Keskustelu

PVHyvää vaalipäivää19.4.2015 11.21
Moro,
ja toivon, että kansa menee vaaliuurnille mahdollisimman isoilla joukoilla, että saisimme mahdollisimman suuren äänestysprosentin aikaan.
Tuleva vaalikausi ja eduskuntakausi tulee olemaan erittäin vaikea ja veikkaan jopa dramaattisen vaikea.
Siksi toivon, että uusi hallitus pääministerin avulla, kuka sitten lieneekin, uskaltaa tehdä isänmaalliset vaikeat ratkaisut.
Toivotan jo tässä vaiheessa onnea uudelle eduskunnalle ja hallitukselle. Ja toivo myös, että käpykaartilaiset, siis puolueet, jotka lähtivät pakoon vastuuta viime hallituksesta, jäävät ilman hallituspaikkoja. Pelkureita ei kaivata. Vasemmistoliitto ja Vihreät eivät kuulu uuteen hallitukseen.
On huomattava, että juuri iso oppositio ja käpykaartilaispuolueet hajoittivat viime hallituksen toiminnan ja saivat aikaan valtavaa vahinkoa. Nyt on puhallettava yhteen hiileen, jonka päälle viimeksi juuri käpykaartilaispuolueet kusivat.

hereilläRe: Hyvää vaalipäivää19.4.2015 14.06
Kerrankin päivä jolloin kansalaiset kantavat kuuluisan "poliittisen vastuun".
Seuraavaan tilaisuuteen on pitkä aika.
Nukkuvat delegoivat vastuunsa ja valtansa muille.

siis 103Re: Hyvää vaalipäivää19.4.2015 14.15
Taidan olla Juankoskella ainoa, joka haluaa vapauttaa Suomen Eu:sta ja euron orjuudesta. Juankosken tapaiset kepumafian pesät haluan hajottaa.
Numero on 103.

Kaikki jo ennalta sovittuRe: Hyvää vaalipäivää19.4.2015 13.43
Hallituspohja on jo sovittu, eli keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset muodostavat hallituksen. Pääministerikin tiedetään, eli se on Sipilä. Valtiovarainministerin paikan perii Stubb ja ulkoministerin salkun saa Soini. Kolmen suuren enemmistöhallituksen takana on noin 125-130 kansanedustajan tuki. Hallitusohjelma tulee olemaan tiiviimpi ja toteuttamiskelpoisempi kuin viimeksi, mutta siitäkään huolimatta suuria muutoksia ei ole luvassa.

HerraXRe: Hyvää vaalipäivää19.4.2015 14.45
PV nyt olet asia ytimessä ja nyt on aika vaikuttaa omalta osalta asioihin jotka on meille kaikille kansalaisille tärkeitä tänään, huomenna myöhäistä ja jälkipeli kielletty.

PVRe: Hyvää vaalipäivää19.4.2015 16.58
Moro,
ja vielä kerran sanon, että ne, jotka kantavat tästä lähtien vastuun, saavat minulta kaiken tuen. Yli kaikkien puoluerajojen. Suomi on sillassa, muttei selällään. Nyt tarvitaan tekoja, ei tekoneniä. Tekonenät luovutan vihreille ja vasemmistoliitolle.

alan kolmas miesRe: Hyvää vaalipäivää19.4.2015 16.29
numerolle 103 toteaisin, että ole kärsivällinen. Muutos tulee.

euro ei ole ikuinen. Merkit on sellaiset, että Kreikka näyttää eroavan vielä tämän vuoden aikana eurosta. Ja siitä ei enää EU:n rahajärjestelmä nitkahda mihinkään.

Suomi on Kreikkaakin pienempi kansa, joten ei Suomenkaan ero eurosta hetkauta EU:n rahajärjestelmää enää

Lisäksi Suomen nykyinen velkataakkakin on vielä sentään hyvin kohtuullisella tasollakin verrattuna esim. Kreikkaan ja moneen muuhun maahan.

Huolestuttavaahan Suomessa onkin ainoastaan velan kestämätön nousuvauhti, kun kauppa- ja vaihtotaseet ovat muuttuneet raskaasti negatiivisiksi kilpailukyvyn puutteessa ja BKT on lasku-uralla.

Ilmeisesti Kreikan jälkeen erovuossa eurosta onkin sitten sinnikäs Suomi. Sodissakin sinnikäs Suomi on aina tullut kakkoseksi.

Vaalitentissä muistaakseni talousviisaita edustanut Sixten Korkman vai oliko se Nordean Aki Kangasharju totesi, että Suomen nykyisen kaltaiset talousongelmat on aina jouduttu hoitamaan devalvaaltiolla.

Näihin nykyisiin Suomen ongelmiin ei olekaan muita keinoja olemassa.

On täysin epärealistista olettaa, että Suomen ammattiyhdistysliike seisoo tumput suorana, kun Suomen kustannustaso nousee esim. seuraavat 10 vuotta 2%:n vauhdilla vuodessa.

Tämä vaatimatonkin kustannustason nousu nostaa Suomen kustannustasoa yli 24%:lla vuoteen 2025 mennessä.

On epärealistista kuvitella, että ammattiyhdistysliikkeen änkyrät hyväksyisivät tällaista kusannnusnousua ilman omia vaatimuksiaan.

Eikä tätä voi hyväksyä mikään muukaan taho yhteiskunnassa.

On siis turha luulla, että Suomen palkkataso jäädytettäisiin nykytasolle 10:ksi vuodeksi eteenpäin, koska kansainväliselle kustannustason kehitykselle Suomessa ei kuitenkaan mahdeta mitään.

Oma järjetön roolinsa tässä on myös EU:n pähkähullulla energiapolitiikalla, jossa uusiutuvia energioita tuetaan täysin kohtuuttomasti ja tätä kautta aiheutetaan Eurooppaan täysin järjettömiä kustannuspaineita.

Geenimuunnellun viljan vierastaminen EU:ssa on myös merkki siitä, että Euroopassa on pudottu ja maataloudessakin selvästi kehityksen kelkasta.

Tästä kaikesta seuraa, että Suomen kilpailukyvyn palautus joudutaan tekemään valuuttakurssin kautta ja se merkitsee tietysti eroa eurosta. Eikä siinä mitään pahaa olekaan.

Päästään taas itse hoitamaan omia talousasioitamme. EU:sta meidän ei tarvitse erota, vaikka valuuttakurssikorjaus tehdäänkin.

AjkaRe: Hyvää vaalipäivää19.4.2015 18.14
Eli alan kolmas tahtoo railakkaan palkka- ja eläke-alen. Sitähän tuo kilpailukyvyn palauttaminen valuuttakurssin kautta tarkoittaa. Polttoaineet, liikkuminen, asuminen jne kipuaa kustannuksiltaan pilviin.

eskimoRe: Hyvää vaalipäivää19.4.2015 20.39
on sitten kyseessä vilja tai tissit, kyllä luomu on parempi. jos ladaan laitetaan jalopuuratti, niin onhan sitä mukava katsella, mutta ei siitä kyyti parane.sama se on leivällä ja naisillakin

PRe: Hyvää vaalipäivää20.4.2015 0.13
Moro,
ja onnittelen molempia Sareja vaalivoitoista.

Hienoa oli myös vasurien demujen kaakanat.

alan kolmas miesRe: Hyvää vaalipäivää20.4.2015 13.22
Jytkähti Pötkö.

Kaikkia vaaleissa menestyneitä pitää kuitenkin onnitella reilusti.

Kepun Pötkön selvittyä klo 22.50 kepun ilottelussa ja haastattelussa vaalivalvojaisissa oli paikalla Pötkön keskeiset arkkitehdit:
- Juha Sipilä
- Juha Rehula (kyynelehti)
- Anu Vehviläinen (rikkidirektiivin äiti)
- Pastori Laaninen

Pakostakin tulin kysyneeksi itseltäni: "tämäkö on se joukkue joka nostaa Suomen suosta"

Jouduin itselleni vastaamaan: "minä ainakaan en tämän joukkueen taitoihin usko".

Nyt voidaan esim. Anu Vehviläiseltä kysyä, miten hän entisenä liikenneministerinä saa Suomen kauppataseen positiivikseksi 1-2:n vuoden aikana? Tarvitaan kahden tulevan vuoden aikana 7-8 miljardia euroa lisävientiä.

Vaikka Äänekosken selluhanke toteutuisi ja kaikki tarvittavat tiet ja rautatiet rakennettaisiin, niin senkin liikevaihto on tehtaan toimiessa täysillä joskus vuonna 2018 vain noin 650 milj. euroa.

Tällaisia hyviä hankkeita meillä pitäisi olla siis valmiina kahden vuoden aikana 108 kappaletta. Kiirettä pitää sanoisin.

Jos verotukseen ei puututa, niin lisävelkaa on tulossa 7-10 miljardia euroa väkisin.

Nyt Suomen suurimmaksi talousviisaaksi on valittu julkivasemmistolainen prof. Jari Säntti.

Hänen teesiensä mukaan verotukseen ei pidä ainakaan puuttua, julkisia kustannuksia ei voida leikata, rautateitä pitää rakentaa. Säntti ei pelkää lisävelkaa, ellei nousuvauhti muutu hallitsemattomaksi.

Säntille voi todeta, että koska Suomen vienti ei vedä, niin nousuvauhti on nyt jo hallitsematonta. Sen kertoo kauppatase. Säntin olisi hyvä tutkia vientitilastoja.

Säntti soisi sen, että vientuloja saataisiin lisää, mutta ei tiedä sitä, miten niitä tuloja Suomeen saataisiin. Vientituoja ei synny tutkijan kammioissa Turun Yliopistossakaan.

Ehkä kaikkien suomalasten täytyy tätä vientituloasiaa kysyäkin kepun Juha Rehulalta, Anu Vehviläiseltä ja Pastori Laaniselta.

Alkaa vähitellen tulla mieleen taannoiset tapahtumat Genesaretin järven rannalla, jossa siunaamalla saatiin eväät riittämään koko porukalle ja jäi vielä ylikin.

Minäkin olen joutunut seuraamaan noita seurakunnan ja EU:n leipäjonoja, joissa evästä kyllä riittää. Sitä olen kuitenkin ajatellut, eikö ihminen Suomessa nykyään enää omalla työllään voisi hankkia elantoansa.

Mummojen huussikonsultti Paula Lehtomäeltä tätä tärkeää vientituloasiaa ei tarvitse kysyä, koska helsinkiläiset eivät tarvinneet huussikonsultointia. Helsingissä on jo vesiklosetit ja jopa vedettömät ekovessat.

Huolestetuttavaa on, että kepun kannatus oli niin kovaa, että esim. Oulussa jopa lähes puolet äänestäjistä oli kepulaisia.

Kepun Pötkö näyttääkin jakaneen maan kahtia. Kävi juuri päin vastoin kuin piti.

Maata pitäisi kehittää kokonaisuutena, nyt tilanne on se, että pääkaupunkiseudulla syntyy valtaosa maamme BKT:sta, mutta Pötkön ansiosta tämän BKT:n jako näyttää menevän kohtuuttomuuksiin.

Toivottavasti Sipilä insinöörinä tajuaa tämän asian ja pystyy kutsumaan avukseen taloudellista asiantuntemusta muualtakin kuin Anu Vehviläisen ja Juha Rehulan tapaisilta "talousasiantuntijoilta".

Kohta meillä saattaa olla edessä vielä uudet vaalit. Sipilän ajama uusi yhteiskuntasopimus voi vielä törmätä ammattiyhdistysliikkeen kivimuuriin, koska yleissitovuus joudutaan purkamaan.

Työnteko on nostettava taas kunniaan. Siinä on Puolangan Juhalle haastetta. Olen todennut, että minunkin hattuni nousee korkealle, jos Puolangan Juha tässä onnistuu.

Puolangan Juhalle onnittelut vaalituksen johdosta.

Hallitusneuvottelut voivat ollakin yllättävän vaikeat.

alan kolmas miesRe: Hyvää vaalipäivää20.4.2015 20.55
Nim. ajka voisi lopettaa asiattomat puheensa railakkaasta palkka- ja eläkealesta, joita muka ajan.

Minä ajan Suomen työvoimakustannusten laskemista, joka tapahtuu siten, että puututaan kahteen asiaan: tuloverotusta lievennetään reippaasti kaikissa tuloluokissa ja palkkojen sivukustannuksia leikataan. Nämä toimenpiteet johtavat ostovoiman kasvuun. Siis aivan päinvastaiseen tulokseen, jota nim. merkki ajka asiantuntemattomasti höpisee.

Ero eurosta toisi meille tietysti nopeimman tien täystyöllisyyteen. Koska Suomen velkasuhde BKT:hen on vielä hyvin kohtuullinen, niin esim. 30%:n valuuttakurssimuutoskaan ei vielä nostaisi Suomen velkataakkaa hälyttävän korkealle tasolle.

Sitäpaitsi Suomelle lainakorkotaso on ilmeisesti pitemmän aikaa jopa negatiivinen.

Tietenkin ero eurosta edellyttää uutta yhteiskuntasopimusta, mutta ei eroa EU:sta.

Vasemmiston prof. Jari Sänttikin on todennut ja myös monet muut taloustieteilijät (mm. nobelisti Paul Krugman) ovat todenneet, että ei tuon velkasuhteen tarvitse olla vällttämättä EU SEUT sopimuksen ohjearvon 60%:a alapuolella. Eihän Saksakaan ole siihen pystynyt.

Miksi pienen Suomen pitäisi siihen sitten päästä? Meillähän on kaikkein pisin yhteinen maarajakin Venäjän kanssa, joten täytyyhän meillä olla tässä liikkumavaraa.

Ei Suomi voi koko Eurooppaa kantaa seläsään tai olla maailman esitaistelija esim. uusiutuvan energian käytössä ja päästöjen leikkaamisessa.

Suomen ilmastopäästötkin ovat vain 0.2% maailman hiilidioksidipäästöistä ja suunnitellut kiristykset johtavat näköjään umpikujaan esim. Ilmastofoorum ry:n selvitysten mukaan.

"Vahvan ilmastolain vaikutus jo vuonna 2020 olisi siis lähestulkoon katastrofi, sillä se tarkoittaisi karkeasti yksinkertaistettuna 40 % vähemmän liikennettä (rahtiliikenne, työmatkat, yms.), 40 % vähemmän energiankulutusta (esim. lämmitys ? kokeile säätää pattereita 5 astetta alemmaksi) ja huomattavan määrän vähemmän työtä, jota ei enää pystyttäisi Suomessa teettämään, koska siitä syntyisi kasvihuonekaasupäästöjä.

Työttömyys kasvaisi, varallisuus vähenisi ja valtion verotulot vähenisivät rajusti. Vahva ilmastolaki kuuliaisesti toteutettuna voisi tarkoittaa jopa hyvinvointivaltion päättymistä sellaisena kuin me sen tunnemme seuraavan 7 vuoden kuluessa."

Suomessa pitäisikin vihdoin ottaa järki käteen.

Vuonna 2013 kaikissa EU-maissa velkasuhde oli keskimäärin 85.4% ja euromaissa 90.9%:a.

Suomella on siis vielä suhteellisen vähän velkaa suhteessa BKT:hen ja muihin maihin verrattuna, joka näkyy alla olevista muutamista luvuista:
- Suomi 56.0%
- Saksa 76.9%
- Espanja 92.1%
- Ranska 92.2%
- Italia 127.9%
- Itävalta 81.2%
- UK 87.2% (ei ole eurossa)
- Ruotsi 38.6% (ei ole eurossa)
- Norja 29.3% (ei ole eurossa)
- Tanska 45.0% (ei ole eurossa)

Näyttää siltä, että esim. Ruotsissa oma valuutta on suojellut Ruotsia myös tässä velkasuhteessa. Tosin Ruotsissa talous- ja työmarkkinapolitiikka on myös aina ollut vastuullisempaa kuin Suomessa.

Tätä Ruotsista opittua viestiähän myös Juhana Vartiainenkin on meille jo jonkun aikaa tolkuttanut, mutta Suomen poliittiset asenteet kypsyy hitaasti.

Ihmeellistä, että Euroviisuissa ja muurahaipesään istumisessa meillä kyllä riittää rohkeutta ripeisiinkin liikkeisiin.

Hitaaseen Suomen kilpailukyvyn paranemiseen en enää usko, koska kilpailukyvyn on annettu niin pitkän aikaa rapautua nykyiseen katastroofitilanteeseen.

Kyllä politiikoille on varmasti asiasta kerrottu, mutta poliittista tahtoa ei ole ollut muuttaa suuntaa.

Suomen korkea ja kilpailukyvytön palkkakustannus on asia, josta on kiistatonta näyttöä. Se kuumemittari, joka kertoo taudin vakavuuden on kauppatase.

Vuonna 2006 Suomen kauppatase oli vielä positiivinen noin 6.2 miljardia euroa. Tänä vuonna se tulee olemaan miinuksella noin -4.0 miljardia euroa. Kaksi vuotta eteenpäin tätä vauhtia tietää vajetta siis lisää vielä - 8.0 miljardia euroa ja Kiinankin talouskasvu hiipuu.

Negatiivinen kauppatase ei toivomalla eikä myöskään puhumalla muutu valitettavasti positiiviseksi.

Jokainen lakko tai rettelö vain lisää kauppataseen vajetta, joten en ole kovin suuri optimisti tässä.

Juha Sipiläkin totesi eilen muutamaan kertaan, että hän on luontojaan pessimisti, jolloin ei esim. vaaleissa pety niin pahasti, jos gallupit ei ihan toteudu.

Nyt on jo alkanut kansanvälinen spekulaatio, että persujen tuplajytky irrottaa Kreikan eurosta ja perässä jo ehkä vuonna 2016 marssiikin sitten pieni, sitkeä mutta puujalaton Suomi, joka ei ole pystynyt uudistamaan poliittista kulttuuriaan edes koko euro-aikana.

Pena T.Re: Hyvää vaalipäivää21.4.2015 8.28
Muistetaan kuntien valtavat työntekijäarmeijat, joissa on hyvinkin 5 %:n vähennysvara aivan nytkin. Kun palvelujen tuottamistapaa hiotaan kunnolla, saadaan toinen 5-10 %:n säästö, esim. palvelusetelien avulla.
Ainoa suuri este tälle koko valtakunnan talouden korjaukselle on kunta-alan 5 vuoden irtisanomisten suoja-aika. Siksihän Juankosken kepumafiakin halusi paniikinomaisesti liitosta Kuopioon, jotta oikein maksimoidaan kustannukset ja minimoidaan virkakuntamme työn määrä, varsinkin johdon. Näin toimii kepu. Onko nyt jokin asia muuttunut?
Hyvästi talouden korjaukset. Mahtaa Sipilällä olla vatsa kuralla, kun nyt tarvitsee alkaa vastata huudoista.

ex ruukkilainenRe: Hyvää vaalipäivää21.4.2015 15.32
Juankoskelta ylimmästä johdosta löytyy talousosaamista ja visiointikykyä, jonka Kepu voi nyt valjastaa koko valtakunnan pelastamiseksi käyttöönsä. Edellyttäen ettei Inarin kunnanjohtajan virkaan tule valituksi, joka sekin on vielä täyttämättä.

alan miesRe: Hyvää vaalipäivää21.4.2015 21.06
Siitä olen iloinen, että yrittäjätaustaisten edustajien määrä lisääntyi huomattavasti. Päättyneellä vaalikaudella yrittäjätaustaisia kansanedustajia oli 36. Nyt heitä meni läpi 47.

Eikä ole noita broilereita enää niin paljon. Jouni Backman sanoi turvautuvansa eläkkeeseen, koska on poliittinen broileri eikä broilereille ole kunnon töitä.

alan miesRe: Hyvää vaalipäivää21.4.2015 22.37
Lukekaapa mitä mieltä on oululainen arvostettu demarinainen Antti Rinteestä. Ei siinä ainkaan punaisia ruusuja anneta. Kuten sanoin ennakkoon, niin vasurit ovat ulkona hallituksesta.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/80771-demarikonkarin-arvio-antti-rinteesta-ei-uskottavuutta-ministerina-eika-puheenjohtajana



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: