Keskustelu

alan kolmas miesILTALEHTI OLYMPIALAISTEN KIMPPUUN!!!10.12.2023 23.12
"Suomen olympiakomitean on päätettävä boikotista nopeasti.

Samalla pääministeri Petteri Orpon hallituksen on pyydettävä muita Pohjoismaita mukaan olympiaboikottiin, Iltalehden Lauri Nurmi kirjoittaa."

Ihmetyttää, että Lauri Nurmi on nyt ottanut OLYMPIALIIKKEEN HAMPAISIINSA.

Suomessakin on kymmenittäin urheilijoita, jotka ovat panostaneet kaikki taloudelliset ja muut resurssit sen eteen, että jonakin päivänä hän voisi nousta OLYMPIALAISISSA KORKEIMMALLE KOROKKEELLE.

Nyt ILTALEHTI ja sen joka paikan hämmentäjä LAURI NURMI on tuhoamassa näidenkin ihmisten unelmat ja sen hyvän esimerkin, jota nämä nuoret ihmisetkin ovat suomalaisille tuottamassa.

Näitä boikottejahan on ennenkin ollut, mutta ei niillä mitään käytännön merkitystä ole sitten kuitenkaan ollut.

Venäläisten tekemien sotarikosten tai KIINALAISTEN KOMMUNISTIEN tuomitseminen ei kuulu OLYMPIALIIKKEELLE.

Sotarikoksiin syyllistyneet on syytä viedä HAAGIN SOTARIKOSOIKEUTEEN TUOMIOLLE.

Ei ole kuin muutama vuosi siitä, kun Suomen Urheiluliiton johtaja Sami Itani ehdotti koko nykymuotoisten OLYMPIALAISTEN LAKKAUTTAMISTA, kun oli ottanut agendalleen globalistien ajamat kulttuurimarxilaiset ilmasto- ja muut ihmisoikeusaatteet:

"Sami Itani paljastaa pitkään salaamansa suuren päätöksen: "Muu olisi rintamakarkuruutta"

"Rohkeista puheenvuoroistaan tunnettu Sami Itani, 34, on päättänyt hakea jatkokautta Urheiluliiton puheenjohtajana. Itani katsoo työnsä vielä keskeneräiseksi.

Sami Itani valittiin Urheiluliiton puheenjohtajaksi marraskuussa 2018.

Pekka Holopainen
11.8.2021 18:01

SAMI ITANI ei ole jättänyt ketään kylmäksi 1.1. 2019 alkaneella puheen­johtaja­kaudellaan Suomen urheiluliitossa.

Kauppa­tieteiden tohtori ja entinen edustustason 10-ottelija on mm. arvostellut voimakkaasti urheilun riippuvuutta Veikkauksen osin peliongelmaisilta tulevasta rahoituksesta, esittänyt nykymuotoisia olympiakisoja lakkautettaviksi ja jäänyt pois Qatarissa 2019 pidetyistä yleisurheilun MM-kisoista maan ihmis­oikeus­tilanteen vuoksi.

Tällainen puhe on suomalaiselta urheilun luottamus­johtajalta äärimmäisen harvinaista.

Yleisin veikkaus onkin ollut, ettei Itani, 34, hakisi jatkoa puheen­johtajuuteensa, kun Urheiluliiton liitto­valtuusto marraskuussa kokoontuu valitsemaan uutta hallitusta ja hallituksen puheen­johtajaa.

Itani on tähän asti vastannut uteluihin systemaattisesti, että palaa asiaan Tokion olympia­kisojen jälkeen.

Sami Itani ehdotti Tokion olympiakisojen alla Helsingin Sanomissa nykymuotoisia olympiakisoja lakkautettaviksi.

Hän korostaa kuitenkin, että jokainen nuori urheilija on vapaa haaveilemaan vaikka samasta kuin Jakob Ingebrigtsen, joka Tokiossa voitti 20-vuotiaana 1500 metrin juoksun.

? Berliinissä mitalit eivät olleet oikein realismia.

Suomi on viimeksi saavuttanut neljä EM-mitalia Ateenassa 1982 (puolimaileri Jorma Härkönen, aituri Arto Bryggare ja kestävyys­juoksija Martti Vainio pronssia, kävelijä Reima Salonen kultaa).

Münchenissä tuollainen määrä on realismia, mikä kertoo hienosti oikeasta suunnastamme.

Viime helmikuussa Adecco Finland Oy:n toimitus­johtajan paikalta irtisanoutunut Itani lupaa Urheiluliiton omaan varain­hankintaan liittyen lähiaikoina "merkittäviä hyviä uutisia".

"YHDYSVALLOISSA tohtoriksi väitellyt Itani on muutosta pelkäämätön ja nopeasti reagoiva urheilu­johtaja.

? Haluan, että yleisurheilun kaltainen iso suunnan­näyttäjä­laji on Suomessa progressiivinen edellä­kävijä.

Maailma menee siihen suuntaan, että meidän ehdottomasti kannattaa olla sellainen."

Maailman parantajaa seuranut uusi SUL johtaja keputaustainen RIIKKA PAKARISEN ajatuksiin voidaan tutustua hänen aloituspuheestaan Sami Itanin jälkeen SUL:in johdossa:

Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtajaksi valittu Riikka Pakarinen vaatii muutosta urheilun rahoitukseen.

? Tällä hetkellä valtion liikunnan ja urheilun rahat ripotellaan laajalti ja tehottomasti.

Rahanjaossa tulisi keskittyä selkeästi muutamaan painopistealueeseen, kuten muuallakin Pohjoismaissa, Pakarinen totesi SUL:n liittovaltuustolle, joka valitsi hänet liiton puheenjohtajaksi vuoden 2024 loppuun yltävälle kaudelle lauantaina Helsingissä.

? Haluaisin nähdä, että liikunnan ja urheilun valtion rahoitus keskittyisi jatkossa esimerkiksi kahteen painopisteeseen, seuroihin ja seuratoiminnan kehittämiseen sekä huipun tuntumassa olevien nuorten tukemiseen.

Tasapainoinen talous on Pakariselle keskeinen teema myös SUL:n puheenjohtajana.

? Viime vuoden miinusmerkkinen vuosi Suomessa pidetystä Ruotsi-ottelusta huolimatta oli liitolle hyvä herätys.
Vastaavanlainen trendi ei voi jatkua.
Pääoman suhteen tilanne on vielä turvallinen, mutta kasvaville miinustuloksille ei ole varaa, Pakarinen totesi.

? Liiton talouden kuntoon laittamiseksi on tehty pitkäjänteistä työtä pitkään. Nyt olemme pinnalla ja siellä on pysyttävä.

Talouden ohella Pakarisen teesit puheenjohtajana ovat seuratoiminnan kehittäminen, huippu-urheilumenestyksen turvaaminen, yhteistyön avaaminen suurten lajien kuten jalkapallon ja jääkiekon kanssa sekä yleisurheilun strategiatyön käynnistäminen.

"En hae jatkoa keskustan varapuheenjohtajaksi"

Ensimmäisenä naisena SUL:n puheenjohtajaksi valittu Pakarinen oli urheilu-urallaan kestävyysjuoksija.

SUL:n hallituksen jäsen hän on ollut neljä vuotta, josta kolme varapuheenjohtajana.

Puheenjohtajaksi Pakarinen nousi vt. puheenjohtajan paikalta. Pakarinen johti liittoa viime vuoden joulukuusta lähtien, kun Sami Itani vetäytyi tehtävästä.

Pakarinen on Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja, keskustan varapuheenjohtaja ja Espoon kaupunginvaltuutettu.

Valinta SUL:n puheenjohtajaksi yhdessä sen kanssa, että Pakarinen ei tullut valituksi eduskuntaan tarkoitti, että valtakunnanpolitiikka jää.

? En hae jatkoa keskustan varapuheenjohtajana. Työ Espoon kaupunginvaltuustossa sen sijaan jatkuu, Pakarinen sanoo.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen jatkuu myös SUL:n puheenjohtajana.
Edeltäjänsä Sami Itanin tapaan Pakarinen haluaa, että yleisurheilu ja SUL ovat merkittävä yhteiskunnallinen suunnannäyttäjä tasa-arvoisena, eettisesti oikeudenmukaisena, yhdenvertaisena ja toimintatavoiltaan avoimena ja rehellisenä lajina ja lajiliittona.

? Yleisurheilun tulee tulevaisuudessa olla myös laji, jota jokaisen lapsen on mahdollista harrastaa kotipaikastaan ja vanhempien tulotasosta riippumatta, Pakarinen sanoo.

Seurakierros käyntiin, Maajoukkue on kruununjalokivi

SUL:ssa meneillään olevaa seuratoiminnan kehitystyötä Pakarinen aikoo vauhdittaa seurakierroksilla.

? Uskon siihen, että myös urheilupuolella johtaminen lähtee pitkälti ruohonjuuritasolta.

Kentällä pitää kiertää, ihmisiä tavata ja nähdä konkreettisesti missä mennään, Pakarinen sanoo.

Pakarisen mukaan viime aikojen hyvästä arvokisamenestyksestä on pidettävä kiinni ja kehitettävä urheilijoiden ja valmentajien edellytyksiä harjoitella ja kilpailla ammattimaisesti.

? Tarvitsemme siihen vahvat huippu-urheiluseurat ja yleisurheilukeskukset sekä aivan uusia avauksia ja pohdintaa huippu-urheilun rahoituksen ja urheilijoiden urien aikaisen ja sen jälkeisen ajan turvaamiseen.

Maajoukkueurheilijat ovat meidän kruununjalokivemme."

Ei ole huomauttamista RIIKAN AJATUKSISTA. Suomalainen URHEILU ja nimenomaan YLEISURHEILU voi menestyä vain siten, että URHEILIJOINEN KAIKINPUOLISET RESURSSIT OVAT KUNNOSSA.

RESURSSEJA URHEILUUN VOI SAADA VAIN SITEN, ETTÄ YKSITTÄISTEN URHEILUJIUDEN SUORITUKSET OVAT SILLÄ TASOLLA, ETTÄ KATSOJAT KOKEVAT KYSEISEN URHEILIJAN SUORITUKSEN KATSOMISEN ARVOISEKSI.

Maapallon ilmaston pelastamisellla ei URHEILUUN RAHOITUSTA SAADA.

Juankoskeltakaan ei ole kovin monta kansainvälisen tason MOUKARINHEITTÄJÄÄ tainnut tulla, kun on käynyt ilmi, että VIRALLINEN ÄÄNIKIN on mittauttanut viisaalla vaimollaan moukarikaarin vilpillisellä mittanauhalla.

Sama tietysti koskee pitemmässä juoksussa myös PUTININ ja nähtävästi myös moninen muiden maiden vilpillisiä doping-ohjelmia.

Suomessahan urheilijoilla ongelmana on se, että sponsorien rahat ovat olemattomat.

PONSSE on ansiokkaasti sponsoroinut joitakin hiihtäjiä, mutta laajassa mitassa SUOMI on HIIHDOSSAKIN PUDONNUT SUURTEN HIIHTOMAIDEN KELKASTA.

Tätäkään asiaa ei ole tarkemmin analysoitu, eikä tuo Suomen valmennussysteemikään kovin korkealentoista ole ollut.

AKM on sentään saanut olla aikoinaan legendaarisen urheiluvalmentaja INTO TURVASEN ohjauksessa Pyhäsalmen Yhteiskoulussa.

Minulla oli tavoitteena olla kylän paras jääkiekossa ja aika hyvä olinkin tekemään maaleja, mutta sitten INTO kiinnitti huomiota minun pelityylini ja totesi, että olsin parempi rusettiluistelijana.

INTO antoi hyvän lausunnon; päätin lopettaan väkivaltaisen jääkiekon pelaamisen siihen kauteen.

Käsi siinä hommassa melkein irtoisi kampituksessa, eikä vastustaja saanut edes jäähyä.

Luulen, että hampaatkin olisi mennyt, jos olisin jatkanut tuota uraa.

Nyt on aika paljon tullut noita halvaantuneita jopa naisten jääkiekossa, joka on merkki siitä, että väkivalta, doping ja huumeet eivät sovi urheiluun, joten tälläkin saralla töitä on runsaasti, miten ratkaistaan URHEILUN ORAVANPYÖRÖ: Menestyä täytyy, mutta mistä rahoitus, tuki ja valmennus, jotta menestystä tapahtuu.

Pitää myös olla INTON tapaisia valmentajia, jotka osaavat sanoa, ettei URHEILU-URA sovi kaikille.

Pitää ihan oikeasti olla lahjoja ja motivaatiota tehdä oikeita asioita, kun nykyään ei kukaan voi päästä korkealle kansainväliselle tasolle pelkästään luonnonlahojen avulla.

Koko maailman ILMASTOHUOLIA kantamalla ei voi tulla HUIPPU-URHEILIJAA käsittääseni missään lajissa, ei edes RATAKELAUKSESSA!!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: