Keskustelu

alan kolmas miesPakkosyöttöä suomalaisille18.12.2023 3.42
Valtamedia pakkosyöttää Suomen kansalle koko ajan täysin virheellistä tietoa Amerikan presidentinvaalista ja maailman tapahtumista.

AMERIKKALAINEN TRUMP SYNDROOMA on täysin sokaissut myös Suomen Valtamedian ja erilaisten asiantuntijoiden silmät reaalimaailman asioilta.

Tulipa itse seurattua taas TRUMPIN hyvä puhe New Hampshiressa ja asiaa näytti mies puhuvan koko ajan.

Puheessaan Trump totesi tulleensa hyvin toimeen sekä Putinin että myös muiden itsevaltaisten johtajien eli PUTININ, Pohjois-Korean Rakettimiehen ja Kiinan XI:n kanssa.

Nykyisten galluppien mukaan näyttääkin melko selvältä, että Donald J. Trumpista leivotaan Amerikan 47. Presidentti vuoden 2024 marraskuun vaalissa.

Demokraateilla ei näytä olevan enää minkäänlaista poliittista sanomaa, joka voisi enää kääntää sen, että mustat ja latinot ovat vahvasti siirtyneet Trumpin kannattajiksi.

Demokraattien ainoksi aseeksi on jäänyt tulevien vaalien kaikenlainen vääristely jota myös harrastettiin laajassa mitassa vuoden 2020 vaaleissa ja tietenkin Trumpin henkilökohtainen mustamaalaus, perättömät oikeussyytteet ja jopa vertaaminen Hitlerin kaltaisiin yksinvaltiaisiin.

Trumpin suosio on kuitenkin koko ajan vain noussut, mitä useampia perättömiä syytteitä Trumpia vastaan on nostettu.

Tosiaasiat ovat kuitenkin Trumpin puolella.

Hänen vahtivuoronsa aikana maailman kriisipesäkkeissä vallitsi rauha ja voimaa käyttäen Trump tuhosi myös päättäväisesti mm. ISIS-terroristijärjestön, joka piti mm. Eurooppaa täysin käsissään.

Iranin pullistelu saatiin myös hallintaan ja Kiinan ja Amerikan väliseen kauppaan saatiin merkittävät muutokset.

Rakettimies lopetti rakettikokeensa, Afganistanissa ei kuollut ainuttakaan amerikkalaista sotilasta, eikä Putinkaan uskaltanut hyökätä Ukrainaan. Lähi-Itäänkin saatiin aikaan Abraham-sopimus, mutta nyt Gazassa on käynnissä palestiinalaisen terroristijärjestö HAMASIN käynnistämä raakalaismainen sota, jonka pääasiallinen tukija on IRAN.

Pitkää onnistumisten listaa en Trumpin osalta lähde jatkamaan, mutta väärennettyjen vaalien jälkeen SENIILI BIDEN sai periaatteessa koko maailman ja myös USA:n sisäpoliitiikan sytytettyä tuleen, kun näyttää ottaneen käyttöönsä kaikki totalitaristin keinot käyttöönsä ja on vielä samaan aikaan paljastunut varsinaisen BIDENIN MAFIAPERHEEN JOHTAJAKSI.

Maailma onkin siirtynyt 3. maailmansodan partalle ja samaan aikaan SENIILI BIDEN ajoi myös Amerikan talouden kuilun partaalle.

Ilta-Sanomien raportti Trumpin puheesta New Hampshiressa alla:

"Trumpilta kohauttava puhe - lainasi Putinia ja ylisti Pohjois-Korean Kim Jong-unia

Kriitikoiden mielestä Donald Trump lainasi myös Adolf Hitleriä puhuessaan maahanmuuttajista.

"Donald Trump lainasi Vladimir Putinia lauantaina pitämässään puheessaan.
Donald Trump lainasi Vladimir Putinia lauantaina pitämässään puheessaan.

Joona Laukkanen
17.12. 19:07

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump piti lauantaina kohua herättäneen puheen kampanjatilaisuudessa New Hampshiressa.

The Washington Postin mukaan Trump intoutui lainamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia, joka oli aiemmin tällä viikolla kritisoinut Trumpia vastaan Yhdys­valloissa nostettuja rikossyytteitä.

□ Se [rikossyytteiden nostaminen] näyttää Yhdysvaltain poliittisen järjestelmän mätänemisen, mikä ei voi esittää opettavansa toisille demokratiaa, Trump toisti Putinin sanoja.

□ He kaikki nauravat meille, Trump lisäsi.

Kehuja sateli myös Unkarin pääministerille Viktor Orbanille, joka aiemmin tällä viikolla esti EU:n Ukrainalle kaavaileman 50 miljardin euron arvoisen tukipaketin.

Trumpin mukaan Orban on "erittäin kunnioitettu". Hän luonnehti Orbania "miehenä, joka voi pelastaa läntisen maailman".

Kenties eniten huomiota herätti Trumpin kommentit koskien maahanmuuttoa.

Trump syytti maahanmuuttajien "myrkyttävän maamme veren". Kriitikot pitävät tätä Natsi-Saksan diktaattorin Adolf Hitlerin lainaamisena.

Taisteluni-kirjassa Hitler kirjoitti, että saksalaisten tulee "pitää huolta verensä puhtaudesta". Trump toisti "veren myrkyttämistä" koskevan lauseen myöhemmin lauantaina omassa sosiaalisessa mediassaan Truth Socialissa.

Forbesin mukaan myös Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sai Trumpilta kehuja. Hän oli sanonut Kimin olevan "erittäin kiva".

VUONNA 2021 vastahakoisesti presidentin pestin jättänyt Trump antoi tukensa mielenosoittajille, jotka saman vuoden tammikuussa rynnäköivät Yhdysvaltain kongressitaloon.

Lukuisia väkivaltaisuuksiin osallistuneita on sittemmin pidätetty. Trumpia on syytetty kapinointiin yllyttämisestä.

□ Minä en kutsu heitä vangeiksi. Kutsun heitä panttivangeiksi. He ovat panttivankeja, Trump sanoi.

Trumpia pidetään varmana valintana republikaanien presidenttiehdokkaaksi seuraavan vuoden marraskuussa järjestettäviin Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Hän on myös nostanut osakkeitaan demokraattien Joe Bidenia vastaan. New York Times ja Siena College julkaisivat marraskuussa mielipidemittauksen, jonka mukaan Trump on suositumpi kuin istuva presidentti Biden viidessä kuudesta keskeisestä presidentinvaalien vaa'ankieliosavaltiosta."

ILTALEHTI julkaisi lähes identtisen analyysin Trumpin puheesta, mutta kun itse on taas sattumalta kunnellut puheen, niin ei voi kuin ihmetellä, miten heikosti suomalainen media raportoi Amerikan asioista suomalaisille.

Eipä ole misään yhteydessä Trump ihaillut Hitleriä tai Amerikan ulkomaisia sotatoimia, vaan on systemaattisesti pitänyt niitä isoina virheinä.

Sitä paitsi onhan se täysin selvää, että myös maailman pahojen poikien tai naisten kanssa kannattaa olla hyvissä väleissä, niin voi sitten pahan tilanteen tullen reagoida oikein.

Ei PUTININKAAN KANSSA VOI HUONOMPAA NEUVOTTELUTAKTIIKKA OLLA KUIN SENIILILLÄ BIDENILLA, joka ensimmäisenä haukkuu Putinin sotarikolliseksi ja pyrkii syrjäyttämään hänet.

Sitten vielä ilmoittaa, ettei hän ainakaan käytä ydinasetta, vaikka Venäjä sellaista käyttäisikin.

Kun vielä sitten ilmoittaa, ettei Ukrainalle aseita anneta kuin tipottain, niin sehän tarkoittaa vain sitä, että VIHREÄ VALO PUTININ HYÖKKÄYKSELLE UKRAINAAN ON KOKO AJAN PÄÄLLÄ.

Tyhjäntoimittaja Joona Laukkasen täysin asintuntematon kommentti Amerikan laittomasta maahanmuuostakin on kerrassaan käsittämätön.

Seniilin Bidenin aikana Amerikkaan on tullut tiettävästi ainakin 10 miljoonaa laitonta maahanmuuttajaa 144 maasta, joista tunnistettuja terroristeja on lähes 1000 kpl ja kyseiset laittomat maahanmuutajat on sitten lennätetty eri puolille Amerikkaa hotelleihin ja kaduille demokraattijohtoisiin kaupunkeihin.

Kyseistä INVAASIOSTA on tullut massiivinen uhka koko Amerikalle ja rajanylityksissäkin on jo hukkunut ainakin 600 naista ja lasta. Rikollisuus on kasvanut kymmenillä prosenteilla ja huume kartellien toimesta vuosittain ainakin 200 000 kuolee joka vuosi huumeiden yliannostuksiin.

Mitä taas tulee Joona Laukkasen väitteisiin koskien taannoisia vaalejakin, niin niidenkin osalta on jo näytetty massiivisen vaalivilpin tapahtuneen.

Peräti 20% presidentinvaaleissa äänestäneistä on ilmoittanut tehneensä vallivilppiä.

Suomessa mm. demujen tohtorinväitöskirja tutkija muistakseni joku Jani Kokko niminen henkilö on taas havainnut, että Amerikan presidentinvaali vuonna 2020 oli kaikkien aikojen virheettömin.

Tämmikuun 6. päivän mellakoidenkin osalta Joona Laukkasen tiedot perustuvat vanhentuneeseen tietoon, kun parhaillaan näyttää olevan käynnissä prosessi, jossa Amerikan korkein oikeus on ottanut käsittelyyn kyseisen mellakan tuomiot, jotka näyttää perustuneen täysin virheellisiin todistusaineistoihin.

Joona Laukkanen näyttää valitettavsti seuraavan Amerikasta vain demokraattisen puolueen käsissä olevia medioita ja tutkimuslaitoksia, jolloin kyseinen tyhjäntoimittaja ei valitettavasti voi välittää suomalaisille realistusta kuvaa Amerikan eikä muunkaan maailman asioista.

Ei ole sitten mikään ihme, että Suomessa bruttokansantuotekaan ei ole kasvanut 15 vuoteen reaalisesti lähes lainkaan, lasten hankkimista pidetään pahimpana mahdollisena ilmastotekona ja lähes 40% Suomen nuorista on psykiatrisen hoidon tarpeessa, eikä nykyään suomalainen osaa edes ylittää katua tuijottamatta Googlen navigaattoriin.

On selvää, että tällaiselle kansalle voi syöttää ihan mitä tahansa VALTAMEDIAN toimesta, niin taatusti uppoaa aivoihin kuin kuuma vetsi voihin.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Pakkosyöttöä suomalaisille18.12.2023 9.12
Akm:n lähtölaukka ei näytä hellittävän. Raville olisi päästävä, muuten ei tule tulosta lainkaan.

ottoRe: Pakkosyöttöä suomalaisille18.12.2023 13.40
Onhan meillä toki täysi vapaus valita saman, lähes saman ja täysin saman väliltä.

Siis Yle, maikkari, iltalehti...

Mutta pahoin pelkään, jos tuo akm:n suurin onni tulee todeksi eli trumppi voittaa, niin silloin meillä ei ole edes tätä mahdollisuutta.

On yksi ainoa totuus.

Pravda,

Johanhan siihen totuteltiin monet vuosikymmenet.

Neukku kävi veristä hyökkäyssotaansa Afganistanin vuoristoissa ilman, että siitä saatiin nähtäväksi ensimmäistäkään uutiskuvaa vuosiin.

Ensimmäinen taisi tulla 1986.

Parisen vuotta ennen kuin sieltä jouduttiin lähtemään livohkaan taakseen katsomatta.

Kai trumpilla olisi ollut aikaa pysäyttää se jenkkien aloittama ns. toinen erä aivan ylenmäärin.

Puheet siitä, miten Ukrainan sota loppuu 24 tunnin sisällä ovat tässä valossa täyttä puppua.

Ei akm:n laukka rajoitu pelkästään lähtöön.

Kyllä se on päällä tässä koko matkan...

alan kolmas miesRe: Pakkosyöttöä suomalaisille18.12.2023 14.02
AKM on oltut ravilla tässäkin asiassa jo vuodesta 2015 lähtien, joten mitään yllätyksiä ei siis tässäkään asiassa pääse tapahtumaan.

AKM oll samanlainen käsitys asioista taannoiseen "hyvään YYA aikaan", joka sitten päättyi siihen, että sopimuskumppani lakkasi olemasta olemassa.

Noin 90%:sti Suomen tärkeimmät poliitikot luottivat naapuriimme kuin vuoreen, mutta tilannehan oli se, että naapurimme ei muuttunut, ekä muutu vaikka "voissa paistaisi."

Nyt lähes 90% noista naapirimme ystävistä ovat UNILUKKARIN johdolla kääntäneet törkeästi takkinsa.

AKM:llä on ollut EUROSTA myös 100%:sti erilainen käsitys kuin Suomen johtavilla poliitikoilla kuten esim. UNILUKKARILLA, MOOSES LIPPOSELLA, MANULLA ja koko Suomen poliittiselle eliitillä.

Nyt meillä Valtiolla on lainaa jo 141.6 miljardia EUR ja siitä noin 85 miljardia johtuu humanitaarisesta maahanmuutosta.

Peruskoulu, SOTE, huoltovarmuus ovat rappiolla ja valtion talous on ollut alijäämäinen niin kauan kuin tilastoista voidaan lukea.

BKT ei ole kasvanut 15 vuoteen, mutta VALTAMEDIA jauhaa, että Suomi on maailman onnellsisin maa ja ns. "HYVINVOINTIVALTIO, jonka nuorista 40% on psykiatrisen hoidon tarpeessa, mutta sitä ei ole tarjolla.

AKM totesi heti TERRA SIPILÄN LEVEÄHARTEISEN SOTEN keksinnön jälkeen, että keskittäminen on pahin mahdollinen yhteiskunnan vihollinen.

Nyt lähes kaikki SOTE alan asiantuntijat ja työtekijät ovat AKM:n kanssa samaa mieltä, että tehtiin yksi Suomen historian suurimpia ja kaliimpia virheitä.

Kukaan ei vielä tiedä, kuinka monta suomalaista maksaa tämänkin SANNA MARININ ja ANNIKA SAARIKON tekeleen hengellään.

Tuleeko yhtä paljon uhreja kuin UKRAINAN SODASSA???

Suomessa väestö on vain 5.5 milj., kun taas UKRAINASSA asukkaita on vieläkin suunnilleen 40 milj. senkin jälkeen, kun iso osa on paennut maasta pois.

RIIKKA PURRA yrittää nyt kääntää SUOMI LAIVAN suuntaa, mutta eihän suunta muutu ennen kuin hallitsematon muslimien maahanmuutto loppuu.

EU:n piirissäkin hajaannus lisääntyy, vaikka Suomen valtamedia syöttää suomalaisille täysin muuta.

AKM on ollut alusta lähtien kriittinen KORONAKRIISISTÄKIN, mutta AKM:ää on pidetty FOLIOHATTUNA.

Nyt kuitenkin 90% THL:n TEKOÄLYN käyttäjistä tietää, että AKM oli tässäkin oikeassa.

AKM on jo 1980-luvun lopulta lähtien seurannut ILMASTOHIHHULEIDEN simuloituja maapallon lämpökäyriä ja ennustettua maailman lopun tuloa. Ei ole tullut eikä tule.

AKM aloitti energiamarkkinoiden seurannankin 1. öljykriisin aikaan 1974 ja jo silloin kävi ilmi, ettei öljy ollut loppumassa, mutta OPECin monopoli järjestö nosti vain hintoja.

Nyt öljyä on maailmassa enemmän kuin koskaan ja sitä käytetään enemmän kuin koskaan.

YK::n kokouksissa poliittiset kellokkaat kuitenkin höpötttää muuta.

Talous edellä näissä energiasioissakin mennään, eikä taaskaan AKM:n tarvitse kääntää takkiaan.

Virallisen äänen viisaalle vaimolle annan joululahja suosituksen.

Hanki jostain Donald J. Trumpin elämäkerta tai joku vastaava teos, niin ehkä Virallisen äänenkin silmät jossain vaiheessa avautuu kuin sillä Ilkka Vakkurin mainitsemalla kommunistimummon viidennellä kissanpennulla!!!

Tunnetustihan Suomessa demareita pidetään KISSANKIDUTTAJIEN PUOLUEENA ja ANNIKANKIN mies kuuluu olevan DEMARI.

Ei siis mikään ihme, että Suomeen saatiin TERRA SIPILÄN ideoima KATASTROFAALINEN LEVEÄHARTEINEN SOTE!!!

Eipä ole viime aikoina kuultu TERRA SIPILÄN VERSTAAN UUSISTA IDEOISTAKAAN MITÄÄN!!!

Taisi jäädä TERRA SIPILÄN PUOLUEKOKOUKSEEN RAKENTAMA VIHREÄ NELIAPILAKIN KORJAAMATTA!!!

Fortumkin on perääntymässä Intian aurinkosähköhankkeista, joita TERRA SIPILÄKIN TANNOIN INNOLLA EDISTI!!!

alan kolmas miesRe: Pakkosyöttöä suomalaisille18.12.2023 15.15
OTOLLEKIN sanoisin, että TRUMPIN PUHEITA täytyy tarkastella oikeassa kontekstissa.

Ukrainan sodan lopettaminen 24 h:ssa on kuvannollinen ilmaus siitä, että asiat pannaan tapahtumaan nopeasti ja tehokkaasti.

Kyllähän Trumpilla tähän keinoja Presidenttinä on.

Teot puhuvat puolestaan. Kysymyksessä on ehkä kaikkien aikojen paras USA:n presidenteistä, joka pitää kiinni USA:n perustuslain säännöksistä ja demokratiasta.

Ei ole vasemmistolainen WOKE tuuliviiri eikä myöskään globalisti - onneksi.

Tämä herättää Suomen VALTAMEDIASSSA epäilyksiä, koska meillä esim. koomasta noussut ANTTI RNNEKIN ilmoitti, että Suomi on kokoaan suurempi ja voi tehdä ns. vastasyklistä talouspolitiikkaa, vaikka Suomi on kuin lampaan saparo, joka lampaan peräaukon ympärillä väpättää.

TRUMP ei ole tyypillinen amerikkalainen korruptoitunut POLIITIKKO vaan liikemies, joka on tehnyt omaisuutensa kiinteistöalalla ja ns. entertainment jutuissa.

On lahjoittanut mm. Presidentin palkkansakin hyvätekeväisyyteen toisin kuin esim. Korruptoituneet demokraatit Bill Clinton, Obama ja tietenkin SENIILI JOE BIDEN.

Näin ne asiat Amerikassa vaan tuntuvat olevan, eikä AKM tai Suomen VALTAMEDIA voi niitä muuksi muuttaa!!!

Siksi AKM pelaa näillä korteilla.

ottoRe: Pakkosyöttöä suomalaisille19.12.2023 13.04
Enpä tiennytkään, jotta trumppi on toiminut myös viihdealalla.

No, viihdettähän lähinnä oli tuo hänen kautensa pressana.

Iso mies puhuu päivästä toiseen leikkiä tosissaan.

Eikä pelkästään puhu vaan pelehtii kaiken maailman diktaattorien kanssa.

Kai akm muistaa uutiskuvat, joissa oli Ameriikan tähtiliput rinta rinnan p-korean lippujen kanssa.

Joku olisi voinut tuota näkyä pitää vaikkapa Obaman aikakaudella lähinnä huonosta viihdeohjelmasta tempaistuna.

Se oli kuitenkin totta.

Totta oli sekin, ettei kummoisia diilejä tullut vaan trumppi sai poistua häntä koipien välissä vähin äänin takaisin kotiin lepäämään.

Perintöähän trumpin omaisuus on edellisiltä sukupolvilta.

Omat liiketoimet eivät juuri ole kerryttäneet kiveä kiven päälle.

Ainoaksi ansioksi trumpin kaudelle voi laskea talouden vakiintumisen 2020-luvulle tultaessa.

Orastava nousu kuitenkin vajosi typerästi hoidetun koronasekoilun alle.

Lintilän bisnes-Finlandiakaan ei saanut aikaan niin suurta vahinkoa noin suhteellisesti tarkastellen.

Trumppihan torjui koronaa "suoraan suoneen" -ohjelmalla kuten akm hyvin muistaa.

Desifiointiainetta suoneen!

Lieko ollur samaa tavaraa kuin sillä Nilsiän öljysheikillä joskus?

alan kolmas miesRe: Pakkosyöttöä suomalaisille20.12.2023 2.45
OTTO ei näköjään ole seurannut edes KORONA JUTTUJA.

On hämmästyttävää, että OTTO, vaikka on selvästi valistunut ihminen, niin on kuitenkin täysin ulkona näistä Amerikan ja etenkin TRUMPIN asiaoista.

En kuitenkaan halua moittia OTTOA tästäkään, jokaiselle saa olla ihan omat mielipiteet.

Kaikesta päättäen OTTO on ahkeraan seurannut Suomen Valtamediaa, joista YLE ja Hesari ja tietenkin myös MTV ovat keskittyneet lähinnä kulttuurimarxilaisen ja vihervasemmistolaisen propakandan levitykseen ja vielä OTONKIN verorahoilla.

KORONASEKTORILLAKIN on jo todistettu kaikki Trumpin väitteet oikeiksi.

Laitan alle vain lyhyen tiedotteen ns. KONITOHTORIEN LÄÄKKEESTÄ tai DESINFIOINTIAINEESTA ja viime aikojen lääketieteellisestä tutkimuksesta.

Sehän jo Suomessakin taidetaan nykyään myöntää, ettei mitään absoluuttista totuutta ole oikeastaan mistään tieteellisestä asiasta olemassakaan, koska TIEDE KEHITTYY KOKO AJAN toisin kuin SUOMEN TYÖMARKKINAT tai KANSANTALOUS ja HYVINVOINTIVALTIO!!!

Panempa allle vähän lisätietoa asiasta, mutta näköjään LIIKUN TAAS ALUEELLA, johon SENSUURI TAAS PUUTTUi.

Saa nähdä, kuinka pitkälle TEKOÄLY SALLII taas Suomen perustuslain 12 §:n mukaisen sananvapauden ja julkisuuden säännökset.

OTTO ei näköjään ole seurannut edes KORONA JUTTUJA.

On hämmästyttävää, että OTTO, vaikka on selvästi valistunut ihminen, niin on kuitenkin täysin ulkona näistä Amerikan ja etenkin TRUMPIN asioista.

En kuitenkaan halua moittia OTTOA tästäkään, jokaiselle saa olla ihan omat mielipiteet.

Kaikesta päättäen OTTO on ahkeraan seurannut Suomen Valtamediaa, joista YLE ja Hesari ja tietenkin myös MTV ovat keskittyneet lähinnä kulttuurimarxilaisen ja vihervasemmistolaisen propakandan levitykseen ja vielä OTONKIN verorahoilla.

alan kolmas miesRe: Pakkosyöttöä suomalaisille20.12.2023 3.11
Tekoäly aloitti sensuroinnin tästä kohdasta.....

En viitsi enää jatkaa TEKOÄLYN kanssa kisailua, koska SENSUURI haluaa, ettei KORONAA KOSKEVAA TUTKIMUSTIETOA VAPAASSAKAAN VOI JAKAA KOKO KANSAN TUTKITTAVAKSI.

Kyllä AKM pitää ym. ELSEVIER julkaisussa 30.10.2023 tehtyä laajaa (30 423 potilasta) HCO terapiaa huomattavasti varmempana selvityksenä HCO:n tehosta, kun sitä verrataan Pfizerin LANCETissa 5.2.2023 julkaistuun PAXLOVID rohdon 260 henkilön lähes randomina tehtyyn laboratoriotutkimukseen.

AKM pyrkii aina perustelemaan mielipiteensä parhaaseen saatavilla olevaan viimeisimpään näyttöön!!!!

alan kolmas miesRe: Pakkosyöttöä suomalaisille20.12.2023 4.31
On sääli, että VAPAAKIN on tullut SENSUROIJIEN PELIKENTÄKSI.

Aina, kun mainitsee nimen DONALD J. TRUMP, niin Suomessa alkaa sensurointi.

AKM on aina ajatellut, että asioita ei voi hoitaa siten, että aina pistetään pää pensaaseen ja kuvitellaan, että sillä tavoin voidaan totuus unohtaa.

Maailma on suunnilleen tulessa, mutta Suomessa eletään kuin taannoisessa KOMMINISTISESSA NEUVOSTOLIITOSSA, että kaikki on hyvin.

VALTAMEDIANHAN MUKAAN SUOMI ON MAAILMAN ONNELLISIN VALTIO!!!

Merillä on paras PERUSKOULU!!!

Suomen terveyspalvelut ovat maailman ehdotonta huippuluokkaa!!!

Suomi saavuttaa ensimmäisenä maailmassa hiilineutraaliuden jo etuajassa 2030.

Käärijän CHA, CHA, CHA renkutus on maailman paras biisi ever.

NOKIA on maailman arvokkain ja innovatiivisin yhtiö!!

EU:n komissiokin on jo laatimassa säännöksiä, miten esim. Elon Muskin ent. Twitter ja nykyinen X- voidaan sensuroida.

Tämähän ei ole uutta, koska Amerikassa SENIILILLÄ JOE BIDENILLA näyttää olevan täsmälleen sama agenda käynnissä.

Voi olla, että kohta SENIILI BIDEN määrää OIKEUSMINISTERINSÄ Merrick Garlandin asettamaan erikoissyyttäjän, joka hakee ELON MUSKILLE 200 vuoden linnatuomiota, koska MUSK osti Twitterin ja paljasti LOW IQ BIDENIN katalat juonet Donald J. Trumpin tuhoamiseksi.

AKM ei pitäisi ihmeenä, vaikka LOW IQ BIDEN vielä tilaisi perinteiseen tyliin TRUMPIN SALAMURHAN, kuten jo toteutettiin JF Kennedyn ja hänen veljensä Robertin kohdalla ja yritettiinhän myös Ronald Reagankin tappaa, mutta Reagan olikin niin kova luu, että hanke epäonnistui.

Ei ole kuin viikko siitä, kun Amerikan johtavien demokraattien johtamien yliopistojen rehtorit olivat kongressin hiillostettavana, kun kyseisillä kampuksilla levitetään systemaattisesti Israelin ja juutalaisten vastaista ja HAMASIN terroristijärjestöä ihannoivaa propakandaa.

Heti kättelyissä yksi rehtoreista joutui eroamaan ja nyt Harvardin rehtori Claudine Gay on myös saanut laajaa kritiikkiä Hamasin Israelissa tekemän massamurhaan liittyvien kommenttiensa vuoksi.

"Gay's role as Harvard's president came to international media attention following the 2023 Hamas-led attack on Israel, when Gay was accused of not adequately condemning the attacks.

She was later criticised for saying that it would depend on context whether calls for genocide of Jews would be a breach of campus bullying policy."

"In a December 2023 Congressional hearing on antisemitism, Gay was criticized by some members of Congress who accused her of not doing enough to condemn and combat antisemitism on Harvard's campus.

When U.S. Representative Elise Stefanik (R-NY) asked her if hypothetical calls for the genocide of Jewish people would qualify as a violation of Harvard's code of conduct, Gay responded "It can be, depending on the context" and she later clarified: "Antisemitic rhetoric, when it crosses into conduct that amounts to bullying, harassment, intimidation - that is actionable conduct and we do take action."

"Gay's remarks were broadly condemned in US media.

Responding to criticism after the hearing, Gay apologized and released a statement saying that some people "have confused a right to free expression with the idea that Harvard will condone calls for violence against Jewish students".

The House Education and the Workforce Committee launched an investigation into the learning environments and disciplinary policies at Harvard University, the University of Pennsylvania and the Massachusetts Institute of Technology (MIT), over alleged antisemitism on their campuses."

On valitettavaa, että USA:n demokraattien johtamiin yliopistohin on pesiytynyt tällainen huolestuttava kulttuurimarxilainen meno, joka voi vielä johtaa merkittäviinkin väkivaltaisuuksiin eri puolilla maailmaa.

USA:n kulttuurimarxilainen meno on levinnyt jo läpi koko yhteiskunnan ja esim. Bostonin pormestari Taiwan taustainen Michele WUkin on jo ilmoittanut, että kaupungin asoistakin äänestettäessä Yhdysvaltain tai osavaltion kansallisuus ei ole tarpeen ja WUkin kutsuu kaupungin perinteiseen joulujuhlaan kaikki mustat ja latinot, mutta valkoiset ihmiset eivät ole tervetulleita.

AKM on täysin varma, että ei mene monta vuotta Suomessakaan, kun kantasuomalaisia alkaa VALTAMEDIA vihaamaan kuin ruttoa.

Perinteinen Itsenäispäivänkin juhla muuttuu ameriikkalaismalliseksi ja mallia otetaan SENIILIN JOE BIDENIN Valkoisen talon nykyisistä JOULUPIPPALOISTA, joissa puolialastomat TRANSU TANSSIJAT NÄYTTÄÄ HYPPIVÄN pitkin Valkoisen talon käytäviä ja juhlasaleja.

Ei ole mikään ihme, ettei esim. PUTIN korvaansa lotkauta SENIILIN BIDENIN toimille.

Täytyy ihmetellä, kuinka nopeasti Amerikasta on tehty LOW IQ JOE BIDENIN aikana tällainen rikollisten ja muiden epäsosiaalisten agitaattoreiden pesä.

Tätä on vielä kestettävä noin vuosi ja sitten malli Amerikassakin onneksi muuttuu!!!!

ottoRe: Pakkosyöttöä suomalaisille20.12.2023 11.43
On se vaan hyvä, jotta vielä on tällainen vapaa sivusto ja totuuden torvi akm!

Lähdekriittistä oikeaa tietoa vaikkapa Ameriikan asioista saa näin lähes päivittäin.

Seuraan kuitenkin enimmäkseen oman maan asioita.

Ja tietysti Juankosken.

Ja seuraamista piisaa.

Trumpista pitää käyttää ilmaisua "trumppi" jos haluaa välttää oikean median algoritmit ja sensuurin.

Ei se ole vaikeaa.

Yhtään kirjoitustani ei ole sensuroitu.

Mitä tämänpäiväiseen tai paremminkin öylöseen trumppiin tulee, niin hänen vaalikelpoisuutensa taitaa olla vähän niin ja näin.

Jo aiemmin epäilin, jotta oikeuslaitos hoitaa tämän ilmiön.

Kuten tullee hoitamaan.

Vaikka miten tämä oikeuslaitosta syyttää epädemokraattiseksi.

Ameriikan maallakin noudatettaneen vallan kolmijakoa.

Oikeuslaitos jakaa oikeutta eikä politikoi huolimatta siitä, että poliittinen järjestelmä nimittää mm. korkeimman oikeuden tuomarit siellä.

Niitä on muistaakseni yhdeksän, joista trumppi nimitti kolme.

Eli heikoilla on trumppi tässäkin pelissä vielä.

Mutta omaan maahan välillä.

Valtamedia vihaa kantasuomalaisia kuin ruttoa jo.

On vihannut jo parikymmentä vuotta.

Eikä pelkästään media.

Tulihan tämä koeponnistettua jo.

Nykyinen eduskunnan puhemies heitti koepallon valtakunnan syyttäjälle koskien erästä lehtijuttua, jossa väitettiin suomalaisen miehen rotuominaisuuksiin kuuluvan mm. vaimojen hakkaaminen juovuspäissä.

Julkinen rinnastus erään toisen toiseuden ominaisuuksista johti syytteeseen ja lainvoimaiseen tuomioon.

Asia nousi tänäänkin esille kun ehdokkaiden taustoja pengottiin.

Näin se käy.

Tässä maassa.

alan kolmas miesRe: Pakkosyöttöä suomalaisille21.12.2023 0.16
Eipä näy OTTO olevan selvillä edes USA:n oikeuslaitoksesta.

Joten AKM:llä ei ole tarvetta lähteä tätäkään asiaa nyt SENSUURIN ALLA selvittämään.

Joka tapauksessa jo yleisesti on kaikkien tiedossa, että KORRUPTIO AMERIKASSA on aivan HUIPPULUOKKAA ja valitettava totuus on se, että ko AMERIKAN ns. ESTABLISHED MEDIA on demokraattien käsissä ja niinpä puolet Amerikan kansalaisista on nykyään LOW IQ BIDENIN aikana FBI:n seurannan kohteena, mikä ei millään tavoin poikkea tässä suhteessa nykyisestä Venäjän tai Kiinan käytännöistä.

Opposition ääni pyritään hiljentämään kaikin mahdollisin keinoin.

Meillä on Suomessa OIKEUSLAITOS valitettavasti myös samassa kulttuurimarxilaisessa tilassa ja virkarikoksiakin koskeva lainsäädäntö ja oikeuskäytäntö ovat ajautuneet maan johtavinen rikos- ja julkisoikeusjuristien mielestä siihen tilaan, ettei syytteeseen saada esim. ainuttakaan viranomaista, koska syytekynnys on nostettu sille tasolle, ettei syytteitä voi nostaa.

Amerikassahan tilanne on se, että esim. demokraatti Senaattori Bob Menendezillä ei ole mitään epäilyttäviä liiketoimia, vaikka hän oli kätkenyt egyptiläisiä kultaharkkoja sohvansa täyteen:

"Robert "Bob" Menendez (s. 1. tammikuuta 1954 New York) on yhdysvaltalainen demokraattipoliitikko. Hänen vanhempansa olivat kuubalaisia maahanmuuttajia.

Hän istui vuodesta 1993 Yhdysvaltain edustajainhuoneessa ja sai 18. tammikuuta 2006 paikan New Jerseyn edustajana Yhdysvaltain senaatista. Menendez tuli valituksi uudelleen 2012 ja 2018.

Menendeziä vastaan nostettiin vuonna 2015 useita korruptiosyytteitä.

Syyttäjän mukaan Menendez olisi saanut floridalaiselta silmälääkäri Salomon Melgenilta arvokkaita lahjoja ja kampanjarahoitusta vastineeksi poliittisista vastapalveluksista.

Pitkän oikeusprosessin päätteeksi Menendezin vastaisista syytteistä kuitenkin luovuttiin vuonna 2018. Syytteistä luopumisesta huolimatta senaatin eettisyysasioita käsittelevä komitea antoi Menendezille nuhtelut siitä, että hän oli lahjoja ottaessaan rikkonut senaatin sisäisiä ohjeita.

Menendez toimii senaatin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana.
Hän on kritisoinut voimakkaasti Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania ja vastustaa suunniteltua miljardiluokan hävittäjäkauppaa Turkkiin 2023.

Lokakuussa 2023 Menendez syytettiin lahjusten vastaanottamisesta ja vieraan valtion hyväksi toimimisesta.

Häntä syytetään arkaluontoisen tiedon välittämisestä Egyptin viranomaisille.

Paria viikkoa aikaisemmin Menendezia ja hänen vaimoaan syytettiin satojen tuhansien dollarien arvoisen lahjuksen hyväksymisestä.

Menendez on kieltäytynyt eroamasta huolimatta puoluetovereidensa pyynnöistä.

Amerikassa on nykyään ns. Two Tier oikeusjärjestelmä, jossa demokraateille ei tule tuomioita ja demokraattijohtoisissa kaupungeissa juryissä koostumus on sellainen, että juryn jäsenistä tyypillisesti 80-90% on demokraatteja, jolloin tuomio republikaaneille on aina varma.

Syyttäjät ovat taas usein esim. George Soroksen kaltaisten aktivisti miljardöörien rahoittamia, jolloin voi olla varma, että republikaanit ovat joka asiassa syytettyjä jopa keksittyjen ja median kansalle syöttämien perusteetomien vuotojen vuoksi.

Kun tällaiset perusteettomat syytteet nostetaan, niin kestää helposti jopa 10 vuotta, jotta syytteet voidaan sitten kumota perusteettomina, mutta se ei kuitenkaan muuta sitä, että vahinko on jo tapahtunut, kun perättömät syytteet on nostettu.

Tästäkin on hyvä esim. Established Median ja FBI:n sekä CIA:n Trumppiin kohdistama Cross Hurricane Witch Hunt kampanja, jonka Hillary Clinton käynnisti ja rahoitti yhdessä FBI:n kanssa.

The New York Times levitteli näitäkin perättömiä tietoja Trumpin ns. Venäjä-yhteyksistä, joita ei kuitenkaan ollut.

Artikkeleita oli yli 1500 ja 15 toimittajaa sai arvostetun Pulitzer-palkinnonkin palajastuksistaan.

Kun sitten totuus asiasta selvisi noin 5 vuoden päästä vihakampanjan aloituksesta, niin The New York Times julkaisi asiasta vain 3 pientä korjausuutista takasivullaan.

Meillähän Hesari on vähän samassa asemassa kuin korruptoitunut The New York Times, mutta käsittääkseni vain harva on uskaltanut lähteä oikeustaisteluun Hesarin yksipuolista uutisointia vastaan puhumattakaan YLE:stä, jota koko Suomen kansa pitää yhtä erehtymättömänä ja riippumattomana kuin aikoinaan MARKUS SETÄÄ, jolla kuitenkin jäi kerran lähetyksessä mikrofoni vahingossa päälle, kun Markus Setä marssi lähetyksen loputtua p...:lle!

Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten oikeuslaitos Suomessa toimii, kun JUSSI-HALLA-AHO on nostanut kunnianloukkaustutkinnan stand-up koomikko KIVEÄ vastaan.

Amerikastahan YLE ja koko Suomen VALTAMEDIA on koko ajan taas toitottanut sitä, kun New Yorki entinen legendaarien syyttäjä Rudi Giuliani tuomittiin Georgiassa 148 milj. dollarin korvauksiin kahden mustan vaalivirkailijan kunnianloukkauksesta, kun Giuliani oli paljastanut, kuinka kyseiset virkailijat olivat laskeneet vuoden 2020 Preidentin vaaleissa ääniä laittomasti.

Kyseiset mustat demokraatti agitaattorit eivät pystyneet esittämään mitään todisteita syytteilleen, mutta siitä huolimatta massiivinen tuomio kunnianloukkauksesta tuli.

Asia menee tietysti nyt vetoomustuomioistuimeen tai mahdollisesti jopa korkeimpaan oikeuteen, joten RUDI tuntuu olevan rauhallisin mielin, että poliittinen ja perusteeton tuomio tullaan purkamaan.

Kysymys on tässäkin oikeustapauksessa poliittisesta ajojahdista, kun RUDI on esiintynyt menestyksellä myös demokraattien käynnistämissä Donald Trumpin perustettomissa viraltapano-oikeudenkäynneissä.

On aivan selvää, ettei kenellekään Georgian osavaltion vaalivirkailijalle voi tulla 74 milj. USD haittaa kunnianloukkauksesta, mikä jo sinällään kertoo, että GEORGIASSA kysymyksessä on BANAANIMAAN oikeuslaitoksesta ja sama koskee kaikkia niitä osavaltioita, joissa Trumpia tai hänen liittolaisiaan vastaan on nostettu ns. FAKE SYYTTEITÄ demokraattiaktivistien toimesta, kun tiedetään hyvin suurella todennäköisyydellä, että TRUMP tullaan valitsemaan maan seuraavaksi presidentiksi noin vuoden päästä.

Näistä BANAANIVALTION syytteistä tuli demokraattijohtoisesta COLORADON osavaltiosta taas viime yönä TRUMPILLE JOBIN POSTIA koskien presidentin esivaaleja 2024.

COLORADOSSA demokraattituomarit päättivät 4-3 enemmmistöllä, ettei Trump saa osalllistua esivaaliin, koska on muka osallistunut johonkin kapinaan Jan 6., 2020 Capitol Hillillä.

Syytöshan on täyttä BULLSHITTIÄ. Ei Trumpia ole tuomittu mistään kapinaaan osallistumisesta tai sellaisen valmistelusta ja Trump on tästäkin poliittisesta päätöksesta valittanut USA:n korkeimpaan oikeuteen.

Korkein oikeus on jo aiemmin ottanut tutkittavakseen Jan 6., 2020 poliittiset tuomiot ja syytteet, joista ilmeisesti suurin osa tullaan hyvin suurella todennäköisyydella kumoamaan.

Toistaiseksi ketään ei ole edes tuomittu kapinasta, koska ihmisethän kävelivät FBI:n poliisien pyynnöstä ja ohjauksessa täysin rauhanomaisesti Capitol Hillin käytävillä.

Se on selvää kuitenkin, että Capitol Hillin poliisi MICHAEL BYRD murhasi kylmäverisesti aseettoman ASHLI BABBITT nimisen naisen ampumalla ASHLIA otsaan televisiokameroiden edessä

Pitkän odottelun jälkeen BYRD hakeutui USA:n demokraattiomisteisten ja johtoisten ns. Establishment Mediayhtiöiden haastateltavaksi ja haastatteluissa BYRD väitti, että suhteellisen hento naisihminen uhkasi BYRDIÄ, joka oli kuitenkin selvien videoiden perusteella ja jopa AKM:N hvaintojen mukaan piiloutunut nurkan taakse, josta hän ampui ASHLIA suoraan otsaan.

Kyllä tällaisesta tapauksesta JENKEISSÄKIN normaalisti tulee poliisille syytteet taposta/murhasta, mutta nyt entinen kongressin demokraattien puheenjohtaja NANCY PELOSI, joka oli kietäytynyt Trumpin esittämistä 10 000 poliisin turvatoimista provokatiivisesti ennen hässäkkää, antoi MICHAEL BYRDILLE murhasta sankari mitalin rintaan.

Halla-ahon ja Wille Rydmanin nostamat tutkintapynnöt ovat tervetullut ilmiö myös Suomen oikeuslaitokseen, jossa jo pitkään on valitettavasti vallinnut sellainen meno, että rikoksen tekijä on mielellään uhri ja rikoksesta kärsimään joutunut on vähintään myötävaikuttanut rikoksen tapahtumiseen.

ottoRe: Pakkosyöttöä suomalaisille21.12.2023 10.20
Näin se totuus tuli viimein julki:

FBI olikin se, joka johdatti väkijoukot rauhalliseen mielenilmaukseen ja samalla valtaamaan kongressitalo!

Onhan meilläkin näitä valtauksia ollut, ensimmäisenä tulee mieleen vanha ylioppilastalo.

Mutta eduskuntataloa tahi valtioneuvostoa ei tietääkseni ole yritetty vallata muutoin kuin laillisten vaalien kautta.

Meillähän vaalit on käyty jo toista sataa vuotta laillisesti.

Toisin on tuolla Ameriikassa.

Al Gore sai vuonna 2000 puoli miljoonaa ääntä enemmän kuin vastustajansa
"Puskan Ykä" jr. jonka sitten tuomarit lopulta arpoivat presidentiksi.

Tosiaan, tuloksen ratkaisivat lopulta korkeimman oikeuden tuomarit, jotka äänin 5-4 estivät tuloslaskennassa ilmenneet epäselvyydet yhdessä osavaltiossa.

Näin maailman vanhimmassa demokratiassa noudatetaan vallan kolmijakoa.

Ilmiselvä kapina ja vallankaappausyrityshän tuo kongressin valtaus tuolloin oli.

Ja sen johtajakin oli aivan muu kuin FBI.

Todellista johtajuutta olisi trumpilta ollut se, että hän olisi komentanut riehujat
heti kotiin.

Kuten muuan Ukko-Pekka aikoinaan teki kun laillista kansanvaltaa uhattiin.

Nähtäväksi jää mihin tulokseen korkeimman oikeuden tuomarit lopulta päätyvät.

Äänestystulos tullee olemaan 5-4 tahi
4-5.

Tulos voi olla meille suomalaisille kohtalokas.

Valtaan päästyään trumppi alkaa tekemään diilejä kaiken maailman diktaattorien kanssa.

Kuten teki aiemminkin jopa Pohjois-Korean kanssa.

Putin lienee tässä listassa kärjessä.

Jo tällä hetkellä trumppia kannattava republikaanien vähemmistö on pysäyttänyt Ukrainan taistelun olemassaolostaan.

Ukraina ei saanut kesän hyökkäykseensä riittävää määrää tykistön ammuksia, joilla olisi voitu jauhaa ryssän asemat tuusan nuuskaksi ja vallata takaisin ryöstetyt alueet.

Juuri trumppilaiset ovat tämän tipoittain tulevan sotilasavun takana.

Trumppi, Putin ja myös akm pelaavat samalla puolella!


,

alan kolmas miesRe: Pakkosyöttöä suomalaisille23.12.2023 0.51
Tämän USA:n tipoittain annetun Ukrainalle annetun sotilasavun takana ei valitettavsti tietenkään ole REPUBLIKAANIT vaan nimenomaan OBAMAN kaudelta asti vallassa olleet ns. "demokraatit".

Alkaa OTTO jo kuulua yleissivistykseen myöntää tämäkin tosiasia.

OTTO varmaan muistaa senkin, kuinka HILLARY CLINTON kävi Moskovassa painamassa RESET nappia USA:n ja Venäjän suhteiden osalta.

Moskovassa kävi myös GEORGE W. BUSH katsomassa PUTININ SIELUN SYVYYKSIIN PUTLERIN silmistä sisään.

Ei nämä RESET NAPPIEN painelijat tienneet PUTLERIN SIELUNMAISEMASTA mitään.

Toista oli tietysti Donald J. Trump, joka oli tottunut New Yorkissa katsomaan korruptoituneita pettureita eli paikallisia "demokraatteja" silmiin.

Donaldhan totesi Putinillekin, että HOLD YOUR HORSES UKRAINAN kanssa, eikä Putler uskaltanut hyökätä, koska tiesi, että Ukrainalle tulee PATRIOT ohjuksia ja muuta sotakalustoa riittävästi, jos PUTLER ylittää rajat.

Donaldhan varoitti jo heti vuoden 2016 Presidentiksi tulonsa jälkeen, että hän kuivattaa Washingtonin DEEP SWAMPIN eli korruptoituneen CIA:n, FBI:n ja Washingtonin byrokrattien syvän korruptiosuon, mutta kyseinen ilmoitus tuli kalliiksi, koska kyseinen korruptioporukka käynnisti ns. NOITA VAINON TRUMPIN tuhoamiseksi.

Totuus kuitenkin on, ettei Donaldia voli pysäyttää muuten kuin tappamalla hänet. Hänellä on takanaan kansan tuki ja silloin on aika vaikea lähteä häntä estämään, kun Ameriakn asioita pitää vihdoin saada järjestykseen korruptoituneiden demokraattien ja ns. RINO republikaanien jäljiltä.

Nythän näitä kymmeniä vuosia Kongressissa ja Senatissa palvelleita korruptioherroja ja rouvia on kaatunut jo pilvin pimein, kun ovat vielä yli 80-90 vuotiaina pitäneet kynsin hampain kiinni jakkaroistaan.

Amerikassahan on varastossa nytkin mm. yli 2000 Abraham panssarivaunua, jotka olisi voitu Trumpin executive orderille lähettää Ukrainaan vain parissa viikossa, jos PUTLER olisi hyökännyt.

LOW IQ BIDEN taas ilmoitti Afganistanin häpeällisen vetäytymisensä jälkeen "paskat housussa", että nyt se Putler hyökkää Ukrainaan ja määräsi mm. kaikki amerikkalaiet ja lähetystön poistumaan Ukrainasta.

LOW IQ BIDEN oli jo tuolloin ollut pitkään hyvissä lahjussuhteissa entiseen UKRAINAN korruptiopresidentti Petro POROSENKON kanssa ja sitten myöhemmin tietysti vielä presidenttikaudellaan Zelenskyyn.

En nyt lähde tarkemmin selostamaan LOW iQ BIDENIN lahjusjuttuja Ukrainan, Venäjän, Romanian, Kazakhstanin, Kiinan ja muiden maiden kanssa, koska nämä asiathan on tällä hetkellä USA:n kongressiiin viraltapano-oikeudenkäyntiä koskevassa tutkinnassa.

Maallikon silmissä näytöt maanpetoksesta ja lahjusten ottamissta LOW IQ BIDENIN kohdalla ovat ilmeiset, mutta tuntien Amerikan two tier-oikeuslaitoksen nykyisen tilan, niin ihmeitä voi tapahtua.

Amerikan oikeuslaitoksen nykyinen two-tier tila merkistee sitä, että kaikki republikaanit ovat syyllisiä ja rikokset keksitään oikeudessa sen jälkeen, kun lehdistölle on kerrottu, että tällaisia kuulopuheita on ollut liikkeellä republikaanien tekemistä rikoksista, vaikka kyseisillä "rikollisilla" on ollut 100%:n alibi, eikä "rikolliset" ole olleet mailla tai halmeilla, kun rikolliset teot tapahtuivat.

Alla vähän WIKIPEDIA tietoa Poroshenkosta:

"Varakas suurliikemies

Maaliskuussa 2014 Forbes-lehti arvioi Poro?enkon omistusten arvoksi 1,3 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Edellisvuonna toinen julkaisu oli arvioinut omaisuudeksi miljardi dollaria.

Poro?enkon yritysvarallisuutta on hoidettu ainakin osin Ukrprominvest-konsernin (Група "Укрпромінвест") välityksellä.

Yhtymään kuuluu kymmeniä yrityksiä kuten Bogdan-yhtiö (muun muassa linja-autojen ja johdinautojen valmistusta),
Leninska kuznja -telakkayhtiö (ukr. Ленінська кузня, siviili- ja sotilasalusten sekä metallirakenteiden valmistusta), makeisvalmistaja Roshen ja muutama muu makeistehdas.

Myös tv-kanava 5 kanal on liitetty konserniin. Uutistuotantoon panostavaa tv-kanavaa on pidetty liberaalina, mutta varsin neutraalina toimijana maan vahvasti politisoituneessa mediakentässä.

Myös Ukrajinska Pravda -sanomalehti (ukr. Українська правда) kuuluu Poro?enkon hallitseman Ukrprominvestin mediaomistuksiin.

Poro?enko myi 5 kanalin Vilni media -holdingyhtiölle vuonna 2021.

Roshenin omistaja
Pääartikkeli: Roshen

Roshen-suklaata.

Petro Poro?enko on erityisen tunnettu makeistehtailijana ja Roshen-suklaayhtiön pääomistajana (ukr. Рошен, Ro?en, yhtiön käyttämä kirjoitusasu: Roshen).

Yhtiön nimen sanotaan johdetun Poro?enko-sukunimen keskiosasta. Roshen-yhtiön ilmoituksen mukaan Venäjän viranomaiset kielsivät makeisyhtiön tuotteiden maahantuonnin Venäjälle kesällä 2013, eivätkä ole antaneet tuontirajoituksille pätevää syytä.

Tätä aiemmin Venäjä oli yhtiön päämarkkina-alueita. Yhtymällä on ollut omaa tuotantoa myös Venäjän Lipetskin alueella.

Venäläisviranomaiset ovat kuitenkin - venäläisten suklaavalmistajien rikosilmoituksiin liittyviin vaatimuksiin vedoten - pysäyttäneet Roshenin 13 vuotta toimineen Lipetskin tehtaiden toiminnan maaliskuussa 2014, pidättäneet tehtaan kirjanpitäjät ja takavarikoineet yhtiön dokumentteja, poistaneet työntekijät tehtaalta ja ryhtyneet vaatimaan oikeusteitse 2,4 miljardin Venäjän ruplan korvauksia venäläistehtaiden vaatimuksen mukaan heille "neuvostoajalta saakka kuuluneiden tuotenimien käyttämisestä".

Lipetskin tehdas ilmoitti pysäyttäneensä viipymättä tuotenimikiistan kohteena olevien tuotteiden valmistuksen, mutta viranomaiset olivat tästä huolimatta ryhtyneet tehtaanjohdon mielestä "kohtuuttomiin toimiin".

Joidenkin lähteiden mukaan Venäjä perusteli tehtaan sulkemista ja myyntikieltoa muodollisesti terveyssyillä. Kiellon todelliseksi syyksi on asiantuntijamielipiteissä arveltu Venäjän poliittisen johdon huolta Ukrainan länsimyönteisen presidenttiehdokkaan poliittisesta linjasta.

Tultuaan valituksi presidentiksi Poro?enko on pyrkinyt vaalilupaustensa mukaisesti myymään Roshenin, mutta Ukrainan ja Venäjän kriisiytyneet välit ovat estäneet sen.

Venäjän Roshenia vastaan kohdistamia toimia on kutsuttu "suklaasodaksi".

Vuoden 2015 puolivälissä Moskovassa annettu oikeuden päätös pidättää Roshenin omaisuus Venäjällä on kuitenkin estänyt myymispyrkimykset toistaiseksi.

Presidenttikauden jälkeen

Heinäkuun 2019 parlamenttivaaleissa Poro?enko oli Euroopan solidaarisuus -puolueensa vaalilistan ensimmäisenä, ja tuli siten valituksi radaan.

Samassa kuussa Ukrainan tutkintavirasto (SBI) kutsui Poro?enkon kuultavaksi. Entisen presidentti Janukovyt?in henkilöstöpäällikkö Andri Portnov oli avannut rikosjutun Poro?enkoa vastaan mahdollisesta maanpetoksesta ja vallankaappausyrityksestä, joka olisi tapahtunut marraskuussa 2018.

SBI:n mukaan tapahtuma liittyy Kert?insalmen välikohtaukseen 25.11.2018. Lisäksi SBI sanoi tutkivansa Poro?enkon mahdollisia talousrikoksia.

Joulukuussa 2019 SBI ratsasi Poro?enkon puolueen päämajan ja hänen ja puolueen kakkosmiehen Ihor Kononenkon omistaman kuntosalin.

SBI:n mukaan kuntosalin asiakkaita kuvattiin salaa.

Kaiken kaikkiaan SBI:lla oli auki 13 rikostutkintaa Poro?enkoa vastaan, mm. veronkierrosta ja rahanpesusta liittyen vuoden 2018 Kuznja na Rybalskomu -telakan ja asetehtaan myyntiin oligarkki Serhi Tihipkolle ja salaista tietoa sisältäneiden palvelinten varastamiseen sekä valtion omaisuuden varastamiseen.

Alkuvuodesta 2022 Kiovassa järjestettiin vangitsemisoikeudenkäynti maanpetoksesta, jossa Poro?enko vapautettiin, mutta hänen passinsa takavarikoitiin ja hänelle määrättiin miljoonan hryvnian takuusumma.

Syytteet koskivat kivihiilen kauppaa Itä-Ukrainan separatistialueilta vuosina 2014-2015.

Poro?enko oli aiemmin paennut maasta ja oleskellut ilmeisesti Puolassa, mutta palasi oikeudenkäyntiin.

Koska Poro?enko on istuva kansanedustaja, syytteiden ajaminen on valtakunnansyyttäjän tehtävä.

Poro?enko on pitänyt syytteitä poliittisena ajojahtina. Poro?enkon kannattajat ovat osoittaneet Kiovassa mieltä ex-presidentin puolesta.

Ukrainan kansalliskaartin sotilaat alkoivat poistaa mielenosoittajia oikeustalon edustalta."



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: