Keskustelu

alan kolmas miesJyvät erottuu akanoista!!!5.12.2023 21.37
AKM on jo pitempään ollut kriittinen "TYÖVÄEN PRESIDENTTI" UNILUKKARIN hitaan sytyksen vuoksi.

"AIKUINEN PÄÄTTÄJÄ" UNILUKKARI viivytteli aina vuoden 2022 helmikuuhun saakka NATO OPTIONKIN lunastuksessa, vaikka PUTIN ilmoitti jo vuoden 2007 Mücnhenin turvallisuuskokouksessa, että Venäjän pelikirjassa seisoo se, että NEUVOSTOLIITON RAJAT ja kansainvälinen vaikutusvalta tulee palauttaa.

Kyllähän tuon ilmoituksen olisi pitänyt panna hälytyskellot soimaan UNILUKKARILLAKIN.

Mutta ei, vielä vuonna 2012, kun Venäjän kenraali Makarov kävi näyttämässä UNILUKKERILLE karttoja, joissa Makarov näytti ihan konkreettisesti mustaa valkoiselle, kuinka Venäjän reviiri selvästi ulottui jo Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsinkin yli.

Kuitenkin tuolloinkin UNILUKKARI ilmoitti, että hänen pitää ottaa asia esille PUTININ kanssa ja ilmoitti kenraalin tehneen väärän analyysin.

"Presidentti Sauli Niinistö korostaa, että Venäjän asevoimien komentaja kenraali Nikolai Makarov teki tiistaisessa puheessaan väärän analyysin Suomen suhteesta Natoon.

Niinistö muistutti aamulla Makaroville, että väärä analyysi johtaa väärään johtopäätökseen.

Niinistön mielestä Makarov olisi voinut ennalta tutustua Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selontekoon.

Siitä ja Niinistön haastatteluista olisi selvinnyt, mikä on Suomen kanta.

Niinistö ei lähtenyt tulkitsemaan, oliko Makrovin puheen taustalla suurempia voimia.

Hän kertoi tapaamisen jälkeen kuulleensa vain kenraalin näkemyksen. Makarov oli keskustelussa sanonut, että hyvä kun asioista puhutaan.

Makarov sanoi puheessaan tiistaina, että Suomen osallistuminen Naton sotaharjoituksiin voisi aiheuttaa sotilaallisen vaaran Venäjän turvallisuudelle.

Hän paheksui myös sotaharjoituksia Itä-Suomessa.

Toivotettuaan vieraan tervetulleeksi Niinistö meni heti tapaamisen alussa asiaan.

"Kenraali on pitänyt puheen; aloittaisin vähän siitä aiheesta", hän aloitti.

UNILUKKARILTA meni siis tarkalleen 15 vuotta aikaa tajuta, mitä PUTINILLLA oli mielessään, kun PUTIN oli aina vuosittain kutsunut UNILUKKARIN muka pelaamaan jääkiekon ystävyyssotteluita kansaan.

Ei ole jäänyt epäselväksi, että SINISILMÄISTÄ UNILUKKARIA on näiden ystävyysottelujen aikana viety kuin pässiä teruraalle.

Hankalaksi asia tulee, kun UNILUKKARI on näissä ystävyysotteluissa toiminut eräällä tavalla myös kaansainvälisessä politiikassa täysin epäonnistuneiden "AIKUISTEN PÄÄTTÄJIEN" eli Obaman & Bidenin sanansaattajana Putinin suuntaan.

Iltalehden tuoreesta presidenttiehdokkaiden kyselyssä käy nyt selville, kuka ehdokkaista oli lukenut kansainvälisen politiikan kirjaa tarkemmin etukenossa kuin UNILUKKARI:

"Presidentinvaalien ehdokkaista Alexander Stubb (kok), Jussi Halla-aho (ps) ja sitoutumaton valitsijayhdistyksen ehdokas Mika Aaltola vastaavat väitteeseen "täysin samaa mieltä".

Myös Olli Rehn (kesk) vastaa "samaa mieltä" väitteeseen.

Pekka Haavisto (vihr), Jutta Urpilainen (sd) ja Sari Essayah (kd) vastaavat, että he eivät olisi vieneet Suomea Natoon ennen vuotta 2022, jos asia olisi ollut heidän päätösvallassaan - he vastasivat koneeseen "eri mieltä".

Li Andersson (vas) ilmaisee asian vielä jyrkemmin vastaamalla, että on väitteen kanssa "täysin eri mieltä".

Ennen vuotta 2022 Suomen eduskuntapuolueista kokoomus ja RKP olivat ainoat puolueet, joiden linja oli kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Yksi tasavallan presidentin keskeinen tehtävä on johtaa Suomen ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston eli hallituksen kanssa.

Kun mielipdetiedusteluissa Mika Aaltola ja Olli Rehnkin näyttää jo pudonneen kokonaan kelkasta, niin vaikuttaa siltä, että vain Halla-Ahon Jussi ja Alex Stubukka olivat tehneet NATO-OPTIOSTA oikean analyysin.

Tulevan Presidentin onkin pystyttävä näkemään jo ennakolta edessä olevat uhkakuvat, jotta oikeisiin toimiin voidaan ryhtyä ajoissa.

Tunnettu tosiasia kuitenkin on, että UNILUKKARI mm. kokoomuksen puoluekokouksessa 2018 ilmoitti kylmästi Stubukalle, että NATOSTA ei kannata kysellä seuraavasti:

"Päivi Lakka, Turku
10.6.2018 13:30 | Päivitetty 10.6.2018 17:17

Kokoomuksen ex-puheenjohtaja Alexander Stubb toivoi Turun puoluekokouksessa, että kokoomus kykenisi käymään aktiivista keskustelua Natosta ja nosti samalla tasavallan presidentin roolin merkityksen esiin.

□ Paljon riippuu tietysti mielipidemittauksista ja paljon riippuu tasavallan presidentin näkökulmasta.

□ Olen vahvasti sitä mieltä, että jos tasavallan presidentti ilmoittaisi vaikkapa huomenna, että hän on päätynyt siihen johtopäätökseen, että Nato-jäsenyys on Suomen turvallisuuden kannalta hyvä asia, niin silloin myös mielipiteet tässä maassa muuttuisi, Stubb sanoi.

Alexander Stubb lauantaina Turun Logomossa.

Hän järjesti kokoukseen saapuessaan tiedotustilaisuuden, mutta ei jakanut yksittäisiä haastatteluja.

Euroopan investointipankki EIP:ssä nykyisin toimiva kokoomuksen ex-puheenjohtaja on tunnettu erityisen myönteisestä kannastaan Suomen Nato-jäsenyyteen.

Niinistö reagoi heti

Nato-jäsenyys oli paljon esillä kokoomuksen puoluekokouksessa. Puolue puoltaa edelleen Nato-jäsenyyden hakemista lähivuosina.

Nato-vankkureiden vetäminen ei presidentti Sauli Niinistöä kiinnosta.

Hän tuohtui, kun STT aloitti kysymällä siihen liittyneistä kysymyksistä lauantaina Naantaliin kesänviettoon saapuessaan.

□ Jos joku ajaa jotakin asiaa, niin hänen tai heidän pitäisi olla niin vahvoja, että he saavat sanomansa läpi, Niinistö painotti.

Lue lisää: Presidentti Niinistö kommentoi "naiivia" Nato-ajattelua:

"Pitäisi olla muuttamassa oma kanta ja heti perään suomalaisten kanta"

Niinistö ei suoraan kommentoinut Stubbin lausuntoa.

Hän närkästyi lisää, kun Iltalehti kysyi häneltä Nato-kyselyynsä liittyneen kysymyksen.

Siinä 42 prosenttia vastanneista sanoi tukevansa Suomen Nato-jäsenyyttä, jos tasavallan presidentti päätyisi sen kannalle.

□ Jos joku ajaa nyt asiaa, niin heidän pitäisi olla niin vahvoja, että saavat sanomansa läpi, ilman että ensin minun täytyy muuttaa mielipiteeni ja sen jälkeen vaaditaan, että minä muutan vielä muidenkin mielipiteen.  

Niinistöltä kysyttiin myös siitä, että Nato on ollut paljon esillä kokoomuksen puoluekokouksessa.

□ Tässä on nyt pikkuisen kapea tilaisuus vastata isoon asiaan.

Kokoomus on käynyt kolmet vaalit samalla ohjelmalla Naton suhteen.

Siitä en ole kovin ihastunut, että presidentin pitäisi johtaa.

Naiivia ajatella, että nyt pitäisi olla muuttamassa oma kanta ja heti perään suomalaisten kanta, Niinistö vastasi.

Kanerva: "Ymmärrän että ärsyttää"
Kansanedustaja Ilkka Kanerva kertoo ymmärtävänsä Niinistön ärtymystä.

□ Vedotaan, että hänen pitää tehdä uusia linjauksia.

Minusta se on vähän kyseenalainen tapa käydä keskustelua, että jonkun muun täytyy perustella asia, eikä asianomaisen itsensä, Kanerva toteaa.

Hän muistuttaakin, että Niinistön Nato-linja on kaikille tiedossa, eikä presidentti itse ole antanut ymmärtää, että linja olisi mihinkään muuttumassa.

Viimeksi presidentti linjasi kantaansa presidentinvaalien alla.

□ Ymmärrän, että häntä ärsyttää, Kanerva sanoo.

Ilkka Kanerva ymmärtää presidentin ärtymyksen.

□ Hän on itse sanonut, että linjamuutos tulee kysymykseen vain jossain dramaattisissa uusissa vaiheissa, jos sellaisia ilmenisi.

Ja todennut, että Nato-kortti on olemassa, mutta ei sitä kannata missään tapauksessa ruveta pöytään heittämään.

Orpo: kokoomus ei presidenttiä neuvo

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpo painottaa, ettei kokoomus ole pyytänyt presidentti Niinistöä muuttamaan kantaansa.

Hänen mukaansa kokoomus ei presidenttiä neuvo.

Orpo muistutti jo eilen lauantaina, että Nato-jäsenyyttä ei ole mainittu hallitusohjelmassa, ja kokoomus myös kunnioittaa tätä.

Lue lisää: Orpo perusteli Nato-lausettaan, joka sai aikaan raikuvan reaktion: "Uskallamme sanoa suoraan"

□ Kokoomuksen linjan toteuttaminen edellyttää laajempaa yhteisymmärrystä. Mutta haluamme ja uskallamme sanoa suoraan, mitä mieltä me olemme, Orpo sanoi.

Edeltäjäänsä Stubbiin verrattuna vähemmän intohimoisesti Nato-jäsenyyteen suhtautunut Orpo nosti kuitenkin Naton esille eilen lauantaina pitämässään linjapuheessa, saaden sen jälkeen raikuvat aplodit kokoomuksen kentältä."

Tämän UNILUKKARIN VIIVYTTELYN JÄLKEEN voidaan todeta, ettei UNILUKKARI nähnyt ELOSALAMOITA, jotka olivat tulossa taivaanrannassa ja toiminnallaan aiheutti itse asiassa sen, että Suomeen syntyi KOOMASTA NOUSSEEN ANTTI RINTEEN ja myöhemmin SANNA MARININ johtaman vihervasemmistolainen hallitus, joka ajoi koko maan konkurssin partaalle mm. SOTE-ratkaisulla ja Fortumin UNiperin kauhu kaupoilla ja Koronann elvytyspaketeilla ja muulla vihervasemmistolaisella hömpällä ja HAAVISTON ISIS taistelijoiden suojelulla.

Samalla myös Pohjolan NATO PROSESSI ajautui vaikeaan takalukkoon, kun Ruotsin pääsy NATON jäseneksi jäi kiinni Turkista ja Unkarista.

UNILUKKARI siis pelasi viivyttelyllään itselleen MUSTAN PEKAN käteen Putinin kanssa, kun lähti vouhottamaan Putinille siitä ikuisesta mustan hiilen soihdutuksesta, kun olisi pitänyt tehdä HYVÄN SÄÄN AIKANA TÄRKEITÄ SUOMEN TURVALLISUUTEEN JA ITSENÄISYYTEEN VAIKUTTAVIA MERKITYKSELLISIÄ SIIRTOJA JA AVAUKSIA!!!

Siis ym. johdannon perusteella HALLA-AHON JUSSILLA näyttää aina olleen parhaiten Suomen strateginen tilanne ja asema hallussaan.

Suomi tarvitseekin sellaisen Presidentin, jonka lahkeet ei ensimmäisessä myrskyssä tutise!!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: