Keskustelu

alan kolmas miesOstiko Sipilä pääministerin tittelin 100 000 eurolla?16.4.2015 3.28
Sipilällä ei ole puhtaita papereita salkussaan, vaikka on kertonut olevansa rauhansanalainen.

Noin vuosi sitten Sipilä ilmoitti suureen ääneen, että ikivanha Suomen rakenteellinen korruptio siis sulle-mulle eli hyvä veli järjestelmä joutaa siirtää jo luurankokaappiin.

Tänään kokoomuksen Ben Zyskowicz kirjoittaa valaisevasti Iltalehden Lukijalta-palstalla kepun vaaliohjelman linjauksista verotuksen osalta.

Sipilän porukat ovat päätyneet "viisauksissaan" siihen, että verotuksen suuriin ongelmiin ei kosketa tällä vaalikaudella.

Kepun papereissa on kuitenkin ajatus, että tulevalla vaalikaudella palkkatulosta voitaisiin tehdä 450 eurolla korotettu työtulovähennys.

Koska kepu on puolue, joka pyyhkii peräaukkoa perustuslain säädöksillä aina, kun mahdollisuus on, niin tietenkään tuo korotettu työtulovähennys ei kepulaisten ajatuksissa koske työeläkeläisiä, jotka ovat oman työeläkkeensä hankkineet useimmissa tapauksissa kymmenien vuosien työtulon kautta.

Koska kepulla ei ole tarkoitusta tehdä myöskään valtion tuloveroasteikkoihin indeksikorjausta, se merkitsee sitä, että kaikkien valtion tuloveroa maksavien työeläkeläisten verotus progression kautta kiristyy.

Tällä tavoin Sipilän ja kepun ohjelma alkaa yhä enemmän muistuttaa demujen himoverottaja Antti Rinteen vaaliohjelmaa.

Rinnehän on kirkkain silmin esittänyt koko ajan vain veroruuvin kiristämistä entisestään, vaikka sitruuna on jo puristettu tyhjäksi.

Kokoomus näyttääkin olevan ruotsalaisten ohella ainoa puolue, joka tuntuu vaativan ohjelmissaan, että Suomen sietämättömän korkeata tuloverotusta on syytä laskea kautta linjan tasaisesti.

Korkea työn tuloverotus estää työteon ja etenkin lisätyön teon.

Minua ihmetyttää suuresti myös se, että ns. suurituloisille on säädetty erityisesti demujen vaatimuksesta ylimääräinen 6% raippavero, kun vuositulot ylittävät 45 000 euroa vuodessa.

Tämä rajahan tarkoittaa sitä, että raippavero tulee niskaan jo, kun kuukausittainen tulo on vain 3 750 euroa. Nykypäivänä tuota tuloa ei kyllä tervejärkinen ihminen voi pitää korkeana tulona.

Pk-yritysten ALV:n alarajan merkittävästä nostosta Sipilä ei näy ainakaan näkyvästi puhuvan miitään, vaikka Suomen alaraja on EU:n alhasimpia ja estää monissa tapauksissa liiketoiminnan käynnistyksen totaalista.

8 500-10 500 euron liikevaihtoa, josta nykymenolla ALVi jo joudutaan perimään, ei hyvällä sydämelläkään voi kutsua vielä varteen otettavaksi liiketoiminnaksi. Englannissakin tuo alraja on muistaakseni viisinkertainen.

Tänäänkin tuli tietoa, että jopa eläkeläisten keskitulo on Suomessa miehillä 1 900 euroa ja naisilla 1 800 euroa kuukaudessa, joten kyllä meillä on aiheellista nopeasti lasken vahingollista verotuksen progressiota.

Raippavero, jos mikä on perustuslain vastainen vero ja asiasta on jo tehty useita valituksiakin EU:n komissiolle.

Mutta siitä huolimatta Suomen politiikot eivät tunnu tajuavan, miten älyttömästä verotuksesta on taas raippaverossakin kysymys.

Raippaverokin on säädetty olemaan voimassa toistaiseksi, joka tarkoittaa Suomessa sitä, että kysymyksessä on pysyvä vero aivan samalla tavalla kuin autovero, jolle sillekään ei ole mitään järjellisiä perusteita muuta kuin kateus.

Raippaveron kertymä on vain 45 milj. euroa vuodessa ja se koskee muistaakseni 45 000 ihmistä.

Suomen valtion budjetti on noin 54 000 milj. euroa. Tuosta näkee jo heti, että ylimääräisen 45 milj. euron raippaverolla ei ole oleellista budjettivaikutusta.

Raippaveron nyhtämisellä halutaankin vain entisestään kurittaa niitä, jotka jo nyt maksavat suurimman osan kaikista veroista.

Aika moni noista raippaveron maksajistakin on pitkän työuran tehneitä eläkeläisiä, joten tuntuu ihmeelliseltä, että Sipiläkin vain tuntuu jatkavan raskautettujen ihmisten kiusaamista.

Ilta-Sanomat oli selvittänyt 100 yllättävää faktaa puoluejohtajista. Huomioni kiinnittyi pariin asiaan.

Parjatulla pääministerillämme Alex Stubbilla ja hänen vaimollaan on velkaa 670 230 euroa, joka on paljon.

Alexi kuvataan tässä selvityksessä "napostelijaksi", koska on maailman pahin suklaan ja karkkien napostelija.

Sipilä taas kuvataan tässä selvityksessä lennokkaaksi. Sipilä on perunamuusin ja lihapullin ystävä.

Kysymyksessä nro 67 varakkaaksi mainittu Sipilä kertoo, että Sipilät rahoittivat konkurssin partaalle ajautunutta kepua 100 000 eurolla.

Kysymyksessä 68 Sipilä kertoo lisäksi, että hänen vaimollaan on suuremmat tulot kuin hänellä ja vaimolla oli vuonna 2013 pääomatuloja peräti 350 000 euroa.

Tämä Sipilää koskeva talouskysymys jäi nyt aivan erityisesti minua askarruttamaan.

Tietojeni mukaan vaalirahoituksesta on käyty koviakin oikeustaisteluja ja kepuhan on siellä ollut demujan kanssa kärkikahinoissa.

Arto Merisalokin ja muutamat muut liikemiehet ovat vaalirahoituksesta saaneet jo tuomioitakin, jotka tosin sitten taidettiin kumota hovioikeudessa.

Mutta kyllä nyt näyttää siltä, että Sipilän henkilökohtainen "vaalirahoitus" on aivan pokkeuksellinen Suomen puoluekentässä.

Tiettävästi millään muulla suomalaisella puoleella kuin kepulla ei ole tällaista yhden ehdokkaan ja vielä puolueen puheenjohtajan rahapussin varassa nousukiitoon nostettua Suomen kuntoonlaittajan mainetta.

Vaalituloksiahan voidaan monella tavalla manipuloida.

Venäjällä ääniä voidaan helposti eri tavoin ostaa mm. lupailemalla äänestäjille ja valituille henkilöille sopivia hallituspaikkoja ja tärkeitä virkatehtäviä.

Italiassa varakkaalla Silvio Berlusconilla on oma Forza Italia-puolueensa, jonka avulla Silviosta tuli Italian pitkäaikainen pääministeri.

Mutta Silvio on myöhemmin sitten sotkeutunut erilaisiin skandaaleihin ja on joutunut vähän syrjätielle Italian poliittisesta päätöksenteosta.

Yksi keskeinen Berlusconin voimatekijä on kuitenkin ollut hänen merkittävät omistuksensa Italian mediakentästä.

Vaikka Sipilän varallisuus ei ole Berlusconin luokkaa, niin eettisesti ja moraalisesti Sipilän kepun henkilökohtainen ja Suomessa merkittävä yhden puolueen avustaminen jopa puoleen puheenjohtajana on täysin saman suuntaista toimintaa, jota Silvio on Italiassa vuosikymmeniä harjoittanut.

Sehän meillä Suomessakin on yleisesti tiedossa, että isot puolueet saavat myös merkittävää puoluetukea ja koko tuen määrä lienee noin 40 milj. euroa.

Isot puolueet ovat myös merkittäviä mielipidemuodostajia ja tässäkin valossa yhden varakkaan kansanedustajaksi pyrkivän henkilön vaikutusmahdollisuus puoluejohtaja Sipilän tapuksessa moninkertaistuu ja on aivan poikkeuksellinen Suomen puoluekentässä.

Kun muistaa, mitä Sipilä vielä noin vuosi sitten totesi ns. sulle-mulle ajasta ja hyvä veli-verkostoista, niin pakostakin joutuu nyt kysymään, onko Sipilän ajatusmaailmassa sittenkään mikään muuttunut meinneistä ajoista?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: