin määäryksestä vankilassa peräti 10 vuotta, mutta selvisi sieltä kuitenkin hengissä. Se johtuukin varmaan siitä, että Mihail onkin tosi älykäs kaveri ja kova luu, joka ei ole vielä sanonut viimeistä sanaansa.

Näköjään suomalaisten ei tarvitsekaan enää noista Venäjänkään asioista kysellä kepu tai demu ulkoministreiltä, jotka ovat suomalaisia pitäneet täysin pimennossa aina Urkin ajoista lähtien.

Nytkin Alexi sai varmaan aika lailla toisenlaista tietoa, jota esim. presidentti Niinistö sai tai julkisuuteen kertoi, kun taannoin kävi neuvotteluja Putinin kanssa Ukrainasta.

Niinistökin näytti jäävän vähän sivuosaan, kun Merkel pyörähti Alexin vieraaksi Suomeen. En siis ihmettele lainkaan, että Niinistö näköjään jo meni Puolassakin höläyttämään, että Suomessa puolustuskeskustelussa on "sokka irti".

Väkisin tässä herääkin kysymys, onko peräti Niinistökin jo päässyt suomettumaan, kun Suomen ulkopolitiikkaa on niin pitkään hoidettu kepujen ja viimeksi demujen Tuomiojan voimin, joka Tartsan kanssa varmisti sen, että ainakin Valkoisen talon ovet pysyvät visusti Suomen johtajilta säpissä ja pitkään.

Meitä on aina kepitetty Venäjä-kortilla ja puolustusliitto NATO:stakin kepulaiset ja demut ovat jostain syystä kehittäneet hyökkäysjärjestön, vaikka Angela Merkelkin totesi Alexille, että taloudellisesti Euroopan valtioista ylivoimaisesti mahtavin valtiokin joutuu turvautumaan vaan nöyrästi NATO:on, jonka kuluista USA joutuu vielä maksamaan peräti 75%:ia.

Ei ole ihme, että Obamakin on sanonut, että euroopplaisten täytyy vähitellen itse ruveta pitämään huolta itsestään. Ei amerikkalaiset maailman tappiin voi kantaa vastuuta koko Euroopasta, niin kuin ovat joutuneet tekemään vuosikymmeniä toisen maailmansodankin jälkeen.

Vaalitaistelussa on selvästi alkanut loppusuora ja kirivaihde on pantu päälle.
Saapi nähdä, miten punamulta-kunto kestää, kun aletaan puhumaan asiaa.

Ministerikuvioista totean edelleen sen, että
- valtiovarainministeriksi ei sovi kepulainen eikä demu
- ulkomisteriksi ei sovi kepulainen eikä demu
- yhtään ainutta ammattiyhdistysliikkeen ihmistä ei pidä valita hallitukseen
- kuuden puolueen haalitusta ei missään nimessä pidä laittaa pystyyn

Voisi olla ihan hyvä harkita vähemmistöhallitustakin. Ruotsissahan tähän tultiin jo vaaleissa, mutta silti sopimuksia voitiin siellä tehdä yli puolue- ja blokkirajojen ja maata viedä yhdessä eteenpäin.

Amerikassakin neljän vuoden välein vaihdetaan presidenttiä myöten koko hallintokoneista ja lähes kaikista tilastoluvuista voidaan lukea, että verenvaihto johtaa aina hyvään lopputulokseen. Muutosta ei pidä pelätä, vaan sitä pitää hakemalla hakea - nimenomaan muutosta parempaan suuntaan.

Suomen ehkä tärkein asia on tuleva sote. Jo kuopattua soteakin tehtiin opposition ja hallituksen kanssa yhteistyösssä. Näin joudutaan varmaan tekemään myös vaalien jälkeenkin, joten silloin on aivan sama, miten monta edustajaa hallituspuolueillakin on.

Mitä vähemmän puolueita on hallituksessa sähläämässä sitä jouhevampaa on päätösten teko ja asioiden hoito Suomessakin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: