Keskustelu

eeroLohipäivitys25.5.2024 19.02
Jokunen aika takakätteen ilimootin, et suljen suuni joksikin aikaa, mut kun tuo minulle tärkeä kalastuskausi ja etenkin lohenkalastuskausi pukkaa päälle, ajattelin antaa päivityksen tämänkevvään Tenonlohen ja samalla Tornionlohenkin surkeaan elämäntilanteeseen, sekä valtioiden välisiin sopimuksiin, jotka hyvinpitkälle ohjailee vannoutuneiden lohenkalastajien kalastuslupamenettelyn myötä elämänkiertoa.

Mut en jatka asiaa, kommentointiani yhtikäs pidemmälle,
ennenkuin AKM, tähän asiaan lupaat olla tumputtamatta Trumppiorgasmiasi

Meillä muillakin palstan kommentoijillakin saa olla mahdollisuus esittää oma mielipiteemme...

Mutta,,, ainakin minua,, en tiedä, onkohan ehkä kenties muitakin osallistujien keskuudessa ärsyttänyt sinun AKM ihmeellinen kannatusideologiasi ex presidentti trumpettiin, joka sai aikaan vain ja ainoastaa, ympäri maailmaa inhoa idioottimaisella käytöksellään..

En jatka päivitystäni nyt, ennenkuin saan AKMmmältä sanallisen vakuutuksen olla pitämällä Trumpetti poissa kaukana tästä suomen Tenojoen ja Torniojoen lohiasioista.

alan kolmas miesRe: Lohipäivitys26.5.2024 1.24
Onko Eero noussut kuolleista???

Älä Eero pelkää, en aio puuttua sinun lohijuttuihisi.

Toivotan hyvää kalaonnea!!!

AKM ei ole aiemminkaan puuttunut Eeron mielipiteisiin toisin kuin Eero, joka selvästi yrittää määrätä, mitä mieltä AKM saa olla milloin mistäkin asiasta.

Suomen perustusalaissa 12 §:ssä kuitenkin todetaan seuraavasti:

"12 §
Sananvapaus ja julkisuus

Jokaisella on sananvapaus.

Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.

Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla.

Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.

Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu.

Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta."

Ei taida Eerolla olla oikeutta lähteä VAPAAN JUANKOSKEN PÄÄ SENSORIKSI!!!

AKM on ihmetellyt, mikä Eerolle tuli?

Musiikistakin puhuttaessa Eero kertoi aiemmin menneensä ennen keikkaa Tapani Kansan kanssa saunaan, muutamaksi tunniksi, mutta eipä Eero ole kertonut tuostakaan asiasta tarkempia tietoja, vaikka AKM ja varmasti moni muukin olisi ollut kiinnostunut kuulemaan, mikä Tapani on siviilissä miehiään.

eeroRe: Lohipäivitys29.5.2024 23.17
Vastauksia AKMmmää askaroittaviin, vailla vastauksia oleviin kymysyksiin.

Saunareissu Tapsan kanssa meillä kotona lauantai-iltapäivällä ei ollut meidän perheessä senkummempi saunareissu illan esiintymistä odotellessa kuin Reijo Kallion, taikka Kari Tapionkaan kanssa. ym. muidenkaan kanssa.
Voin hyvällä omallatunnolla tuntea tyytyväisyyttä siitä, että silloin meidän perheessä vieraili merkittäviä kotimaisia "tähtiä"

Vaimoni ja vielä siihenaikaan lapsenkengissä kulkevat perilliseni olivat tottuneet ns. laulajatähtien vierailuun kotonamme. Ei ne ainoastaan miestähdet, vaan voin mainita, että Eini, suurimman tähteytensä aikaan 70-80 luvun vaiheessa, josta ystävyytemme on jatkunut näihin päiviin saakka, kuten myöskin Paula Koivuniemi vierailivat kotonamme. Mutta kuitenkin häveliäisyyden rajoissa, ei saunomassa.

Lohiasiaan:
AKM yllä on sitä mieltä, että eero yrittää määrätä hänen ilmaisumahdollisuuksiaan, sananvapauttaan.

Missään tapauksessa siitä ei ole kysymys.
Ellet AKM aiemmin jo ymmärtänyt, väännän sinulle nyt ja tässä rautalangasta mallin.

Jos joku palstalle kirjoittava kansalainen esittää jotakin asiaa, yleensä AKMmmän vastauskommentti lyhyesti koskee ko.alkuperäistä otsikkoa, aihetta, jonka jälkeen AKMMän teksti siirtyy idioottitrumpetin ylistykseen.

Jos minä aion kirjoittaa kommennttini lohitilanteesta tänäkevväänä, kommennttini perustuu hyvinpitkälti vuosikymmenien omakohtaiseen kokemukseen ja kokoajan ns."ajanhermollaolemiseen" mitä pohjoisessa tapahtuu.

Kommenteissani viittaan myös Luken jatkuvasti suoritettaviin tutkimustuloksiin ja hyvinpitkälti, suomen lohitilanteen, kaikkitietävän Lukelle kullanarvoisen jo jokunen vuosi taapäin eläköityneeseen, vuosikymmeniä takakätteen Tenojoen törmällä tutustuneen, nyt jo eläköityneeseen Luken kalatutkijan Eero Niemelän, yli 40 vuotisen tutkimustyön antamiin tuloksiin.

AKM !!!

Jos et vieläkään ymmärrä,
et jos minä eero kirjootan tälle palstalle oman, minulle ja juankoskella on paljon
lohimiehiä,tärkeän, lohipäivityksen,ei helevetissä tähän asiaan mitenkään voi liittyä amerikan presidentinvaalit, eikä sinun trumppikiima.

alan kolmas miesRe: Lohipäivitys30.5.2024 3.10
Eerolle kiitos noista musiikkitiedoista!!!

AKM on seurannut suurelle ilolla, kun EINI on tehnyt pitkästä aikaa todella hyvää musiikkia.

EINI näyttää vain paranevan kuin hyvä viini ikääntyessään.

Ikävää, että PAULA lopetti, PAULA oli minusta aivan loistava.

PAULAN TUMMAT SILMÄT RUSKEA TUKKA on jäänyt mieleen:

https://youtu.be/ocV69Oeerp4?si=98L3m3MlNxKhShml

Hankin tuon kasetin aikoinaan, kun edesmennyt Isäni sai sydäninfarktin ja siitä toivuttuaan Iisalmen silloisessa Aluesairaalassa sitten halvaantui vasemmalta puolelta ja luuli jo elämänsä päättyvän.

Huomasin kuitenkin, että reagoi vähän hienpoistoaineeseen, jolloin ajattelin, ettei peli ole vielä menetetty.

Otin sitten lomaa ja ajattelin, että Isä on saatava vielä jaloilleen ja niihän hän sitten pystyi vähitellen kävelemään kepin kanssa.

Tässä kuntoutuksessa PAULAN levy oli avain asemassa. Aina kun panin kasetin pyörimään, niin hymy levisi Isäni huulille. PAULALLE siis kiitos niistä ajatuksista, jotka voi nostaa miehenkin eloon kuoleman porteilta!!!!

On ollut EEROLLAKIN varmaan aikoinaan ainakin vähän erilaista kuin EBU:n taannoisissa politisoiduissa EUROVIISUISSA, kun etenkin YLE:n ns. musiikin asiantuntijat onnistuivat täydellisesti pilaamaan nämäkin kisat, joista näyttääkin kehittyneen HOMOJEN JA PALESTIINALAITERRORISTIEN PYROKISAT, jotka ovat saaneet monen muunkin veronmaksajan kuin AKM oksennuksen partaalle!!!

Musiikillisestihan Israelista oli taas kisoihin tuotu ylivoimaisesti parhain musiikillinen esitys!!!

Valitettavasti joudun nyt puhumaan tässä yhteydessä ennen kaikkea musiikista, koska ehdin jo lupaamaan, etten puutu lainkaan Eero kalajuttuihin.

Kalajutuista rohkenisin sen verran kuitenkin kysäistä, onko Eero jo ollut puheissa SARI ESSAYAHIN kanssa, joka käsittääkseni ehti jo pelastamaan Suomen silakanpyynninkin.

AKM on tietysti ollut jo moneen kertaan yhteydessä SARIIN ja olenpa pannut merkille, että siinä meillä on kerrankin aikaansaapa ministeri, kovasti ollaan oltu samoilla linjoilla maa- ja metsätalousministerin rooteliin kuuluvista asioista.

EERO mainitsee yllä tuntevansa KAIKKITIETÄVÄN LUKEN ENTISEN VIRKAILIJAN eli EERON kaiman Niemelän Eeron.

"Kommenteissani viittaan myös Luken jatkuvasti suoritettaviin tutkimustuloksiin ja hyvinpitkälti, suomen lohitilanteen, kaikkitietävän Lukelle kullanarvoisen jo jokunen vuosi taapäin eläköityneeseen, vuosikymmeniä takakätteen Tenojoen törmällä tutustuneen, nyt jo eläköityneeseen Luken kalatutkijan Eero Niemelän, yli 40 vuotisen tutkimustyön antamiin tuloksiin."

AKM on elämänsä aikana tavannut suuren määrän kaikenlaisia tutkijoita, mutta koskaan en ole kuitenkaan onnistunut vielä tapaamaan ainuttakaan KAIKKITIETÄVÄÄ VIRKAMIESTÄ enkä edes TUTKIJAA.

Rohkenen näin lopuksi Eerolta kysyä, mitähän ne Niemelän Eeron tilastot meille oikein kertoo Suomen lohen kalastuksesta ja mahdollisisista saliista???

AKM veikkaa, että tähän lohenkin kalastukseen saattaa aika lailla liittyä sitä inhottavaa POLITIIKKAA!!!!

Kiinnostaisi kuitenkin tietää, mikä mahtaa tulla nykyään lohikilollekin hintaa, kun Eerokin tekee reissunsa TENOLLE ja täyttää pakastimensa LOHELLA.

RIIKKA PURRA on onneksi pitänyt huolen siitä, että bensan ja dieselin hinta ei ole vielä karannut taivaisiin!!!

Vaaleilla on siis merkitystä.....

eeroRe: Lohipäivitys1.6.2024 20.48
Käydäämpä ensin läpi musiikkiasiat ko. AKM niistä aloitti.

Ensiksikin tietopäivitys AKMmmmän kompuutteriin.

Eini ei ole tehnyt "pitkästä aikaa" uutta musiikkia, vaan Eini, ystäväni, on ainoaita jo -70 luvulla huipulle nousseita laulajia, joka tekee JATKUVASTI uutta musiikkia ja ylleensä aina kaikki ovat hittejä.

Viimeisimpänä esimerkkinä eilen illalla pe.Seinäjoella radio suomen kesäkonsertissa julkisen ensiesityksensä saanut Einin uusin singlejulkaisu
"Tää kaikki olis voinut olla sun" on sitä tuttua Einidiscoa..

Kaikki meidän ikäluokan ihmiset muistaa Eini läpimurtobiisin Yes sir alkaa polttaa, joka oli alkuperältään
espanjalaiskaksikon Frank Dostal ja Rolf Sojan kynistä lähtenyt biisi, jonka esitti espanjalaisduo Baccara.

Mayte Mateos ja Maria Mendiola, joka menehtyi sairauden murtamana 2021.

Tämän biisin myötä nousi maailmanlaajuiseen suosioon. Suomessakin Baccaran nimeä kantavä LP jo -70 luvulta on edelleen suomen myyntilistoilla 6 eniten myyty ulkomaisen bändin LP.

Maaliskuussa -78 Baccara saapui suomeen esiintymään. Kolmesta keikasta oli jo kaksi ennakkoonmyyty Turkuun ja Helsinkiin. KOLMAS !!!

Siihenaikaan ei vielä ollu edes keksitty internettiä, eikä sähköpostia.
Bändin suomalaisen managerin kanssa oli jo sovittu Baccaran keikka KAAVILLE !!!

Sinne peräkylälle. Minulla Eerolla oli jo postin tuoma sopimuspaperi allekirjoitettuna odottamassa huomispäivän postikuljetusta, kun Baccaran manageri soitti ja ilmoitti, ettei neitokaiset lähde kauas korpeen, savoon, pitkänmatkanpäähän keikalle, vaan jäävät Köyliön Lallintalolle esiintymään.

Peruutus tuli ennenkuin ehdin palauttaa allekirjoitetun sopimuksen.

Tiunsin erittäin hyvin gollegani Köyliön Lallintalolta Lasse Sipilän.

Voitte vain mielessänne kuvitella kuinka lämpöisiä ajatuksia tunsin golleegaani kohtaan vuosikausia, ryöstit Kaavilta maailmantähden !!

Mut Eini.

Eini levytti tämän käännöskappaleen -77. Samana syksynä Eini saapui ekakeikalle Kaavin Iloharjulle, juuri kun Yes sir oli kuumimmillaan.
Eini oli juuri silloin täyttänyt 18 ikävuottaan.
Eini on minusta 6v. 9 pv. nuorempi.

Siitä viikonlopusta alkaen ystävyytemme Einin kanssa on kestänyt. Kuten myös hänen myöhemmin avioitumisensa jälkeen puolisonsa Lassen kanssa,

Paula Koivuniemen asian siirrän myöhemmäksi.

Euroviisut minulle on olutta ja menyttä juttua. Täysin turhanpäiväistä rahantuhlausta YLEllä.

Kuten jo aiemmin vihjailin "syrjähypyistä" israle ja palestiina ei liity mitenkään tähän aiheeseen.

Sari Essayah.

Kyllä. Olen aivan hlökohtaisesti keskustellut kasvotusten hänen kanssaan ministerinä.

Tenoasiassa Sarin kädet ovat sidpttuina, koska tänpäivänä olevat sopimukset ovat laadittu ed. hallituksen aikaan ja ne ovat voimassa oman elinkaarensa.

AKM viittasi myös ex lohiguruun Eero Niemelään.

Sait varmaankin väärän käsityksen minun ilmaisumuodostani.

En missään tapauksessa tarkoittanut, että entisen MMM, nykyisen LUKEN virkamiehenä vuosikymmeniä toiminut Eero Niemelä olisi se ainut oikea kaikkitietävä jeesuksesta seuraava tietäjä.

Mut AKM myös ymmärtää hallinnon hierarkian, mitä milloinkin saa tietää, taikka ymmärtää.

Minun kommenttini sanainen ilmaisu tarkoitti, että joskus kahvitulilla Niemelän kanssa keskusteltiin asioista, joitten Tenontörmän kuksakahvin höystämät mielipiteet eivät ole yhtpitäviä julkisten lausontojen kanssa.

Kaimani Niemelän, tulkitsemani tiedot ovat hänen hlökohtaisia tulkintoja, ei viranomaiseeron tulkintoja.

AKM on oikeassa siinä, et Tenojoen lohenkakastus on vain poliittinen kysymys ollu jo pitkään.
Tenojoki on suomen ja Norjan rajajoki.

Kaukaa, lähes käsivarren juuresta, Rajajokena ja siitä alavirtaan Kietsimäjokena, josta Angelin kylällä Inarinjokena alas Karigasniemelle, josta puolenkymmentä kilometriä alavirtaan Norjan puolelta virtaava Karasjoki yhtyy Inarinjokeen, jolloin nimi muuttuu Tenojoeksi.

Koska sitten loppupeleissä suomi loppuu Nuorgamin kylälle, Teno virtaa siitä edellee Norjan valtiossa 59 km. päätyen Tenovuonoon.

On itsestäänselvää, ettei suomen valtio omista,yksin tenojoesta ensimmäistäkään metriä, vaan Norja on aina vienyt ja Suomi on aina joutunut vikisemään.

Joten luulen, et AKMmmmäkin, kouluja käyneenä ymmärtää, että Tenojoen lohenkalastus ja saalismäärät on aina säännöstelty Arkadianmäellä.

Lohikilon hinta ???

AKM ei näköjään ole vielä rekisteriöinyt, ett Tenolla on eero ja kaikki muut kalstajat saaneet kalastaa laillisesti viimeksi vuonna 2020,
Totaalinen romahdus lohikannoissa todettiin silloin, vasta vuosikymmen myöhemmin, jolloin, me aktiivikalastajat havaitsimme tämän kadon.

Lohikilon hinta:

Eero lähtee pohojooseen kalalle kesällä. Mut ei mene Tenolle, koska kalastuskielto koskee kaikkia.
Eero mennee Norjaan, kuten on jo menny puolenkymmentä vuotta.

Voin hyvällä, vuosikymmenien kokemuksella, sinulle AKM, vakuuttaa, et sieltä Espoon marketista saat huomattavasti edullisemmin pohjoisen punalihaista kalaa, kuin minä.

Mut olisin kuitenkin sitä mieltä, ettei se marketlohi ole ollenkaan niin maukasta kun se on olemattoman halpaa ja se minäitse pyytämisentunne puuttuu !!!

alan kolmas miesRe: Lohipäivitys6.6.2024 2.19
Minun piti jo aiemmin ottaa kantaa EERON lohivuodatukseen ja TIETYSTI EINIIN.
Satuinpa katsomaan EININ SEINÄJOEN KEIKAN telkkarista ja täytyy sanoa, että onpa siinä suomalainen LAATUNAINEN ja LAULAJA.

EINIÄ ei ikä paina ja musiikkikin vain paranee iän karttuessa.

EERO on vielä BACCARA musiikin lumoissa, mutta AKM ei oikein innostunut koskaan tästä disco-musiikista, mutta Kyllä EINI hienosti SEINÄJOELLA tuon YER SIRIN veti!!!

Itselläni taisi olla vain kaksi visiittiä johonkin Helsingin öiseen discoon 1970-luvulla.

Mitä järkeä on hyppiä hiki hatussa jossain discossa, jossa ei edes omaa ääntään kuule.

DRAAMAA ja PIMEYDEN JÄLKEEN ovat olleet ne biisit, joita AKM on mielellään viime aikoina kuunnellut.

AKM mielestä EININ olisi hyvä katsastaa myös Italian musiikkimarkkinoita, koska sieltä varmasti löytyisi EINILLE sopivaa melodista materiaalia, kun asialla laitetaan joku huippuluokan sovittaja, kuten Niemisen Esa, joka tuntuu olleen niin monen Paula Koivuniemen hienojen biisien taustalla.

Tai sitten voitaisiin suoraan tilata KASSU HALOSELTA soittolistojen kärkibiisi niin kauan kuin KASSU on vielä elossa, niin se on sitten siinä, kun siihen vielä saadaan kunnon sanat.

Eiköhän tähänkin sanoitushommaan voida vielä houkutella CRISSE JOHANSSONKIN, kun VEXI ja JUNNUKIN ovat lähteneet jo sanoittamaan tuonne yläkerran enkelikuorolle.

Lohiasiaa:

Eero näyttää nyt selvästi ottavan vähän sanojaan takaisin noista LUKEN LOHIEN KAIKKITIETÄJISTÄ.

Eero tuntuu nyt kuitenkin tunnustavan AKM:n mainitseman TENOJOEN LOHEEN liittyvän tosiasian, että kysymys ei välttämättä ole saaliiden suuruudesta tai puutteesta, vaan kysymys on tietysti LOHIPOLITIIKASTA.

Tunnettu tosiasiahan on, että itse asiassa asia taitaa olla niin, että koko jäämeren lohi on itse asiassa RYÖSTELEVIEN NORJALAISTEN VIIKINKIEN KÄSISSÄ.

Eero mainitsee puhuneensa TENON lohesta jopa itsensä SARI ESSAYAHIN kanssa.

Eipä Eero näistä kuksatarinoinneista kuitenkaan edes pieniä murusiakaan paljasta, että voitaisiin päästä ihan oikeasti näistäkin asioista keskustelemaan.

Eeron viittaus SARIN mainitsemiin sopimuksiin ei paljon asiaa valaise.

Jos on sopimuksia, jotka ovat Suomen kannalta haitallisia, niin silloin täytyy heti aloittaa neuvottelut epäedullisten tai kohtuuttomien sopimusten muuttamiseksi.

Tunnettu tosiasiahan on, että meillä on käsittääkseni vuosikymmenet hoidettu näitäkin kalastusasioita lähinnä maa- ja metsätalousministerien toimesta, mutta yhä enemmän näitäkin maa - ja metsätalousministeriölle kuuluvia asoita on käsittääkseni alettu hoitamaan myös ympäristöministeriön virkamiesten toimesta.

Kuten tiedetään, niin ympäristöministeriössä ei viime aikoina olla oltu huolissaan mistään muusta kuin HIILINIELUISTA, LUONTOKADOSTA ja tietenkin oravien, hömötiaisten ja itikoiden suojelusta, jolloin on odotettavissa, ettei lohenkalastajien toiveet tässä KOKONAISVALTAISESSA KOKO PLANEETTAA KOSKEVASSA VIHERSIIRTYMÄSSÄ taatusti tule huomioon otetuksi.

Panepas Eero vähän tilastotietoja TENON LOHI saalista, niin päästään vähän tarkempaan keskusteluun asiassa.

AKM käsityksen mukaan SARIHAN kävi jo hoitamassa Itämeren silakkasaaliitkin jo kohtuulliselle tasolle, niin onhan se selvää, että SARI pystyy muuttamaan myös Suomelle epäedulliset lohikiintiötkin norjalaisten kanssa.

Suomella on ollut TENOJOEN loheenkin IKIAIKAINEN NAUTINTAOIKEUS, joten ei norjalaiset voi meiltä sellaista tietenkään omia.

Eikös meillä ole mahdollista rakentaa TENOJOKEEN vaikka pato, niin silloinhan lohen nousu jokeen loppuu siihen.

Voimalahankkeesta voidaan tietysti stiten luopua, jos NORJA suostuu antamaan meille kunnolliset lohikiintiöt ja niistä vielä ikiaikaiset takuut.

TENOJOEN PATOHAN on tietysti mitä parhain ilmastoteko, koska silloin saadaan mukavasti paljon kaivattua säätövoimaa Suomen epävarmalle tuulivoimalle.

Kysymyksessä on siis LOHIKALASTUKSESTA mutta samaan aikaan myös Suomen HUOLTOVARMUUDESTA, eikä mistään sen pienemmästä asiasta.

Sitä paitsi pitää muistaa, ettei Norja ole edes EU:n jäsen.

Meidän tuleekin siis EU:ssa panna kovat piippuun noiden Norjan viikinkien kanssa.

Eihän se tietenkään sovi meille, että norjalaiset noin vain vievät meiltä kaikki lohikiintiötkin.

Aikoinaanhan norjalaiset viikingit kävi noilla ryöstöretkillään syvällä Venäjän alueellakin ja tiettävästi ulottivat ryöstöretkensä jopa Pohjois-Amerikkaan saakka!!!!

VIHERVASSARIT on selvästi pehmoporukkaa, joilla ei ole mielessään mitään muuta kuin HIILINIELUT ja kuinka paljon Suomi joutuu maksamaan EU:n korruptiopoliitikoille ja virkamiehille kaiken maailman ennallistamis- ja koronatukia.

Nytkin HIILINEUTRAALIA EUROOPPAA ja SUOMEA ajetaan kuin käärmettä pyssyn piipuun ns. VIHREÄN SIIRTYMÄN avulla, joka on johtanut siihen, että Suomen kansantalouden kakku (BKT) ei ole reaalisesti kasvanut euron euroa 17 vuoteen.

Tässä tilanteessa HIILINEUTRAALIUS VUONNA 2040 merkitsee Suomelle 25 miljardin euron laskua vuosittain.

Suorastaan tragikoomista on, että tuo SUOMEN VIHREÄN SIIRTYMÄN VUOTUINEN 25 miljardin euron lasku on suunnilleen yhtä suuri kuin nykyinen ns. HYVINVOINTIALUEIDEN SOTEN KOKONAISBUDJETTI.

Voiko asiat missään itsenäisessä maassa olla heikommin kuin Suomessa sen jälkeen, kun SANNA MARININ hallitus sai meidät tähän ahdinkotilaan ohjattua, kun kaikki mahdolliset LASIKATOT maassa rikottiin yhden demaritaustaisen TAMPEREEN OSULAN ASIAKASPALVELIJAN ohjauksessa.

Tälle touhulle on pantava päätepiste, kun BILE SAANAKIN on jo maasta häipynyt, joten ei meillä ole mitää syytä haikalla noita PUNATULKKUJEN touhuja, joista joka ikinen on SUOMEN KANSAN TAHDON MUKAISESTI jo lähes kokonaan ulkoistettu Suomen poliittisesta kentästä.

eeroRe: Lohipäivitys25.6.2024 19.37
Otsikon mukaan.

Kuten viimepäivinä useista medioista, suomessa, ruottissa ja norjassa on saatu lukea, vihdoin viimein viranomaiset ovat, asiantuntevia kalastajia myöhemmin, saaneet myöhäisherätyksen ja ovat havainneet koko pohjolaa koskevan järkyttävän lohikadon kaikissa perämereen laskevissa lohijoissa.

Niin on rajajoessamme Tornio / Muonio asetettu rajoituksia, kuten myös ruotsinpuolelta Torniojärvestä alkavan tornionjoen poikastuotantojoissa mm. suurimmassa poikastuotantojoessa Lainiossa isoja rajoituksia.

Viimeisimmän tiedon mukaan ruottissa kielletään lohenkalastus useissa kymmenissä lohijoissa.

Samoja rajoituksia on tehty myös Norjassa. ainoastaan Norjan kolme pohjoisinta lääniä Finnmark, Nordland ja Tromssa ovat säästyneet suurimmilta rajoituksilta. Sielläkin kuitenkin rajoitetaan voimakkaasti kalastusta.

Totaalinen lohikato on saavuttanut koko pohjolan.

Ruotsin Norbottenissa lohenkalastus lopetetaan 33 eri joessa. Norbottenin yläosissa näiden jokin vaikutus ulottuu tornionjoen kautta oleellisesti myös meidän rajajokeemme.

Aiemmin yllä AKM peräänkuulutti Eerolta Tenon lohisaalistilastoja.

OK.
Ennenvanhaanhyväänaikaan
-80 luvulla, kun Tenon lohenkalastus oli kiivaimmillaan, kalastusluvan ostaneilta pyydettiin vapaaaehtoisesti ilmoittamaan saalismäärät MMM:än rekisteriin.
Eiväthän kaikki noudattaneet tätä vapaaehtoisilmoittamista.

Mutta: Merkillepantavaa oli se, että silloin -80 luvulla, pelkästään vapaaehtoisuuteen perustuva saalisilmoituksen tilastoinnin myötä rekisteriöitiin suomalaisten vapakalastajien ilmoitusten perusteella kesän saalimääräksi enemmän kun 60 tuhatta kpl. lohta.

Voin omakohtaisista kokemuksistani, ja saaliistani, olla samaa mieltä silloisen tilastoinnin oikeellisuudesta, että silloin, vielä oikeesti Tenojoessa oli runsaasti lohta.
Tänäpäivänä viranomaiset ovat asettaneet nykytekniikan aikaansaamaa valvontatekniikkaa Tenojokeen, kuten myös tornionjokeen.

Silloiset -80 luvun lukemat ovat olutta ja menyttä.

Viime vuosina norjanpuolella Polmakin kylässä, seitsemän kilometriä nuorgamin rajasta Tenossa on kapeikko, johpon tutka on viritetty.

Viimevuosien tutkalukemat ovat järkyttävää katsottavaa.

Ei Tenoon nouse edes puoliakaan sitä kalalukemää, mitä silloin ennenvanhaanhyväänaikaan saatiin saaliina.
alle 30 th. kpl./v viimeisimmät vuodet.

Eero Niemelä

Kuten edellä jo olen maininnut, olen lukuisia kertoja istunut Eero Niemelän kanssa kuksakahveja nautiskellen Tenojoen törmällä.

Ne keskustelut, mitä kävimme hänen tutkimustuloksistaan, jotka annetaan virallisina lausuntoina ulos, ei ole niitä tuloksia, joita läpikävimme kuksakahvilla.
AKM oletti, että tämä on lohipolitiikkaa.
Olen samaa mieltä, lohipolitiikkaa.

alan kolmas miesRe: Lohipäivitys26.6.2024 2.13
Joopa joo!

Kyllä on Eeron lohitilastot heikompia kuin oli aikoinaan tukkien uitossa TUKKIMIEHEN kirjanpidolla Työmiesaskin takakanteen merkityt tukkimäärät.

Näyttääsiltä, että kenelläkään ei tietoa siitä, mikä on esim. lohien kokonaismäärä arktisilla merialueilla.

Tässäkin LOHIASIASSA tarvitaan ensiksi ns. NYKYTILANNE ANALYYSI.

Toisin sanoen, vaikka Suomi on ns. TUHANSIEN JÄRVIEN MAA, niin varmaankaan ei ole ylivoimainen tehtävä laittaa tuolla SARI ESSAYAHIN putiikissa EXCEL-taulukkoon Suomen kaikki lohijoet ja niistä pyydetyt lohimäärät.

Nykyaikaisella mittaustekniikalla voidaan varmaankin mitata tai arvioida lohimäärät, joka ikisessä Suomen lohipurossa ja järvessää.

Sama koskee tietysti myös noita Ruotsin ja Norjankin lohijokia ja apajia.

Minusta on aivan turha jauhaa nuotiolla kuksakahveilla siitä, mitä lohisaaliit oli esim. 1980-luvulla.

Toistaiseksi AKM ei kullut kenenkään vielä esittävän mitään järjellistä syytä, miksi lohi ei tunnu nousevan enää Tenojokeen ja rajoituksia on näköjään asetettu jo Tornion/Muonionkin jokiin.

Eero raportoi siis yllä seuraavasti:

"Viimeisimmän tiedon mukaan ruottissa kielletään lohenkalastus useissa kymmenissä lohijoissa.

Samoja rajoituksia on tehty myös Norjassa. ainoastaan Norjan kolme pohjoisinta lääniä Finnmark, Nordland ja Tromssa ovat säästyneet suurimmilta rajoituksilta. Sielläkin kuitenkin rajoitetaan voimakkaasti kalastusta.

Totaalinen lohikato on saavuttanut koko pohjolan."

Epäselväksi tässä on jäänyt se, onko LOHI KALASTETTU LOPPUUN, vai onko kysymys jostain aivan muusta ilmiöstä.

Jos Tenojoen kapeikkoon on laitettu YKSI MODERNI tutka mittaamaan lohimääriä, niin mistä sen tietää, onko se tutka sillä kohdalla, missä ne ISOT ATLANTIN LOHET liikkuu.

AKM:n käsityksen mukaan tilanne on se, että NORJALAISET VIIKINGIT HALLITSEE GLOBAALIA LOHIBISNESTÄ, eivätkä tietnkään kerro suomalsille, missä lohibisneksessä nykyään mennään.

Tästä syystä kyllä norjalaiset tietää sen, missä lohi liikkuu ja käy pyydykseen.

Ennen vanhaan AKM:kin lueskeli hyvinkin tarkaan tuolla Saimaalla IKOSEN KALAKALENTERIA, jossa kerrottiin tarkkaan, milloin kala liikkuu ja milloin se käy hyvin pyydykseen.

IKOSEN KALAKAENTERISTA myös näki, milloin ei kannattanut kalaan lähteä, kun kala ei liike eikä käy pyydykseen.

AKM epäilee, että nykyaikaiset LOHITURISTIT eivät oikeasti tiedä lohien elämästä mitään ja siitäkin syystä saaliit voi jäädä pieniksi.

Tilannehan on nykyään mennyt sellaiseksi, ettei tavallinen sjuomalainen osaa enää kotoaankaan lähdettyä kävellä edes kymmentä metriä, ellei jatkuvasti tuijota kännykkänsä ruutua.

Moderni tietotekniikka on tehnyt ainakin suomalaisista täysiä tolloja, jotka ei osaa kulkea 10 metriä luonnossa, eivät tunne kasveja eikä eläimiä.

Puhumattakaan, että tietäisi miten metsänkin eläimiä pyydetään.

Marjatkin Suomessa joudutaan nykyään keräämään metsistä ja jopa mansikkapelloiltakin thaimalaisten avulla.

Valititettavasti tähän tultu, kun TERRA SIPILÄN ja BILE SANNAN aikaan innostujttiin tuohon viheliäiseen VIHREÄÄN SIIRTYMÄÄN.

Tänään oli kuitenkin ihana päivä, kun tapasin lähi ÄSSÄSSÄ ihan oikean NOKIKOLARIN, joka oli juuri tullut nuohoushommista.

Kysymyksessä oli Espoon vanhimman nokikolarifirman naispuolinen 5. polven nokikolari, joka totesi, että 100 vuotta tulee pian täyteen heidän ffirmassaan näitä hommia Espoossa.

Naama oli musta kuin neekerillä, mutta erittäin iloisella mielellä teki ostoksia, eikä ollut huolissaan VIHREÄSTÄ SIIRTYMÄSTÄ.

Vanha totuus on myöskin se, että hyviä kala-apajia ole ennenkään mielellään kerrottu ulkopuolisille, mistä sitä kalaa nousee ja milloin nousee.

Jos AKM omistaisi lohiosuuksia Tenolla, niin paras taloudellinen tuloshan olisi, jos tyhmille turisteille myisi lohilupia sellaisen lammikon rannalle, josta varmasti ei nouse ainuttakaan kalaa.

Tuo kalastus on vähän samanlaista hommaa kuin ravustus.

Rapujenkin kohdalla suomalaiset ovat onnistuneet hävittämään Suomen järvistä ja joista lähes koko perinteisen rapukannankin, jota nyt on sitten saatu korvattu kohtalaisen mukavasti TÄPÄLÄRAVUILLA.

Alla pieni tilasto Maailman lohisaaliiden kokonaisarvon kehityksestä vuosina 2009-2021 ( x miljardia euroa):

□ 2009: 4.9
□ 2010: 6.3
□ 2011: 6.6
□ 2012: 7.1
□ 2013: 9.2
□ 2014: 10.1
□ 2015: 10.3
□ 2016: 12.25
□ 2017: 13.75
□ 2018: 13.75
□ 2019: 14.8
□ 2020: 13.20
□ 2021: 15.70

Panenpa alle vielä vähän lisätietoa ihan ulkomaan kielellä maailman lohitilanteesta, mutta siitäkin jo heti alkumetreiltä käy ilmi mm. se, että norjalaiset näyttävät hallitsevan nykyään noin 52.8% Atlantin lohesta ja Chilen osuus lohisaaliista on noin 26.4%(kts. alla):

"Salmon - Main producers see record-breaking exports

31/05/2023

Inflation, increased energy, raw materials and feed costs marked 2022. The volume of global salmon production declined slightly compared to 2021, while exports from the main producers reached historic highs in value terms.

Fluctuations in production is expected to normalize in 2023, with an increase of up to 4 percent worldwide, although the definition of the Norwegian tax proposal is an event that is yet undefined and could be decisive for the industry.

Production

Atlantic salmon

Global supply of Atlantic salmon reached around 2 863 700 tonnes during 2022, a marginal decrease of 1.1 percent compared to 2021.

The main producer, Norway, accounted for 1 511 100 tonnes, down 1.4 percent compared to the previous year.

On the other hand, the latest production figures available from the Undersecretariat of Fisheries and Aquaculture of Chile (SUBPESCA) indicate that the harvest of Atlantic salmon during January-November 2022 was 692 800 tonnes, up 3.4 percent compared to the same period last year.

The standing biomass in Norway at the end of the fourth quarter of 2022 was estimated to be 1.3 percent less than at the end of the fourth quarter of 2021.

It was 8.2 percent lower in Chile, 5.3 percent lower in the Faroe Islands and 6.2 percent higher in the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.

Other farmed salmonids

Trout biomass in Norwegian farms declined by around 4 percent at the end of December 2022 compared to last year.

In Chile, the latest figures available for rainbow trout (up to November) show that the cumulative harvest in 2022 was 62 500 tonnes, an increase of 21.4 percent year-on-year, while 174 700 tonnes of coho salmon represented a 13 percent year-on-year increase.

Wild salmon

Salmon runs in Alaska and the Russian Federation decreased in 2022, but are likely to increase in 2023 for some species.

The only species in 2022 that saw generous harvests was sockeye salmon, especially from Bristol Bay.

As for the US pink salmon, it was a normal non-peak year, but still lower than the last five or six periods.

Pink salmon underperformed because it is a two-year cycle.

Industry sources also pointed out that Japan has been increasing its chum salmon harvest in recent years, and that has helped supply the Asian market.
However, the effects of this increase been minimal on the US chum salmon fishery, as US salmon consumers are loyal to their domestic products.

Markets

Inflation, increased costs of energy, raw material and feed are some of the drivers influencing the salmon market worldwide, along with some key events at the tax level that could set the course of the industry in the near future.

At the consumption level, salmon continues to be one of the favorite fishery products for consumers, despite some significant price increases registered in the period under review.

Six months after it was first proposed and generated significant domestic and international uproar, the details of the Norwegian government's salmon tax proposal have finally been released.

The plan, which must be approved by parliament, proposes a tax rate for fish farming carried out in coastal waters of 35 percent; that is 5 percent less than the initial 40 percent.

Although the basic plan was not significantly changed, the government heard all 420 response submissions.

According to the government, only companies with "significant profits" will pay resource rent tax, meaning profits above NOK 70 million (USD 6.7 million).

The government insists that there is a long tradition in Norway in which the value created from the use of common natural resources is dedicated to benefit society as a whole.

In other words, access to common natural resources has enabled this industry to generate particularly high profits, and everyone should be able to derive greater benefit from the significant value that is created.

However, some Norwegian salmon farming companies stated that there were not many changes compared to the original proposal and a final clarification is expected before the summer.

Companies continue to evaluate and speculate how this tax will affect their strategies and investments. The discussion in parliament may still bring changes.

Another salmon producer looking to increase its tax on the industry is the Faroe Islands, and the newly elected government announced its proposal to adjust the income tax for the salmon farming industry, effective 1 August 2023.

The proposal is under discussion with the salmon farming industry and would increase the top tax rate from the current 5 percent to 20 percent.

In the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, the Scottish sector is satisfied with the sales in 2022 reporting yet another successful year.

Salmon sales at UK retailers amounted to GBP 1.2 billion a year, with fish in general, increasing its market share towards the Christmas period.

In the 12 months to October 2022, salmon accounted for 29.6 percent of total fish sales, an annual increase of 28.9 percent, despite lower volumes and higher food prices.

With the turkey shortage in 2022 and the rising cost of living, Scottish salmon was in good demand for Christmas dinners.

For Salmon Scotland, the organization representing salmon farming companies in the country, despite rising food prices, rising energy bills and rampant inflation, the fact that salmon has increased its share of the UK market demonstrates the popularity of the fish.

In Chile, the government has intensified regulations and investigations into overproduction and escapes of fish in the country's salmon farming industry, with heavy sanctions on companies that have violated the parameters of their permits.

This, together with the administrative processes for the renewal and approval of concessions, and the production challenges that the industry must face, such as investment in R&D and innovation, somewhat slowed down production.

The Salmon Council, a union that gathers companies representing over half of Chilean salmon production by volume, stated that 2022 was a year of recovery in Chilean salmon exports after overcoming the demand disruptions during the COVID-19 pandemic and highlighted the industry's ability to overcome the associated difficulties.

Companies have added more value to their products in line with the global trend regarding the consumption of healthy and sustainable proteins such as salmon.

It should be noted that, unlike the previous year, this increase does not correspond to a higher production volume but to better prices and a higher added value of the products.

In the US market, some trends installed circumstantially during the COVID-19 pandemic seem to have stayed. In particular, the strong demand and consumption of frozen Atlantic salmon fillets in the US market is a development that was notably marked during 2022 and a trend already observed in 2021.

This is in line with the country's records of imports of fishery products in the year, in which salmon was one of the most outstanding products.

More Atlantic salmon is being consumed, and more is being paid, as prices have risen throughout the year.

Industry sources and analysts highlight that in these two years there were higher sales through the retail sector compared to restaurants that suffered from restrictions. In addition, consumers are increasingly looking for products that they can keep and cook at home, so frozen fillets will continue to grow.

Nevertheless, fresh fillets remained the main category of Atlantic salmon in the US market.

Trade

Some important overall seafood trade flow changes in recent years become apparent.

China went from being the main seafood exporter to becoming a net importer, which led Norway to become the new top exporter after a decade in second place.

Norwegian exports are mainly coming from salmon exports, which represents more than 70 percent of total export earnings.

2022 was the best year ever registered for Norwegian seafood exports in terms of value, and this is replicated for the main species produced in the country, salmon. For the Norwegian Seafood Council (NSC), the reopening of society after the COVID-19 pandemic has positively affected the demand for salmon.

Norway exported 1 255 851 tonnes of salmon worth NOK 105.8 billion in 2022, the best-ever export year for salmon as NOK 100 billion was exceeded for the first time.

This figure meant a slight decline of 2 percent in volume but an increase of 30 percent in value compared to 2021.

In addition, Norwegian salmon has had annual growth in export value of 14 percent over the past ten years.

These are extraordinary figures and far above the other exports in Norway.

An increase in demand, combined with a slight decrease in produced volume, both globally and in the domestic market, is the biggest reason for the price increase, in addition to increased further processing and a weakened Norwegian krone.

Poland, France and the United States of America were the largest markets for salmon in 2022, with Poland being the first largest single market due to its processing industry.

Regarding trout, Norway exported 54 979 tonnes worth NOK 5 billion in 2022, a decline of 13 percent in volume but an increase of 24 percent in value.

This was also a year with record-high export value for trout.

The United States of America, Thailand and Lithuania were the largest markets for Norwegian trout in 2022, with the first one receiving 8 629 tonnes.

NSC highlights that a substantial shift towards the export of fillets instead of whole fish contributes enormously to the increase in value in the US market.

For Salmon Scotland, despite a series of economic challenges last year, Scottish salmon farmers continued to meet international demand for the UK's most popular food export. Scottish salmon was the UK's biggest food export in 2022, after accounting for GBP 578 million, down 6 percent compared to 2021, while in terms of volume, there was a decline of 26 percent due to tight supplies globally and more Scottish salmon being sold in the UK domestic market.

This product was exported to 54 countries, with the EU market absorbing almost 64 percent of sales and France leading as a unique market.

At the same time, North America and Asia registered an increasing demand, specifically the United States of America and China.

In Chile, record export figures were reached during 2022 after exporting 751 000 tonnes of salmon and trout, worth USD 6 605 million, increases of 3.8 percent in volume and 27.3 percent in value, although the volume remains below levels seen prior to the COVID-19 pandemic.

Strong prices in the most relevant markets for the industry, such as the United States of America, Japan and Brazil were highlighted, caused by an increase in the cost of inputs for salmon production, greater global demand and the lack of crop growth, which impacted the supply of salmon.

The US market took a third of this volume and nearly half of the value and also meant increases compared to 2021.

Japan was another important market, absorbing 21 percent of the volume exported.

Regarding the Latin American markets, Brazil and Mexico are the countries where Chilean salmon is highly appreciated by consumers, and registered significant increases in terms of volume and value on exports of salmonids.

On the other hand, although China bought smaller quantities of Chilean salmon compared to the other markets, it registered significant year-on-year increases: 58 percent in volume and 83 percent in value.

In the United States of America, in 2022, some 499 300 tonnes of salmonids were imported worth USD 6 256 million, up 3 percent in volume and 19 percent in value compared to the previous year.

Chile was the leading supplier with 46 percent of the volume share, Canada provided 17 percent, and Norway almost 14 percent.

Prices

Salmon prices began the year with an upward trend in both Norway and Chile, while a more irregular trend was observed in Scotland. In some markets, prices rose to record highs at wholesale and consumer levels.

However, according to the NASDAQ salmon index, Norwegian fresh, head-on-gutted Atlantic salmon were selling for NOK 101.26 (USD 9.69) per kg in week 13 of 2023, falling for two consecutive weeks.

Prices for Chilean fillets exported to the US market reached USD 6.71 per kg at week 12, starting a downward trend since week 8. Meanwhile, Scottish fresh, head-on gutted Atlantic salmon to UK factories were selling for GBP 8.90 (USD 10.99) per kg in week 13, remaining flat since week 11 and compared to GBP 8.70 in week 10.

Outlook

Salmon production is expected to normalize by 2023. In particular, for Atlantic salmon production, there will be a "normalization of growth" in production, as Norway and Chile use regulatory controls to moderate supply growth.

Global salmon production is projected to increase by approximately 4 percent in both 2023 and 2024, approaching 3 million tonnes in 2023 and surpassing that amount in 2024.

In Norway, the tax definition of uncertainty translates into caution regarding investments and the possibility of signing new contracts.

The Scottish salmon industry seeks new export opportunities and removes trade barriers after Brexit.

The challenges for the coming year also include more investment in research, development and innovation in aquaculture.

For Chile, there is optimism in the sector that exports will remain dynamic during 2023.

The sector expects to continue with the trend shown in 2022 of sustained demand and price that gives stability to the industry and a long-term growth perspective for the production chain.

However, the rise in the cost of raw materials in global markets is a cause for future concern.

The US market closely follows all the events that may impact the main salmon supplying countries.

However, with so much uncertainty ahead, predicting how it will impact prices and demand is impossible.

Norwegian taxes, hatchery closures in Canada and flat production prospects in Chile may affect future contracts.

Traders in the US wild salmon sector are uncertain as to how much Russian product will enter global supply chains.

After the conflict with Ukraine, many countries sanctioned and prohibited products from this source, but some wild salmon from Russia still enters international trade through third countries for processing, therefore, the excess of pink salmon in the Russian Federation during 2023 could lead to more Russian salmon arriving to western markets after being processed in a third country.

Furthermore, the end of China's "zero-COVID" policy will reactivate this important processing capacity.

Preliminary forecasts for 2023 show an expected total harvest of 511 000 tonnes of Pacific salmon in the Russian Federation, double compared to 2022, but well below the projected total harvest of 322 000 tonnes.

In addition, landings of 375 000 tonnes of pink salmon, 91 000 tonnes of chum salmon, 35 000 tonnes of sockeye salmon, and 9 000 tonnes of coho salmon are expected. It should be noted that in 2021, the Russian Federation caught 520 000 tonnes of salmon in total.

According to industry sources, after dealing with two years of complications from the COVID-19 pandemic, Russian salmon companies are now facing possible government intervention as a means of keeping domestic prices low."

Näiden globaalien lohiteitojen perusteella ei voida vetää sellaisia johtopäätöksiä, joihin EERO näyttää yllä tulleen kuksakahvihetkillä rupatellessaan Suomen parhaan lohiasiantuntija Niemelän kanssa.

AKM on vakuuttunut siitä, että kyllä näihin Lapin lohijokien kalakantoihinkin saadaan selvyys, kun joku luvuista innostunut kalastusalan asiantuntija laitetaan asialle ja hän laatii kattavan analyysin siitä, miten lohi liikkuu ja miten se käy pyydykseen.

eeroRe: Lohipäivitys10.7.2024 14.24
Joopa joo !!!!!

Ylläolevassa osiossa on taas jälleen luettavana ns. "olevinaan kaikkitietävän"
AKM:mmän, joka ei tähänsaakka olevien tietojen mukaan iänkuunapäivänä käynyt Tenolla lohikalassa, mutta "kaikkitietävänä" lyttää minun. Eeron, joka olen Tenolla käynyt vuosittaen, alkaen vuonna 1977. aikana saanut omakohtaista kokemusta, täsmätietoa niinä tuhansina tunteina, joina olen Tenonvirrassa soutanut.

Olen mielessäni rekisteriöinyt AKM:mmän ns.
"sivistyneenä ihmisenä"
mutta ylläolevan julkaisun ja minua kohtaan henkilökohtaisena loukkauksena olevan, muka tietämättömyyteni viittaavan lausumasi pudottivat AKM:mmän kategoriaan "tyhjänpaskanpuhujat"

Mies, joka ei oo ikikuuna käynyt Tenolla on omastamielestään tietävämpi kuin minä, Eero 47 kesää Tenolla kalastaneena.

Eikösinua AKM hävetä nuo lausumasi ???????

Juuri nyt palasin jokakesäiseltä "pohjolan turneelta"
16 pv. joista tenovirran laineiden liplatusta kuunnellen 3 yötä, en kalastaen, koska se on jo neljäs kesä, jolloin kakastus on kielletty kaikilta.
Muistellen niitä hyviä aikoja joita on pienten aivojeni sopukoihin säilöytynyt.

alan kolmas miesRe: Lohipäivitys11.7.2024 19.19
Eerolle voi todeta,ettei AKM:ää hävetä omat lausumat, jotka jo aina siitä lähtien, kun aloin muitaakseni jo 2010 kirjoitella VAPAASEEN, ovat perustuneet tosiasioihin.

AKM tietää sen, että TOTUUDEN PUHUJISTA ei Suomessa pidetä ja on pahoillaan, jos EERO on mennyt mukaan tällaiseen AKM:n lausuntoja sensuroimaan porukkaan.

AKM ei ole pyrkinyt esiintymään minään KAIKKI TIETÄVÄNÄ, mutta on pyrkinyt pitämään yllä keskustelua asiaperustein.

AKM on aina arvostanut EERON asiantuntemusta musiikki- ja kuljetusalalla ja myös TENON kalastuksen suhteen.

Kalastus on hieno harrastus, mutta keskusteluun TENON kalastuksesta tai kalastukseen liittyvästä politiikasta voi osallistua, vaikka ei olisi tuntiakaan juonut kahvia kuksasta TENON partaalla.

AKM on pahoillaan, jos EERON TENON kalareissu näyttää muuttuneen VIRTUAALISEKSI kalastukseksi jo neljännen kerran putkeen kalastuskiellon vuoksi.

Eihän tällaista voi mitenkään pitää TENON KALASTUSREISSUNA.

Kysymys on vähän samasta ilmiöstä kuin ILMAKITARAN SOITOSSA.

AKM on aina ihmetellyt sitä, miksi SUOMALAISET OVAT AINA OLLEET NIIN INNOSTUNEISTA ILMAKITARAN SOITOSTA!!!

Nyt näytti olleen mediassa tietoja jo siitäkin, kun Suomessa on jo järjestetty jopa NAISTEN ELIMIEN NUOLUKILPAILUJAKIN.

Tämän alemmaksi ei varmaan missään Afrikan tai Etelä-Amerikan pimeimpien alkuasusheimojen parissaakaan edes kokaiinihöyryissä päästä.

JA tämän kaiken päälle Suomea pidetään ja markkinoidaan VALTAMEDIASSAKIN MAAILMAN ONNELLISIMMAKSI MAAKSI!!!!

Olisihan EEROKIN voinut tämän vuotisen nostalgisen KALAREISSUN suorittaa nykyään jo ETÄNÄ, jolloin EEROKAAN ei olisi taas jo neljäntenä vuotena putkeen pöllyttänyt hiilidioksidia SUOMEN PUTI PUHTAASEEN ILMAAN.

AKM on ollut huomaavinaan senkin, että fossiiliautoilla ajoa pidetään nykyään Suomessa kaikkein pahimpana vitsauksena.

AKM pelkää, että tulevaisuudessa EERONKIN nostalgisille TENON KALAREISSUILLE tulee totaali STOPPI, kun ainakin DIESEL autoilla ja varmaan myös bensakärryille ajamiselle tulee täysi kielto.

Eilenkin AKM joutui käväisemään asioilla Espoosta Helsingissä ja paluumatkalla huomasin, että Länsiväylällä vain oikea väylä veti ja siinä oli merkit, että ajo sallittu vain autoilla, joilla päästöt oli korkeintaan 80 jotain laatua. En ehtinyt tarkistaa laatua.

Liikenne muilla kaistoilla tietysti seisoi, joka varmaankin vain lisäsi Länsiväylänkin kokonaispäästöjä ihan merkittävästi.

AKM epäilee, että Antti Herlinin Koneen säätiön rahoittamat ELOKAPINALLISET ovat taas olleet antamassa lasuntojaan Helsingin VIHERVASSAREILLE ja Juhana VARTIAISEN ja KOKOOMUKSEN Pride-aktivisteille.

AKM on jo useampaan kertaan todennut EEROLLEKIN, että meidän pitäisi tässä TENON LOHIASIASSAKIN nostaa KISSA PÖYDÄLLE ja alkaa puhua siitä, mistä se kenkä oikein puristaa.

Tulipa tuossa viime sunnuntaina keskusteltua myös Nurmijärjellä tutun maatalousyrittäjänkin kanssa, joka kiroili sitä, että tältäkin vuodelta sato on jo pitkälle menetetty.

Tulipa siinäkin yhteydessä kosketeltua myös tuota lannoituskysymystäkin, kuinka VENÄJÄN lannoitteiden poistuminen Suomen markkinoilta on johtanut siihen, että lannoitteiden hinnat ovat nousseet taivaisiin ja tietysti kotimaiset LANNOITEMARKKINATKIN ovat yks'kaks luiskahtaneet monopolistisilla markkinoilla NORJALAISTEN käsiin.

Muistelen, että EEROKIN on ollut kuskaamassa noita YARAN lannoitteita.

Onhan se hyvä, että meillä on omaa lannaitetuotantoa, mutta miksi lähes koko Suomen lannoitebisneksen pitää olla NORJALAISTEN käsissä.

Tulipa tuonkin maatalousyrittäjän kanssa vähän kosketeltua myös tuota UKRAINANKIN tilannetta.

Nythän näyttää siltä, että Amerikassa SENIILIKSI todettu JOE BIDEN ja myös koko EU-eliitti ovat kynsin hampain olleet liittämässä UKRAINAA sekä EU:hun että myös pikavauhtia NATOON.

Onhan se selvää, että tässä ollaan nyt nähtävästi rakentamassa ainakin Suomen maatalouden tuhoksi todellista ATOMIPOMMIA, kun Ukrainan mustilta mullilta kyllä halpaa viljaa tulee riittämään tulevaisuudessa, joten Suomessakin voidaan sitten maatiloilta vetää TÖPSELIT SEINISTÄ.

SENIILIKSI todettu BIDEN tuntui myös NATON kokouksessa hehuttavan sitä, että UKRAINA on kohta NATONKIN jäsen, kun ainakin se on hyvin tiedossa, ettei PUTIN vihaa mitään niin paljon kuin NATON laajenemista VENÄJÄN RAJOILLE.

Kiinahan on jo ilmoittanut SENIILILLE JOE BIDENILLE, ettei tällainen NATON pullistelu käy laatuun!!!!

Suomessa ei ole opittu mitään siitä, kun aikoinaan iskettiin TYHMÄT PÄÄT SIIHEN KARJALAN MÄNTYYN!!!

JA EU-liitoksen myötä tyhmyys on SUOMESSA vain lisääntynyt, vaikka meidän piti päästä suojaan KOMMUNISMILTA, mutta liityttiinkin ihan tietoisesti KULTTUURIMARXILAISEEN SAKSAN & RANSKAN "HIILIUNIONIIN"!!!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: