Keskustelu

PVKunnallista harmaata sektoria13.2.2017 15.10
Moro,
uutinen YLE:
"Poliitikon luottokortin käytöstä on syntynyt pieni myrsky Järvenpäässä.

Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu (kok) on käynyt kahdella ulkomaanmatkalla kaupungin laskuun ilman kirjallista lupaa matkoihin, kertoo Yle.

Perttu on saanut matkoihin suullisen luvan kaupunginjohtajalta Erkki Kukkoselta.

?Meillä on ollut tällainen käytäntö [suullisen luvan antamisesta] jo hyvin pitkään, niin kauan kuin muistan. Virallisiin matkoihin on haettu kirjallinen lupa kaupunginhallitukselta, mutta tällaisista matkoista on sovittu suullisesti?, Kukkonen sanoo. Pertun matkat eroavat virallisista kaupungin matkoista Kukkosen mukaan siten, että niihin on saatu kutsu suullisesti.

Kohun keskiössä ovat Pertun matkat Berliiniin ja Riikaan. Molemmissa Perttu on ollut luottamushenkilönä Järvenpään kaupungin edustaja, sillä matkat ovat Kukkosen mukaan olleet osa kaupungin yhteistyötä Järvenpään Yrittäjien kanssa. Pertun matkat on maksanut kaupunki.

Matkoista on Pertun mukaan keskusteltu lisäksi myös kaupunginhallituksessa ja se on myöntänyt suullisesti luvan matkoihin vuonna 2015.

Berliinin matkalla Perttu maksoi kaupungin luottokortilla myös tuhannen euron arvoisen päivällisen, joka tarjottiin matkaseurueelle, kertoo Yle.

?Maksoin sen päivällisen vain siksi, että erään virkamiehen kortti ei toiminut. Hän pyysi minua maksamaan?, Perttu kertoo HS:lle.

?Minulla on neljän vuoden ajalta edustuskulut muuten muutaman sadan euron luokkaa, että tämä kohu tuntuu hieman kohtuuttomalta.?

Lisäksi Perttu on Ylen mukaan maksanut kaupungin luottokortilla myös kolmannen matkan, jonka lupa on myönnetty vain suullisesti. Tälle matkalle Perttu ei itse osallistunut lainkaan.

Järvenpään tarkastuslautakunta on tehnyt matkoista selvityspyynnön kaupungin tilintarkastajalle, sillä hyvin hallinnon mukaisesti matkoista pitäisi olla kirjallinen suostumus.

Ongelmalliseksi Kukkosen myöntämät suulliset luvat tekee se, että Perttu ja Kukkonen ovat poikkeuksellisessa asemassa ja roolissa toisiinsa nähden, sanoo Järvenpään tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Maija- Liisa Pyykkönen (kesk).

Perttu toimii päivätyönään järvenpääläisen koulun rehtorina. Tällöin Kukkonen on Pertun esimiehen esimies. Luottamustoimessaan Perttu taas on Kukkosen esimies, sillä hän on kaupunginvaltuuston jäsen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

?Osa matkoista voi mennä virkamiehen päätöksellä, mutta tässä tilanteessa pitäisi olla kaupunginhallituksen päätös asiasta, sillä nämä valtasuhteet menevät tässä näin?, Pyykkönen sanoo.

Järvenpään kaupunki tulee nyt muuttamaan käytäntöään asiassa, toteaa Kukkonen.

Pertun ja Kukkosen mukaan Järvenpään Yrittäjien kanssa tehdyt matkat ovat vuosikausia pitkä perinne, johon osallistuminen kuuluu kaupunginhallituksen puheenjohtajan toimenkuvaan.

?Ehdottomasti siellä pitää olla kaupungin edustaja paikalla ja tietenkin tällainen tarjoilu kuuluu normaalisti asiaan. Se maksaa, jolla sattuu olemaan kortti mukanaan?, Kukkonen sanoo.

Korjaus maanantaina 13.helmikuuta kello 14.25: Pertun edustusmenot ovat viimeiseltä neljältä vuodelta, ei kolmelta. Kolmannelle matkalle Perttu ei itse osallistunut, vaan ainoastaan maksoi sen. "

Mielenkiintoisia kunnallisoikeudellisia seikkoja ovat:
-ilman kirjallisia päätöksiä ulkomaanmatkoja (vastoin kunta ja hallintolakia)
- puhutaan tapaoikeudesta-- on ollut tapana lähteä matkoille suullisin lupauksin (vastoin hyvää hallintoa ja siten vastoin kuntalakia)
- kunnanhallituksen puheenjohtaja koulun rehtori ja siten korkea viranhaltija. Samalla hänen esimiehensä on kunnanjohtaja sivistystoimen johtajan esimiehenä. Kuitenkin kunnanhallituksen puheenjohtajan suoranainen alainen on kunnanjohtaja. Nyt sitten ollaan aivan sekaisin, kuka on luvannut ja mitä on luvannut ja millä valtuuksilla-- toimivaltakysymys ja siten kunnallisoikeudellinen tärkeä kysymys.
Lis
äksi kun päätöksiä ei ole tehty, ei oikein voi tehdä muutoksenhakua ja siten on rikottu myös perustuslakia.

juristin alkuRe: Kunnallista harmaata sektoria14.2.2017 2.13
Kuinkahan paljon on ollut Esterillä ulkomaanmatkailua Hollantiin ja Maltalle, kun on jouduttu neuvottelemaan Tratta PBF:n ongelmallisista rahoituskuvioista?

Onkohan ollut myös jotain tarjoilua?

Helsinkiin Esteri on ainakin joutunut matkustmaan useita kertoja, kun ollut mm. keväällä 2011 se kuuluisa kriisikokouskin, jossa Suomen Kuvalehteen kuvattiin Ristoferi Kultasormi, Val Setä ja tietysti sylliseltä vaikuttanut Esteri Kangasveijari.

Jos tuotakin valokuvaa ajattelee ja muistelee, niin kyllä siitä sellainen vaikutelma väkisinkin tullee, että Ristoferi Kultasormi ja Val Setä ovat selvästi olleet ainakin omasta mielestään rehellisellä asialla liikkeellä.

He ovat esittäneet Esterille toivomuksen, että järjestä meille rahat ja kaupungin takaus, niin me sitten kyllä laitamme rahat haisemaan.

Esterihän siinä näyttää olevan se suurin syyllinen, koska hänhän se junaili kaikki rahoitukseen liittyneet laittomat takaukset ja muut laittomat valtiontuet.

Silloin ei ole mikään ihme, että Esteri vaikutti tuossakin SK:n legendaarisessa kuvassa myös syylliseltä, suoraan sanottuna rysän päältä tavatulta.

alan kolmas miesRe: Kunnallista harmaata sektoria14.2.2017 8.04
Kuopion muutosjohtaja Kangasperko häärii edelleen Premium Boardin kimpussa ja neuvottelee näköjään taas tehtaan käynnistämisestä ns. oikeiden omistajien eli Milini Holdingin kanssa, vaikka Kangasperkon on todettu olleen esteellinen kaikissa Premium Boardia koskevissa järjestelyissä.

Näköjään Maaseudun Tulevaisuus-lehtikin jo tietää, mihin Esteri Kagasveijari on sotkeutunut:

"Samoriz oli vuodesta 2011 asti vakuuttanut olevansa Pehamin rahojen takana. Nyt julkisuuteen tulleet todelliset rahoittajat kertovat kuitenkin rahoittaneensa Pehamia yhteensä noin 11 miljoonan euron vaihtovelkakirjalainalla kyproslaisen Milini Holdingin kautta.

Milini Holding vaihtoi vaihtovelkakirjansa Pehamin osakkeiksi ja otti näin vallan yhtiössä. Samoriz on irtisanottu yhtiöstä.

Premium Boardin toimitusjohtajaksi on nimetty Saksan kansalainen Dimitri Barinstein, Pehami-konserniin kuuluvan Premium Board Capitalin hallitukseen kuuluvat venäläinen Martin Simonyan ja ukrainalainen Oleksandr Skoblia.

Koko rahoituskuvion taustalla on kyproslainen Milini Holding, jonka omistavat armenialainen Toumasyan ja venäläinen Telepnev.

Juankoskella Milinia on edustanut Oleksandr Skoblia, joka on neuvotellut muun muassa kaupunginjohtaja Kangasperkon ja yrityssaneerausohjelman valvojan Lassi Nyyssösen kanssa."

Nyt tässä Esterin ja paikallisen ELY-keskuksenkin keittämässä sopassa on jo näköjään mukana myös yritysaneerauksen valvoja Nyyssönen, Pohjois-Savon käräjäoikeus ja tietysti myös valtiollinen Finnverakin.

Kysymys kuluu, voiko valtion omistama pankki myöntää 6.25 milj. euron suuruisen lainan ilman vakuuksia varattoman hollantilaisen konserniemon Pehami B.V:n omistamalle Premium Board Finland Oy:lle, jonka todellisista omistajista ei ole otettu mitään selkoa?

Tähän on helppo vastata: ei voi.

Häkkireissut tässä on päättäjille tarjolla, kun poliisi selvittää tarkemmin senkin, onko Juankosken kaupungin taholla syyllistytty esim. takauspetokseen.

Esteri Kangasveijari on lehdistölle jo taas laulanut:

"Juankosken kaupungin johtoa on informoitu tehtaan uusista omistusjärjestelyistä. Kaupunginjohtaja Petri Kangasperko kertoo, että hän on tavannut käräjäoikeuden nimeämän asianajan, joka on jättänyt uudet kontaktitiedot."

Kuinkahan kauan Kuopion kaupunginjohtaja tahraton Petteri Paronen jaksaa katsella Juankosken kaupunginjohtajan matkusteluja ja neuvotteluja veroparatiisisaarilla majaansa pitävien rahanpesuyhtiöiden kanssa?

Nyt alkaisi olla Esterilläkin jo korkea aika kertoa Juankosken kaupungin kyrsiintyneille veronmaksajille koko totuus katastrofaalisesta Samovaari-seikkailusta, johon on kuulunut Römssyn konkurssipesän myynti ja 10 milj. euron Biolämmön lahjakaupat.

Esteri: "the whole truth and nothing else but the truth."

Esteri on selvästi käyttänyt Biovoimalan järjestelyissäkin hyväkseen myös toimitusjohtajan asemaansa Savon Energiaholding Oy:ssä ja sen kokonaan omistamassa Savon Voima OyJ:ssä.

Savon Voimahan lahjoitti ehdottoman enemmistön Juankosken Biolämpö Oy:n osakkeista myös Samovaari-yhtiöiden hämäriin käsiin ja lisäksi noiden järjestelyjen vuoksi Savon Voima OyJ joutui vielä rakentamaan Juankoskelle jo toisen uuden biovoimalankin.

On käsittämätöntä, että Esteriä ei ole vielä saatu käpälälautaan kolttosistaan.

Onneksi Moro Pekka ja Eero Kekäläinen tutkivat asiaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: